Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Bart Veldkamp boeken

Bart Veldkamp boeken

Bart Veldkamp boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Bart Veldkamp of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Bart Veldkamp is van origine een marathonschaatser. Nadat hij eind jaren ’80 de eerste Wereldkampioen was geworden maakte hij de overstap naar het langebaan schaatsen. Bart Veldkamp was in zijn eerste jaren al meteen zeer succesvol op de lange afstanden.

Zo behaalde hij een historisch Gouden medaille op de Olympische Spelen in Albertville, 1992. Tijdens de 10 kilometer wist hij de onverslaanbaar geachte Johan Olav Koss met miniem verschil te kloppen. Veel bekendheid dankt Bart Veldkamp aan zijn overstap naar België. Vanaf 1996 kwam hij voor België uit tijdens de internationale toernooien. Zo was Bart de eerste ‘Belg’ die bij de Winterspelen een medaille haalde (brons in 1998).

In 2006 schaatste Bart Veldkamp zijn vijfde en laatste Olympische Spelen. Na zijn actieve carrière bleef hij actief in de schaatswereld. Hij was analist bij de NOS tijdens grote toernooien en presenteerde het programma Kluners uit Kenia.

Daarna was Bart Veldkamp coach van de Amerikaanse schaatsploeg waar hij ondermeer Shani Davis en Chad Hedrick onder zijn hoede had. Van 2010 tot 2012 was hij assistent-coach van Gerard Kemkers bij de TVM schaatsploeg, waar hij met toppers zoals Ireen Wüst en Sven Kramer trainde. Ook zette hij een Nederlands-Belgisch team op, waar langebaanschaatser Bart Swings bij is aangesloten.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button