Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Bart Kaell boeken

Bart Kaell boeken

Bart Kaell boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Bart Kaell of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Bart Kaëll werd geboren als Bart Gijselinck op 2 augustus 1960 te Oudenaarde en bracht er zijn kinderjaren en jeugd door in de veilige omgeving van Ename. Tot zijn 16 jaar doorliep Bart de scholen in zijn geboortestreek.

Snel werd duidelijk dat Bart een passie had voor tekenen en muziek. Daarom volgde hij ook notenleer en gitaarlessen in de Stedelijke muziekschool van Oudenaarde, en later ook avondlessen “publiciteitstekenen” aan de Academie van Maagdendale.

Op het college wilde het niet zo lukken omdat Bart meer voelde voor een artistieke opleiding tekenen en schilderen, en hij trok naar Sint-Lucas in Gent. Maar de muziekmicrobe liet hem niet los. Dus na het beëindigen van zijn middelbare studies werd hij, na een streng ingangsexamen, aangenomen als student aan het Herman Teirlinckinstituut te Antwerpen en leerde Bart heel wat uit het showbissvak. Maar de eerste echte ervaring deed hij op in de kustshows van de Nationale Loterij.

1982
Bart werd gecontacteerd voor deelname aan de Baccara-beker, waar hij als totaal onbekend individu de publieksprijs in ontvangst mocht nemen. Het was ook dàt jaar dat “Bart” besluit “Bart Kaëll” te worden en professioneel zanger.

1983
Bart nam een eerste maal deel aan de Eurosong en werd derde met “Symfonie”, een eigen compositie en tekst. Na deze eerste single volgden vele andere nummers, onder andere “Hallo dag Bart” en “Op mijn eiland”.

1986
Bart kreeg de waardering die hij verdiende met “La Mamadora”. Dat zelfgeschreven nummer werd een superhit, meegezongen door jong én oud !

1987

Bart deed nog eens mee aan Eurosong en werd tweede met een eigen compositie “Carrousel”.

1989
Toen kreeg Bart steun van Roland Verlooven en ontstonden succesliedjes als “De Marie-Louise”, “Duizend terrassen in Rome” en “Zeil je voor het eerst”, allemaal goed voor platina.

Dankzij VTM kregen Vlaamse artiesten meer kansen en de ene hit volgde de andere op. Bart werd door VTM gecontacteerd om de VTM-Mini-playback-show te presenteren en dat werd een schot in de roos.

Nadien kreeg hij de presentatie van de Soundmixshow toegewezen (en vervulde die taak 10 jaar met zijn gekend enthousiasme).

Ondertussen waren reeds diverse gouden en platina lp’s en cd’s verschenen. Hits als “Mooi om te zien”, “Marlène”, “Mooi weer vandaag” en “Samen in de zon” wisselden elkaar af.

1994
Bart volgde Walter Capiau op als presentator van “Het Rad van Fortuin”. Dat werd door het publiek zéér goed gesmaakt want Bart brak het “Rad van Fortuin-marktaandeel-record”.

1997
Het doek viel definitief over het tv-programma “Het Rad van Fortuin”, maar voor Bart was dit geen probleem, want nu had hij terug volop tijd voor zijn zangcarrière en de vele optredens.

1998
Bart staat er terug met een nieuwe full-cd “Noord en Zuid” met 12 internationale zeemansliederen, vertaald door Johan Verminnen. Daaruit volgden enkele singles waaruit de hit “Ik heb je lief”, een vertaling van “The last farewell” van Roger Whitaker.

1999
Een cd “15 jaar Bart Kaëll”, met een overzicht van zijn grootste hits totnogtoe

2001

In maart 2001 verschijnt “Costa Romantica”. Een cd met Engels- en Franstalige en twee Nederlandstalige nummers in duet opgenomen met Eurosongwinnares Vanessa Chinitor.

2002

De zomerhit “Beetje bij beetje”, waarvan Bart de tekst zelf schreef, werd Radio 2 Hittip en haalde maar liefst 7 van de 8 “TIEN OM TE ZIEN”-opnames en 1 van de 3 nominaties voor de “TIen om te Zien”-Trofee 2002. Inmiddels maakte Bart van dit liedje ook een Spaanse versie, “Poco a poco” (tekst Belle Perez), én een Duitse versie van “De Marie-Louise”.

2006

Bart gaat in zee met de succesvolle manager van Laura Lynn, Patrick Vandewattijne. Voor de zomersingle “‘T IS VOLLE MAAN VANNACHT”, waarvan Bart zelf tekst en muziek schreef, ontving hij tijdens “Zomerhit” van Radio 2 de “ambiancemaker-trofee” van 2006 !

2007

wordt voor Bart een jubileumjaar als “25 jaar professioneel zanger” en dat wordt feestelijk gevierd met verschillende concerten.

Bart was ook te gast op het Schlagerfestival en trad er op voor 30.000 mensen in 4 dagen.

Dé nieuwe zomersingle van Bart Kaëll, “Waar zijn de piraten ?” is een aanstekelijk en vrolijk “folk”-nummer met als thema de “zee” en “piraten”.

In dit jubileumjaar verschijnt ook een nieuwe full-cd met alle grootste hits van Bart én nieuwe liedjes.

De agenda van Bart Kaëll staat ruim volgeboekt met optredens dankzij zijn stijlvol entertainment en Vlaams en internationaal repertoire.

Voor al zijn optredens zorgt Bart steeds voor een professionele omkadering. Daarvoor kan hij steeds rekenen op de inzet van zijn broer Dirk en zijn schoonzus Martine.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button