Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Barbara Dex boeken

Barbara Dex boeken

Barbara Dex boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Barbara Dex of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

BARBARA DEX werd geboren op 22 januari 1974. Als dochter van een zingende vader dacht zij niet meteen aan een zangcarrière. Tijdens de zomer van ’91 trad zij voor het eerst op tijdens de Kempenshow. Ze bracht onder andere nummers van Ann Christy, Axelle Red en The Bangles. In het najaar van 1992 verscheen haar eerste single “Een land” en was ze te gast in enkele radioprogramma’s. Ze werd geselecteerd voor de preselecties van Eurosong ’93. Op 6 maart ’93 won ze tot haar grote verbazing de nationale finale en mocht ze met de ballade “Iemand als jij” ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Ierland. Dit betekende de definitieve start van haar carrière. Net voor haar vertrek naar Ierland kon Barbara haar eerste album “IEMAND” aan pers en publiek voorstellen.

Ook in Nederland was ze een graag geziene gaste in TV-programma’s als “Tineke” en “De Schreeuw van de Leeuw “. In het welbekende spelprogramma “Hints” was ze de kapitein van het Belgische team.

1994 begon verrassend voor Barbara omdat de platenfirma haar de kans bood om een Engelstalig repertoire uit te bouwen. Eind maart van dat jaar verscheen haar eerste Engelstalige single “True Love. Het nummer werd geschreven door Alides Hidding die in de jaren tachtig met zijn groep “Time Bandits” enkele hits scoorde in Europa en de Verenigde Staten. Ondertussen weet iedereen dat het album “WAITING FOR A NEW MOON” kwaliteit van de bovenste plank is. Daardoor gingen er ook internationaal verschillende poorten open.

Barbara werd onder andere uitgenodigd op het SOPOT Festival ’95 in Polen waar zij twee nummers mocht brengen; rechtstreeks uitgezonden op TVP 1 en omringende landen. Zij stond daar op de affiche naast wereldsterren zoals ANNIE LENNOX, VANESSA MAE en CHUCK BERRY.

Voor haar tweede Engelstalige album “TENDER TOUCH” is er heel wat internationale belangstelling. Artiesten als LULU en TINA ARENA leveren nummers en de gerenommeerde producer JAMIE LANE gaf een final touch aan het album in gekende Londense studio’s. Met dit album verbaasde Barbara iedereen. Het duet met Paul Michiels (Soulsister) “Leaving This Town” wekte veel bewondering.

Dat kwaliteit niet onopgemerkt voorbij ging bleek ook uit het feit dat Barbara, in datzelfde jaar, gevraagd werd om de titelsong te brengen uit WINDKRACHT 10 een MULTIMEDIA-TV1-TROS-FILMNET-serie.

Op 24 Maart 1998 verscheen haar 4e album “STRONG” in een productie van Jamie Lane en opgenomen in Londen. (Jamie Lane – ex drummer van 10CC en Tina Turner). “Amoureuse” en “Son of a Preacherman” werden grote radiohits en kenden ook veel bijval in Wallonië.

Na een opmerkelijke stilte, verbaasde Barbara in 2001 opnieuw met de single “All I Wanna Do”. Een nummer van Marty Townsend en Michael Schack die ook de productie voor hun rekening namen. Opmerkelijk bij deze single is ook de uitspraak van Noel Coward (dichter/schrijver) die tijdens een concert van Marlène Dietrich in de jaren dertig deze woorden sprak: “The modern delusion that sex is a question of liking.”

Aansluitend op deze single werd het album “TIMELESS” uitgebracht; a great collection van de 18 beste songs met enkele nieuwe nummers waaronder “Time” en “Let’s make Love”, een fantastisch duet met mister Eurosong Johny Logan.

Barbara is ook steeds gefascineerd geweest door de gospelmuziek. Bovendien heeft ze de perfecte stem voor dit genre. Eind 2002 waagde ze zich dan ook aan de gospelsingle “Jesus On The Mainline” die dank zij Radio 2 een grote radiohit werd.

2003 stond dan ook vooral in het teken van de gospelmuziek. Aansluitend op de single werd een volledig album uitgebracht samen met The Tennessee Gospel Society Singers. In “ENJOY — A Taste Of Gospel” brengt Barbara een mengeling van ’traditionals’ en moderne gospelsongs. Natuurlijk kon een gospeltour niet uitblijven en samen met haar live-band & “The Shadow Voices” verzorgde zij over het hele land zeer succesvolle gospelconcerten.

Intussen was Barbara ook een regelmatige gaste geworden in het zeer populaire TV-programma “De Laatste Show” waar zij deel uitmaakte van “De Laatste Show Band”.

2004 startte voor Barbara zeer spannend ! Haar deelname aan Eurosong ‘04 eindigde op een 3é plaats in de finale met het lied “One Life”; een duet met Alides Hidding en de fantastische backings Stanley, Joseph, Dina en Tamara. Eurosong ‘O4 was voor TV1 één van de meest bekeken programma’s in de geschiedenis van de Belgische televisie.

2005 was een jaar van hard werken. Wekelijks werd er opgetreden met de live-band en tussendoor werd ook de zomersingle “Heaven” uitgebracht. In het najaar startte Barbara bovendien met veel enthousiasme aan de opnames van haar nieuwe album.

Eurosong ‘06 was opnieuw het media-gebeuren in Vlaanderen. Barbara werd gevraagd om deel te nemen, ze won – verrassend – de voorronde en geraakte tot in de finale. Iedereen had bovendien de mond vol over haar knappe verschijning. Ze scoort momenteel een dikke hit met het country-rock nummer “Crazy”.

Onder de productionele leiding van Marty Townsend wordt haar nieuwe album “Blue Eyed Girl” afgewerkt en live voorgesteld aan media en showbizz in zaal Eldorado te Humbeek op 30 maart 2006. Met dit album kiest Barbara samen met haar muzikanten voor het repertoire dat haar het meest aan het hart ligt. “BLUE-EYED GIRL” is dan ook haar meest persoonlijke plaat. Zij die het kunnen weten, spreken zelfs over haar beste ooit!

2008 wordt een zeer belangrijk jaar voor Barbara. Radio 2 vraagt haar om samen met Bart Herman het Gordellied te zingen. Het vrolijke deuntje is geschreven door Bart en door Wim Claes.

Eind september 2008 verschijnt dan het mooie album ‘Only one me.’ Allemaal nieuwe songs van oa Kitt Hain, BJ Scott, Sarah Bettens …..EN Barbara Dex. Als toemaatje worden ook 10 songs in het Nederlands vertaald en toegevoegd als een bonus CD. De vertalingen zijn gemaakt door oa Bart Herman, Riet Muylaert, Amaryllis Temmerman en Sarah Bettens. Productie is deze keer in handen van Steven Cornillie.

Op 26 september gaat ook de theatertournee van start. Alle nieuwe songs worden gebracht, aangevuld met songs uit de vroeger zwart/wit Westernfilms. De recensies zijn unaniem lovend over de CD en het programma.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button