Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Bamboo Beren boeken

Bamboo Beren boeken

Bamboo Beren boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Bamboo Beren of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Een tekenfilmserie van eigen bodem, bedacht door Sicco Kingma. De hoofdfiguren zijn de rode panda Bamboo-Lee, het bamboerat-meisje Dah-Lin en Slo-Lee de reuzenpanda. Samen met de geleerde rat Know-How en de vriendelijke vliegende draak Ai-Ai bestrijden zij het kwaad.

Het thema van de serie als geheel is milieu en dierenwelzijn. In de zijlijnen is de serie ook wel een beetje educatief, maar de hoofdmoot wordt toch wel gevormd door de avonturen van de hoofdpersonages. De wereld waarin zich deze serie afspeelt lijkt precies op de onze, alleen wordt ze bevolkt door rechtoplopende en aangeklede ratten in plaats van mensen.

De ‘dieren’, aan de andere kant, leven in de natuur, op vier poten zoals in onze wereld. Gelukkig kunnen ze praten, zodat onze helden zich verstaanbaar kunnen maken. Het kwaad wordt gerepresenteerd door de multinational Ratco, geleid door de niets ontziende en immer in sigarenrook gehulde Ratta Leone.

In iedere aflevering staat een diersoort centraal. Dieren worden bedreigd door milieuvervuiling, stropers, dierexperimenten en ander leed. De helden verzinnen steeds plannetjes om de dieren te helpen of te bevrijden. Daarbij krijgen ze het aan de stok met de handlangers van Ratta Leone, drie ratten die door het leven gaan onder de codenamen Één, Twee en Drie.

Het karakterontwerp van deze serie is heel geslaagd. De hoofdfiguren en de draak zien er aaibaar uit en worden redelijk soepel geanimeerd. De ‘dieren’ in sommige afleveringen zijn soms van iets mindere animatiekwaliteit, en vermoedelijk door een andere studio getekend.

Ai-Ai is erg leuk als karakter, de Nederlandse stem is ook goed gecast. De opgewekte roze vrouwtjesdraak verschijnt als Bamboo-Lee een magische bamboestok in de lucht gooit. Soms heeft ze nog een bord en een afwasborstel in haar handen, want in haar dagelijkse leven is ze de huishoudster van de verstrooide geleerde Know-How. Slo-Lee is de immer over honger klagende, gemoedelijke dikkerd. Leuk feitje is trouwens dat reuzenpanda’s inderdaad de hele dag eten.

Verder zijn daar de held Bamboo-Lee, die met zijn stoere jas en junglehoed vast bedoeld is als knipoogje naar Indiana Jones. En Dah-Lin, een pienter en ondernemend muizenmeisje dat qua karakterontwerp niet zou misstaan in een Disney-film.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button