Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Babette van Veen boeken

Babette van Veen boeken

Babette van Veen boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Babette van Veen of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Babette van Veen schreef jarenlang columns voor magazines als Flair, Libelle en Daphne’s Diary. Ze presenteert en zingt op evenementen, bedrijfsfeesten en festivals. Ook spreekt ze regelmatig commercials, animatiefilms en luisterboeken in. In 2014 debuteerde ze zelf als schrijfster met het boek ‘Hartenvrouw’.

Babette van Veen boeken voor een evenement

Babette van Veen is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Wie is Babette van Veen

Babette studeerde aan de Kleinkunstacademie in Antwerpen. Daar speelde ze in de speelfilms ‘Blueberry Hill’ en ‘Brylcream Boulevard’. Bij het Nederlandse publiek werd ze in 1990 vooral bekend met haar rol als Linda Dekker in Goede Tijden, Slechte Tijden. Samen met GTST-collega’s Guusje Nederhorst en Katja Schuurman vormde Babette van Veen drie jaar lang de hitformatie Linda, Roos & Jessica. Hiermee zong ze de nummer 1-hit ‘Ademnood’, gevolgd door een album en nog een paar hitsingles. Na haar vertrek uit GTST speelde Babette diverse kleinere rollen in films en televisieseries, waaronder ‘Raveleijn’ en ‘Baantjer’.

Films, theater en musicals

Haar vader Herman van Veen regisseerde haar in 1999 in de film ‘Nachtvlinder’, naast onder andere Karin Bloemen en Ramses Shaffy. In 2002 en 2003 speelde Babette in de musical ‘Aladdin’. De jaren daarna speelde ze de rol van Mem Klinkhamer in de rondreizende muzikale theatershow ‘De Kameleon Ontvoerd’. In 2005 keerde Babette van Veen voor even terug in Goede Tijden, Slechte Tijden als Linda Dekker. Ruim een jaar later schaatst ze de sterren van de hemel in Dancing on Ice. In 2009 speelt Babette de rol van Marjorie Houseman in de laatste 3 maanden van de musical ‘Dirty Dancing’. Daarna was ze onder andere te zien in het populaire SBS programma ‘De Schat van de Oranje’ en in de film ‘Joris & Boris en het geheim van de Tempel’. Ook stond Babette op de planken met de Mike & Thomas Kerstrevue.

Nederlandstalige jazz

Ondertussen is Babette van Veen als zangeres begonnen aan een serieuzere jazzy sound. Onder begeleiding van een bigband zingt ze jazzliedjes afkomstig uit de jaren ’40, waarmee ze de CD ‘Winter’ uitbrengt. In 2009 kwam haar album ‘Vertrouwelijk’ uit, met daarop Nederlandstalige swingjazz met zeer herkenbare teksten.

Boeken en projecten

In 2014 kwam haar boek ‘Hartenvrouw’ uit en begon Babette met de gelijknamige theatertour, met liedjes geschreven door haarzelf en Daniël Lohues. In 2018 debuteerde ze als kinderboekenschrijfster met het boek ‘Prinses Leentje & de weg naar het hart’.

Babette zet zich veelvuldig in als spreekbuis voor het project Woezel & Pip, dat door haar vriendin Guusje Nederhorst is opgezet. Ze is onder andere te horen op luister-CD’s en leest regelmatig voor uit de boekjes van Woezel & Pip, op bijvoorbeeld basisscholen. Ook zet ze zich in voor de Stichting Het Vergeten Kind, waarvoor ze samen met Reinout Douma het nummer ‘Kleine strijder’ schreef.

De gemaskerde zangeres

Eind 2020 was Babette van Veen wekenlang gemaskerd te zien als de Vlinder in de televisiehit ‘The Masked Singer’ bij RTL4. Haar onthulling werd door maar liefst 3 miljoen mensen bekeken.

Reclamecampagnes met een bekende persoonlijkheid

Babette van Veen inhuren als voice-over of model

Kijk voor meer informatie over het inhuren van bekende Nederlanders voor een (reclame) campagne op onze pagina Celebrity Based Campaigning.

Babette van Veen boeken
Babette van Veen boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button