Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Anousha Nzume boeken

Anousha Nzume boeken

Anousha Nzume boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Anousha Nzume of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Anousha Nzume werd geboren in Moskou. Haar moeder is Russisch en haar vader komt uit Kameroen. Ze groeide op in Amsterdam en behaalde haar VWO diploma aan het Montessori Lyceum te Amsterdam. Vier jaar later studeerde ze af aan de Hoge School voor de Kunsten te Amsterdam. Ze speelde al voor ze afstudeerde in verschillende theater producties en was niet bij haar eigen diploma uitreiking aanwezig omdat ze tourde met Josephine The Musical.

Anousha Nzume werkte mee aan de CD van Nena en begeleide haar als achtergrond zangeres tijdens haar Europese tournee. Ze was regelmatig terug in Nederland voor kleine en grote rollen in verschillende tv producties zoals Vrouwenvleugel, Oppassen, Mijn Dochter en Ik en Onderweg Naar Morgen.

Van 1996 t/m 1999, studeerde Anousha acteren en regisseren in New York aan The New York Performance Works en bij het prestigieuze The Barrow Group. Ook speelde ze regelmatig in mede gemaakte voorstellingen bij theatergroep The Other Forty Five en had ze bijrollen in de soaps Passion en Guiding Light.

Terug in Nederland, speelde Anousha Nzume in de toneelvoorstelling Kleur en in 2000 werd ze finalist bij het Leids Cabaret Festival. Tussen 200 en 2005 toerde ze met twee solo voorstellingen; Eiland en Voor-Spel en kreeg lovende recensies. Tijdens haar tournees speelde ze in de comedy serie Bradaz van de NPS en presenteerde ze het lifestyle programma Beauty&Zo voor NET 5.

In 2006 ontwikkelde en produceerde Anousha de tv productie Schoolplein bij de NPS, waarin ze ook een hoofdrol vertolkte. Ze schreef de 16-delige komische dramaserie samen met Jeremy Baker, schrijver van o.a. Kopspijkers. In 2007 toerde ze door het land samen met cabaretière Colette Notenboom met hun eigen voorstelling Poppenkoppen en werkte mee aan enkele tv producties waaronder Koefnoen. Ook ontwikkelde ze div. Pilot Projecten voor Palazzina Producties en ronde ze succesvol de BIK opleiding af bij Kunstenaars&Co. Ze geeft sindsdien regelmatig les en performance workshops voor diverse doelgroepen en leeftijden.

Vanaf November 2008 presenteert ze samen met Clark Accord de Talkshow Nieuw Amsterdam Praat. Hun eerste gezamenlijke productie voor AT5. Clark en Anousha zijn eigenaar van Ejed Productions, Media & Promotion. Een productiemaatschappij die zich richt op programma’s en producten voor Nieuwe Nederlanders, waaronder NAP voor AT5 en de film Just Like U voor de Rutgers Nisso Groep.

In 2009 was Anousha een maand lang een van de vrouwen aan de Tafel van 5, de meest besproken talkshow ooit. Verder is Anousha een van de vaste presentatoren van Women Inc. en is ze regelmatig dagvoorzitter, moderator en debat-leider voor verschillende organisaties, ministeries en bedrijven. Ook maakt ze ‘op maat’ voorstellingen samen met Marynka Nicolai-Krylova als duo WOAM!

Samen met Clark Accord produceert en host ze Black Ink, geïnspireerd door Women Inc. is Black Ink een live talkshow in Pakhuis de Zwijger waarin ‘zwarte’ issues centraal staan. Anousha peilt op eigen wijze de meningen in de zaal.

Ook schrijft Anousha Nzume artikelen over onderwerpen die haar aan het hart gaan voor oa de Volkskrant, NRC Next en ESTA. Vanaf september 2010 staat ze weer in de theaters met de Koningin van Paramaribo waarvoor ze ook de liedteksten schreef.

In 2012/2013 tourde ze met de hit-voorstelling Hormonologen, samen met Hymke de Vries en Nelleke van de Krogt, geschreven en geregisseerd door Yvonne van den Hurk.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button