Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Anousha Nzume boeken

Anousha Nzume boeken

Anousha Nzume boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Anousha Nzume of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Anousha Nzume werd geboren in Moskou. Haar moeder is Russisch en haar vader komt uit Kameroen. Ze groeide op in Amsterdam, waar ze afstudeerde ze af aan de Hoge School voor de Kunsten. Anousha speelde daarvoor al in verschillende theaterproducties en tourde met Josephine The Musical.

Anousha Nzume is regelmatig dagvoorzitter, moderator en debatleider voor verschillende organisaties, ministeries en bedrijven. Ook maakt ze voorstellingen op maat samen met Marynka Nicolai-Krylova als duo WOAM!

Van 1996 tot en met 1999 deed Anousha de opleiding acteren en regisseren bij The New York Performance Works en bij het prestigieuze The Barrow Group. Ook speelde ze regelmatig in voorstellingen waar ze zelf aan meewerkte bij theatergroep The Other Forty Five. Daarnaast had ze bijrollen in de soaps Passion en Guiding Light.

Terug in Nederland speelde Anousha Nzume in de toneelvoorstelling Kleur en in 2000 werd ze finalist bij het Leids Cabaret Festival. Tussen 200 en 2005 toerde ze met haar twee solo voorstellingen Eiland en Voor-Spel, waarvoor ze lovende recensies kreeg. Ook speelde ze in de comedyserie Bradaz van de NPS en presenteerde ze het lifestyle programma Beauty&Zo voor NET5.

Anousha Nzume werkte mee aan de CD van Nena en begeleide haar als achtergrond zangeres tijdens haar Europese tournee. Ze was regelmatig terug in Nederland voor kleine en grote rollen in verschillende TV-producties zoals Vrouwenvleugel, Oppassen, Mijn Dochter en Ik en Onderweg Naar Morgen.

In 2006 ontwikkelde en produceerde Anousha het TV-serie Schoolplein bij de NPS, waarin ze ook een hoofdrol vertolkte. Ze schreef de 16-delige komische dramaserie samen met Jeremy Baker, schrijver van onder andere Kopspijkers. Samen met cabaretière Colette Notenboom toerde ze in 2007 door het land met hun eigen voorstelling Poppenkoppen. Ook werkte ze mee aan enkele TV-producties, waaronder Koefnoen en ronde ze succesvol de BIK opleiding af bij Kunstenaars&Co. Sindsdien geeft ze regelmatig les en performance workshops voor diverse doelgroepen en leeftijden.

Vanaf eind 2008 presenteerde ze samen met Clark Accord de Talkshow Nieuw Amsterdam Praat, hun eerste gezamenlijke productie voor AT5. In 2009 was Anousha een maand lang een van de vrouwen aan de Tafel van 5, de meest besproken talkshow ooit. Verder is ze een van de vaste presentatoren van Women Inc. Samen met Clark Accord produceert en host ze Black Ink, geïnspireerd door Women Inc. Black Ink is een live talkshow in Pakhuis de Zwijger waarin zwarte issues centraal staan. Ook schrijft Anousha artikelen over onderwerpen die haar aan het hart gaan voor onder andere de Volkskrant, NRC Next en ESTA.

In 2010 en 2011 was Anousha in de theaters te zien met De Koningin van Paramaribo, waarvoor ze ook de liedteksten schreef. Daarna toerde ze in 2012 en 2013 met de hit-voorstelling Hormonologen, samen met Hymke de Vries en Nelleke van de Krogt.

Anousha Nzume boeken
Anousha Nzume boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button