Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Anouk boeken

Anouk boeken

Anouk boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Anouk of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Anouk stormt in 1997 de Nederlandse muziekwereld binnen met haar single ‘Nobody’s Wife’, een explosief rockanthem over onafhankelijkheid dat wekenlang hoog in de hitlijsten staat. Nederland valt massaal voor Anouks krachtige, heldere stem en de expressie waarmee ze haar ziel en zaligheid eruit gooit. Een rockster is geboren. Inmiddels is Anouk uitgegroeid tot een artiest van wereldklasse.

Anouk boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Anouk zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking.

Wie is Anouk

De zangeres uit Den Haag is geen onbekende in het Nederlandse muziekcircuit. Twee jaar voor haar grote doorbraak studeert Anouk aan het Rotterdams Conservatorium. Ze komt in contact met Barry Hay van de Golden Earring, waarmee ze op een festival in Den Haag enkele nummers live zingt. Barry Hay is zo onder de indruk van haar zangkwaliteiten dat hij aanbiedt materiaal voor haar te schrijven. Dit resulteert in Anouks eerste single; ‘Mood Indigo’. Een klein jaar later verschijnt ‘Nobody’s Wife’ en kan niemand in Nederland meer om Anouk heen.

Prijzen en awards

Anouk is nog altijd een van de populairste artiesten van Nederland. Inmiddels heeft ze meer dan vijftien albums uitgebracht, die bijna allemaal bovenaan de Nederlandse albumlijst hebben geprijkt. Ook haar singles worden stuk voor stuk top 10-hits. Door de jaren heen ontvangt ze veel prijzen en awards, waaronder diverse Edisons, MTV Music Awards (Best Dutch Act) en de Popprijs, een prestigieuze Nederlandse muziekprijs die elk jaar wordt uitgereikt aan de artiest die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

Persoonlijke verhalen

Aanvankelijk staat de eigenzinnige Haagse vooral bekend om explosieve rocksongs als ‘Nobody’s Wife’ en ‘R U Kiddin’ Me’, maar ze maakt ook breekbare liedjes als ‘Lost’ en ‘Michel’. Op latere albums experimenteert ze met soul, funk en hip-hop. Altijd is er echter die stem als rode draad, die stem die staat als een huis. Die kan vleien, vuurspuwen, ontroeren en omver kan blazen. Die soms rauw is en dan weer breekbaar. Anouks vaak pijnlijk openhartige songteksten raken een snaar bij haar fans, die zich herkennen in haar persoonlijke verhalen.

Internationaal succes

Ook internationaal heeft Anouk succes. ‘Nobody’s Wife’ wordt een grote hit in Noorwegen en Zweden en de zangeres scoort een nummer 1-hit in Denemarken met ‘Lost’. In Albanië komt de single ‘One Word’ bovenaan de hitlijst terecht. Anouks albums worden in België, Scandinavië, Israël, Turkije en Italië uitgebracht en ze werkt samen met gerenommeerde internationale namen als Glen Ballard (producer Michael Jackson, Alanis Morissette, Celine Dion), Reggie Perry (Jay Z, John Legend) en Ryan Lesie (Mary J Blige).

Anouk op het Eurovisie Songfestival

Nederland is er trots op om in 2013 een van zijn grootste, meest getalenteerde en ervaren popsterren af te vaardigen naar het Eurovisie Songfestival in Zweden. Met het nummer ‘Birds’ zette Anouk Nederland weer op de kaart; voor het eerst sinds 2004 stond er weer een Nederlandse act in de finale van het Eurovisie Songfestival.

The Voice of Holland

In 2015 wordt Anouk een van de vaste nieuwe coaches in de populaire talentenjacht The Voice of Holland. Vanaf 2018 is ze ook te zien bij de kindervariant The Voice Kids, en in de online spin-off The Voice Family als duo-coach met Ali B.

Wen er maar aan!

Met ‘Wen D’r Maar Aan’ brengt Anouk in 2018 haar eerste Nederlandstalige album uit. Een verrassend nieuw geluid, zelfs voor een artiest die toch al nooit voorspelbaar was. Want ja, het is inderdaad even wennen: Anouk die zingt in haar eigen taal. Het resultaat mag er zijn, maar ze moest er wel haar grenzen voor verleggen!

Anouk – For bitter or worse.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button