Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Anny Schilder boeken

Boekingsinformatie voor Anny Schilder? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Anny Schilder werd geboren op 14 februari 1959 in Volendam, waar zij opgroeide met haar ouders, 3 zussen en 4 broers. Annie wist van kinds af aan al dat zij zangeres wilde worden. In haar tienerjaren vormde zij dan ook met vriendinnen verschillende duo’s en bandjes.

In 1976 kwam haar doorbraak toen zij als zangeres werd gevraagd door de Volendamse band BZN. De eerste single Mon Amour was meteen een grote hit en de sneltrein naar succes was vertrokken. BZN behaalde in die jaren vele grote successen met de nummers: Mon Amour, Don’t say goodbye, Pearly dumm, Rockin’ the Trolls en vele anderen.

Jarenlang vierde Anny met BZN het ene succes na het andere. In 1984 werd het Annie, door de combinatie van haar drukke leven als artiest en turbulente priveleven, allemaal teveel en besloot uit de band te stappen.

Een jaar later besloot Anny weer terug te keren in de schijnwerpers, deze keer als solo-artieste. Verschillende hitnoteringen van o.a. Adieu Cherie, Love is en You are my Hero, werden op haar naam gezet.

Anny mag zichzelf ook de eerste zangeres noemen die op CD te beluisteren was. Dit was op de CD “The best of BZN” die in 1982 werd uitgebracht.

Naast haar vele solo optredens, trad ze ook samen met de band Next One op voor volle zalen. Door deze succesvolle optredens is ook het concept van de “Volendammer avonden” ontstaan. Dit is een avondvullend programma met optredens van verschillende Volendammer artiesten als Anny Schilder, George Baker, Piet Veerman, Jan Keizer, Nick en Simon en Jan Smit.

Ook is Anny actief in de band BZN ’66, een reunieband van oud BZN leden. De band gaat tijdens het optreden terug in de tijd en speelt voornamelijk nummers uit de tijd dat Anny furore maakte met BZN.

Op 21 maart 2007 is het boek “Anny en ik”, met de gelijknamige CD uitgekomen. In het boek beschrijft Annie de voortdurende spanning die het leven als artiest met zich meebrengt en haar eveneens turbulente priveleven. Drie maanden na uitgave van het boek waren er al meer dan 10.000 exemplaren van verkocht.

Anny Schilder

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Anny Schilder of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.