Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Anniek Pheifer boeken

Anniek Pheifer boeken

Anniek Pheifer boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Anniek Pheifer of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Anniek Pheifer werd geboren op 16 oktober 1977 te Assen. Tijdens de vooropleiding Theater Groningen behaalde ze in 1996 tevens haar Havo-diploma. Hierna besloot Anniek meteen aan de Toneelschool te Amsterdam te gaan studeren, waar ze in 2000 afstudeerde.

In 1996 stond Anniek op de planken met Vlucht, een Moderne Dans voorstelling onder regie van Hildegard Draayer. Vanaf dat moment speelde ze in diverse toneelproducties, waaronder De Wraak van Sancho Panza onder regie van Josja Hamman, Driestuiveropera (regie: Meral Taygun en Ruut Weissman), Huis Clos (regie: Wolter Muller), Dagboek van een Maagd (regie: Marjan Barlage) en Een soort Hades van Lars Norén, onder regie van Agaath Witteman.

In 1999 schreef Anniek samen met klasgenoten Marguerite de Brauw en Mohammed Azaay het stuk Zeg ben jij al naar het bal geweest? Onder regie van Mark Rietman werd het uitgevoerd.

In het seizoen 2001/2002 was Anniek Pheifer te zien in The Prefab Four van Orkater onder regie van Willem van de Sande Bakhuyzen, waarmee ze in 2003 op Internationale tour ging. Ook speelde zij dat seizoen de rol van Helena in Orestes bij Het Nationaal Toneel onder regie van Agaath Wittemans. In 2002 was zij te zien als Juffrouw Tau in Het vuil, de stad en de dood van Rainer Werner Fassbinder, onder regie van Johan Doesburg. Een jaar later stond ze als Evelyn in The Shape of Things van Neil LaBute onder regie van Ivar van Urk. Vanaf 2004 was Anniek te zien in Een Zomerzotheid, onder regie van Bruun Kuijt en in Slippers van Eric Schneider. Vervolgens acteerde ze bij het Nationale Toneel in Phèdre, Triptiek en Othello. In 2007/2008 zal ze te zien zijn in Shakespeare’s As You Like It.

Sinds 1998 is Anniek ook al op televisie te zien. Haar eerste rol was in Celluloid Blues, een NPS-film onder regie van Jurriaan Rood. Daarna volgde Ina und Leo bij de ARD, Familie Plots, In de Vlaamsche Pot, Baantjer, Russen en tenslotte in 2002 Trauma 24/7. Haar eerste hoofdrol was bij In de Praktijk voor haar weggelegd, waar ze Dokter’s assistente Klaartje werd. In 2001 was ze een jaar lang te zien in Westenwind bij RTL 4.

In 2003 vertolkt Anniek de rol van Desiree in Vara-serie De Band van producent Lonesome Cowboys BV. Hetzelfde jaar speelde ze Hetty in Grijpstra & De Gier van ENDEMOL Nederland BV op RTL 4. Een jaar later is ze af en toe te zien als ‘de kleine zuster’ in Jiskefet.

In februari 2001 gingen er maar liefst twee speelfilms in première, waarin Anniek een rol vertolkt. In Costa! van Johan Nyenhuis speelt zij de rol van Maureen en in Ik ook van jou van Ruud van Hemert speelt ze Liesbeth. Ook was Anniek een jaar eerder al te zien in de film Amnesia van Martin Koolhoven, en vertolkte te de hoofdrol in Edgar en Joyce, een film voor de filmacademie. In 2002 was ze te zien in Hotel Heimwee, onder regie Porgy Franssen. In 2003 speelde ze Pit in telefilm Zinloos, die nog uitgezonden wordt bij de Vara. In 2005 vertolkt Anniek een rol in de populaire speelfilm Het Schnitzelparadijs van Martin Koolhoven en een jaar later is ze te zien in de spannende Nederlandse thriller: Dood Eind.

Bovendien heeft Anniek Pheifer televisiecommercials gedaan voor Iglo (4 maal), Hero en Unox.

Vanaf 2007 is zij moeder van een prachtige zoon.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button