Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Anneke Blok boeken

Anneke Blok boeken

Anneke Blok boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Anneke Blok of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Anneke Blok studeerde aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Kampen en de Toneelschool Arnhem. Vervolgens verbond ze zich na haar afstuderen aan de Arnhemse toneelschool in 1989 aan het toneelgezelschap de Trust in Amsterdam later de Theatercompagnie genoemd. Ze speelde daar 20 jaar tot de Theater Compagnie in 2009 zich zelf moest opheffen vanwege een subsidie stop.

In 1993 kreeg Anneke de Colombina (beste vrouwelijke bijrol) voor twee rollen in 2 stukken van Werner Schwab. En in 1994 ontving zij de Theo d’or (beste vrouwelijke hoofdrol) voor de rol van Marietje in De Presidentes. In 2011 werd het stuk De presidentes wederom gespeeld in precies dezelfde bezetting als 18 jaar geleden. Daarna volgde vele vrije producties o.a. Jaloezie met Anne Wil Blankers en Het Geheugen van Water met Tjitske Reidinga. In oktober 2013 gaat de voorstelling Carnage in première.

Hoewel ze zich voornamelijk met toneel bezig hield, speelde ze ook in een groot aantal films. In 2010 was ze Gast van het jaar tijdens de 30ste editie van het Nederlands film festival, een eerbetoon aan de actrice die een breed oeuvre heeft opgebouwd in toneel film en tv producties.

Voor haar eerste film Uw Mening Graag (1989) ontving ze een gouden kalf (jury prijs). Haar tweede gouden kalf voor beste actrice mocht zij in 2008 in ontvangst nemen voor haar rol in de film Tiramisu.

Bekend bij een groter publiek werd ze door haar rol van Simone Coelman in de film Alles is Liefde (2007). Andere films waarin ze speelde zijn o.a. Zus en Zo, Het Paard van Sinterklaas, Oorlogswinter en Alles Stroomt.

Ook op televisie is Anneke regelmatig te zien, in de telefilms Familie, Coach en Bon Voyage. En in de op televisie vertoonde de telefilm 20 Leugens 4 Ouders en een Scharrelei. Anneke speelde in tal van televisie series waarvan o.a.: In Therapie, Mixed Up en Danni Lowinsky. In het najaar van 2013 is zij op de Belgische televisie te zien in de nieuwe dertiendelige serie Zuidflank.

Begin december 2013 is de speelfilm Soof uitgekomen in de bioscoop waarin Anneke een rol vertolkt.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button