Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Anne Clark boeken

Anne Clark boeken

Anne Clark boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Anne Clark of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Anne Clark, de dochter van een Ierse moeder en een Schotse vader, verliet de school op haar zestiende en ging als verpleegster in een psychiatrische instelling werken. Bonaparte Records, een plaatselijk Londens label, was eveneens een van haar vroege werkgevers. Alras ging ze de programmatie van het Warehouse Theatre verzorgen, en liet er verschillende artiesten uit de punkrock-scène optreden, onder wie Paul Weller, The Durutti Column en French & Saunders. Daarnaast werkte ze als co-uitgeefster bij de uitgeverij van Weller en werkte ze mee aan televisiereeksen van de BBC. Ze begon zelf met teksten en muziek te experimenteren en trad voor het eerst samen met Depeche Mode op; in 1982 bracht ze haar eerste album uit, The Sitting Room. Voor de albums Changing Places, Joined Up Writing en Hopeless Cases werkte ze samen met toetsenist David Harrow. Het album Pressure Points maakte ze samen met John Foxx.
Tussen 1987 en 1990 verbleef Clark in Noorwegen. In 1991 bracht ze met Charlie Morgan Unstill Life uit. Daar Morgan echter op 36-jarige leeftijd overleed, werden verdere samenwerkingsprojecten node afgeblazen. In 1993 maakte ze The Law is an Anagram of Wealth, op een aantal gedichten van Friedrich Rückert.

Vanaf 1994 veranderde de stijl van Clark drastisch: in die periode begon ze akoestische muziek te maken. Psychometry is live opgenomen in de Passionskirche te Berlijn. Met Martyn Bates nam ze Just After Sunset op, met naar het Engels vertaalde teksten van Rainer Maria Rilke.

De oorspronkelijke Anne Clark sloot stilistisch bij de new wave aan; haar muziek is veelal elektronisch georiënteerd, en, met uitzondering van haar akoestische fase, grijpt ze sedert 2002 ook opnieuw naar deze stijl terug. Zelf zingt ze in feite niet; ze draagt haar gedichten voor op een muzikale achtergrond, en haar teksten gaan hoofdzakelijk over de angst voor de moderne wereld, verlatenheid en ongemak (al gaat ze in To Love and Be Loved ook op het relationele in). In 2005 werkte ze met de Belgische groep Implant.

Eindelijk kwam Anne in 2008 met nieuw werk. The Smallest Acts of Kindness is afwisselend, met donkere en met warme geluiden. Met Full Moon en As Soon As I Get Home laat ze haar eigen geluid horen. Tegenwoordig woont Clark in Norfolk. Zeer bekende nummers van haar zijn onder andere Our darkness, Sleeper in Metropolis en Wallies.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button