Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Anke Engels boeken

Anke Engels boeken

Anke Engels boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Anke Engels of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Anke Engels is toneel-, televisie- en filmactrice. Ze is het meest bekend van haar rol als Mischa Richter in de dramaserie Ernstige Delicten.

Na haar afstuderen begon Anke haar loopbaan bij het Ro Theater in Rotterdam, speelde daarna oa bij het Toneel Speelt, Het Laagland. maakte samen met Marian Mudder, Renee Fokker en Geert Lagerveen een Bellevue voorstelling en maakte een Parade voorstelling. Ook speelde ze in 1998 haar eerste televisierol in Baantjer, waarin ze als Astrid Tijssen een van de gastrollen vertolkte.

Daarna speelde ze onder andere in de film De grot (2001), voordat ze bij het grotere publiek bekend werd met haar rol als rechercheur Mischa Richter in de politie- en dramaserie Ernstige Delicten die de VARA tussen 2002 en 2004 uitzond.

In 2004 had Anke een rol in de korte film Verdwaald van Marcel Visbeen. Daarna speelde nog in verschillende series en films. Ook was ze nog te zien in het theater. Zo had ze in 2005 een rol in de voorstelling Bom, een monoloog over de levensgeschiedenis van een vrouw in oorlogsgebied.

Na 2005 had Anke Engels nog gastrollen in series als Grijpstra en De Gier, IC, Shouf Shouf! en Voetbalvrouwen, waarin ze te zien is als de lesbische vriendin van Liz Duivendrecht, gespeeld door Leontine Ruiters. In 2008 speelde ze in de film Linoleum, met onder andere Romijn Conen, die eerder te zien was in Flikken Maastricht. Sinds 2009 vertolkt ze de rol van Heleen IJzinga in de populaire jeugdserie SpangaS.

Ook was Anke Engels in 2010 in de bioscoop te zien in de film De gelukkige huisvrouw, als de vriendin van Carice van Houten. In juni 2010 werd zij genomineerd voor de prijs voor de beste actrice op het MIFF (Milano International Film Festival) voor haar rol in de film Linoleum.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button