Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Anita Meyer boeken

Anita Meyer boeken

Anita Meyer boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Anita Meyer of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Anita Meyer wordt in 1975 ontdekt door ex-Sandy Coast gitarist en producer Hans Vermeulen, die haar laat zingen in zijn sessie-band Rainbow Train met o.a. Dianne Marchal. Op dat moment heeft Meyer al een bescheiden muzikale carrière achter de rug met het zingen in diverse koortjes, waar ze al op 13-jarige leeftijd mee begonnen is.

Anita Meyer boeken voor een evenement

Anita Meyer is voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten voor een boeking van Anita Meyer.

Biografie Anita Meyer

1976 – Hans Vermeulen schrijft voor Anita Meyer het nummer The Alternative Way, waarmee ze in maart een nummer 1-hit scoort. Dat vormt het startschot voor een bloeiende solocarrière. Haar album In The Meantime I Will Sing, onder muzikale begeleiding van Rainbow Train, levert in mei nog een hit op: You Can Do It. In november verschijnt een derde single, Just A Desillusion.

1977 – De singles Anita, That’s My Name en It Hurts kunnen niet meten met het grote commerciële succes van Anita’s eerste twee singles. Onderwijl maakt Anita Meyer nog steeds deel uit van Rainbow Train. Ze ontvangt een Edison en een Zilveren Harp.

1979 – Het album I Love You Too Much verschijnt, waarop Anita Meyer opnieuw begeleid wordt door Rainbow Train. In augustus valt de band uit elkaar, waarmee een einde komt aan de samenwerking tussen Meyer en Vermeulen.

1980 – Anita Meyer stapt over naar platenmaatschappij Ariola en komt onder de hoede van de producer Martin Duiser, componist Piet Souer, tekstschrijver Gregory Elias en arrangeur Hans Hollestelle. In de zomer wordt de single Rock Me Up A Mountain een bescheiden succes.

1981 – In februari haalt ze met haar single The Hurtin’ Doesn’t Go Away slechts de tipparade maar slaat in augustus genadeloos terug met de superhit Why Tell Me Why. Het nummer wordt best verkochte single van 1981 en het album Shades Of Desire bereikt eveneens de eerste plaats van de albumlijst. In december weet ze haar succes te continueren met de ballad They Don’t Play Our Lovesong Anymore.

1982 – Het album Past, Present And Future levert wederom twee successen op: het vrolijke Idaho en The One That You Love. De langspeler, waarop voornamelijk covers staan, wordt goud en is bovendien goed voor een Edison. Vervolgens vertrekt de zangeres naar Japan om Nederland te vertegenwoordigen op het Yamaha Songfestival, waar ze samen met haar producers-team de eerste plaats verovert.

1983 – De singles Goodbye To Love in oktober en Sandy’s Song van het vijfde album Moments Together scoren opnieuw goed. Op het album staat ook een duet met Lee Towers, Just A Little Bit In Love. Dit vormt de aanleiding tot een intensieve samenwerking.

1984 – De singles Blame It On Love en Heart Of Stone scoren respectievelijk in maart en september redelijk. Voor Heart Of Stone maakt Anita Meyer als eerste Nederlandse zangeres een videoclip. Het album Face To Face is inmiddels de vierde langspeler die Anita met de hulp van Duiser, Souer, Elias en Hollestelle het licht doet zien. Aan het eind van het jaar begint ze aan een uitgebreide theater- en schouwburgtournee onder leiding van Jan Rietman begeleid door sessiemuzikanten.

1985 – In juli en oktober verschijnen twee singles, die niet verder komen dan de tipparade: The Story Of A New Born Love en Sometimes When We Touch. Daarna volgt een rustige periode voor de zangeres en haar man en manager Ton de Leeuwe. De uitgebrachte verzamelelpee Greatest Hits wordt platina.

1986 – In januari scoort Anita Meyer een enorme hit, Run To Me, een duet met Lee Towers. Ook de opvolger We’ve Got Tonight, getrokken van het duet-album Run To Me, levert wederom een hit op, dit mede dankzij Anita’s gastoptredens tijdens de indrukwekkende galaconcerten van haar populaire collega. Het album wordt platina. In het najaar verschijnt het album Now And Forever, waarvan de single You Are My Life de tipparade haalt.

1987 – Het titelnummer van haar album Now And Forever, en geschreven door de Australiosche band Air Supply, wordt geen succes. Ook de opvolger Exodus in november valt tegen. De verkoop van de singles stagneert, maar haar albums blijven erg in trek. Ook mag men Anita Meyer graag live aan het werk zien. Haar tournees trekken immer volle zalen. Het album Première verschijnt, bestaande uit voornamelijk film- en musicalmelodieën.

1988 – Naar aanleiding van het overweldigende succes op de bühne, besluit Anita Meyer het in navolging van collega Lee Towers, grootser aan te pakken. Ze reserveert twee maal sportpaleis Ahoy’ in haar geboorteplaats Rotterdam, dat binnen mum van tijd uitverkoopt. Van de concerten wordt een live-registratie gemaakt, die in de loop van het jaar verschijnt onder de titel The Ahoy’ Concert. Deze registratie, begeleid door het orkest van pianist Jan Rietman, levert haar opnieuw een gouden plaat op. Samen met de Amerikaanse zanger Paul Anka neemt zij de single Having My Baby op.

1989 – Het album Close To You verschijnt met daarop materiaal van componist Burt Bacharach. In oktober treedt Anita Meyer driemaal op in Ahoy’, dat wederom uitverkoopt. De bijbehorende filmregistratie wordt uitgezonden in een driedelige special op tv.

1990 – De single Freedom is afkomstig van het album Autumn Leaves. Anita Meyer zingt mee op de Nederlandse versie van Tom Parker’s The Commandments.

1992 – Het album en de gelijknamige single Music Music verschijnen.

1993 – Met de single Het Spijt Me stort Anita Meyer zich op het Nederlandstalige repertoire.

1994 – De single I’ve Heard It All Before verschijnt, maar behaalt slechts de tipparade.

1996 – In december zingt Anita Meyer opnieuw Nederlandstalig op de single De Warmte Van Je Hart.

1998 – Het album Dichter Bij Elkaar en de singles Wacht Op mij en Nooit Meer Naar Parijs verschijnen. In oktober is Anita Meyer te gast bij Bart Peters in zijn programma LaLaLa Live.

1999 – Anita Meyer treedt regelmatig op met onder andere Gerard Joling en René Froger.

2000 – In oktober is Anita Meyer een van de vele sterren die Lee Towers terzijde staan tijdens zijn vijf Gala’s of the Year in Ahoy’.

2001 – Het album Spanish Guitar, dat eind maart verschijnt, bevat voor het merendeel covers. Op 10 april zendt het TROS-programma de TV show een portret van Anita Meyer uit naar aanleiding van haar 25 jarig jubileum. Aan het eind van april wordt Meyer geridderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In juli komt de single Salome uit.

Bron: Nationaal Pop Instituut

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button