Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Anita Doth boeken

Anita Doth boeken

Anita Doth boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Anita Doth of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Iedereen die de naam Anita Doth hoort, denkt meteen aan 2 Unlimited. Met die wereldberoemde dance-formatie verkocht Anita wereldwijd ruim 20 miljoen albums en singles. Dankzij hits als ‘Twilight Zone’, ‘No Limit’ en ‘The Real Thing’ groeide Anita Doth uit tot de onbetwiste Queen Of Dance.

Anita Doth boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Anita Doth zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking.

Wie is Anita Doth

In 1996 ging 2 Unlimited uit elkaar. Het gaf Anita de gelegenheid om te bewijzen dat ze meer kan dan zingen alleen.

Zo deed ze televisie-ervaring op als gastvrouw van het TMF-danceprogramma Welcome 2 The Pleasure Zone en presenteerde ze haar eigen muziekprogramma Anita & Friends op Radio 538. “Leuke ervaringen”, blikt Anita terug. “Heel anders dan zelf muziek maken. Voor TMF presenteerde ik vanuit discotheken en clubs, waar ik niet op het podium stond, maar tussen de dansende mensen. Plotseling beleefde ik de muziek van de andere kant.”

Solo-album

Toch is er niets mooier dan zélf muziek maken. Anita wil laten zien dat ze als songschrijver en zangeres op eigen benen kan staan, en op eigen kracht successen kan boeken. Haar eerste solo-album, voorafgegaan door de single ‘Universe’ levert het bewijs. “Het is een hele gevarieerde plaat geworden”, zegt Anita Doth over haar solo album, waarvoor ze samen met producers Steve Mac., Todd Terry en Adamski de meeste nummers schreef. “Dit album is echt mijn eigen ding. Dit is de muziek die ik zelf leuk vind. Vanaf nu wil ik ontdekken wat ik kan.”

De samenwerking met Steve Mac leverde vijf nummers op met elementen uit UK dance, pop, drum ’n bass en zelfs chemical beats. New York house legend Todd Terry ondersteunde Anita in zijn eigen stad en schreef daar samen met haar drie nummers, waaronder ‘Universe’. In Amsterdam werkte ze samen met Adamski.

Anita heeft er bewust voor gekozen om met verschillende producers te werken. “Bij 2 Unlimited hadden we meestal een vaste producer, waardoor je aan één sound vastzit. Dat wilde ik ditmaal niet. De nummers die door Adamski zijn geproduceerd, hebben een heel mysterieus geluid. Todd Terry heeft de songs juist een heel groovy sound gegeven. De afwisseling die zo is ontstaan werkt heel verrassend.”

Muzikaal bewandelt Anita haar eigen wegen en heeft ze zich losgemaakt van haar verleden. Althans: gedeeltelijk. “De nummers zijn heel toegankelijk. Je kunt er lekker op dansen, zoals je dat ook van 2 Unlimited gewend was. Het zijn lekkere popnummers, maar de basis bestaat uit invloeden van verschillende hedendaagse dance-stromingen zoals drum ’n bass”, aldus Anita.

Universe

De single ‘Universe’ zal zeker bijdragen aan die nieuwe erkenning, evenals de bijbehorende video. Het thema van de beelden is gebaseerd op het terugkerende songtekstgedeelte ‘your the centre of your Universe’. De kijker ziet Anita zingen tegen een achtergrond van verschillende mystieke werelden, alsof ze van haar ene geestelijke universum naar het andere reist.

Met het album en de single ‘Universe’ in haar bagage gaat Anita Doth zeker haar eigen successen behalen. Ze heeft er het talent, en bovendien het enthousiasme voor: “Ik wil steeds meer leren: zo wil ik het werk van een producer beter leren beheersen. Als je meer weet van techniek, kun je steeds meer zelf bepalen hoe je muziek moet klinken. En hoe meer albums je maakt, hoe meer stukjes van jezelf je erin kwijt kunt. Ik hoop dat dit album het begin is van iets heel moois. Mijn leerproces is nog maar net begonnen!”

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button