Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Angela Groothuizen boeken

Angela Groothuizen boeken

Angela Groothuizen boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Angela Groothuizen of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Angela Groothuizen zit tijdens haar schooltijd al in diverse schoolbandjes. Haar oudere broer Jos zit in die tijd in de Noord-Hollandse hardrockband The Howling Hurricane, en vraagt zijn zusje om zich bij de band te voegen. In 1978 neemt ze met The Howling Hurricane de single ‘Dreamt up rock’ op.

Angela Groothuizen boeken voor een evenement

Angela Groothuizen is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten voor een boeking.

Wie is Angela Groothuizen

In datzelfde jaar wordt Angela gevraagd om in een nieuwe Nederlandse meidengroep te komen zingen. In eerste instantie voelt ze daar nog niet zoveel voor, maar laat zich later toch overhalen. In 1979 wordt deze meidengroep, die de naam Dolly Dots draagt, officieel opgericht.

Naast muziek maken heeft Angela Groothuizen ook ambities bij de televisie, en presenteert ze in 1981 het programma Popcorn. Verder ontdekt ze het bandje Roberto Jacketti & The Scooters doordat onderweg in de Dolly Dots-limousine de vaste chauffeur Jaap Booy een demo-cassette van het bandje van zijn zoon Jeroen Booy laat horen. Angela raakt razend enthousiast en belooft naar een optreden te gaan kijken. Ze blijft haar ontdekking uiteindelijk begeleiden en tekent in 1984 samen met Spargo-gitarist Ruud Mulder voor de productie van het eerste album van Roberto Jacketti & The Scooters.

Nadat de Dolly Dots in 1988 worden opgeheven, studeert Angela Groothuizen 3,5 jaar muziek en schrijft liedjes voor o.a Kinderen voor Kinderen en Carmen Gomes. In 1989 treedt Angela op tijdens het Worldpress Gala. Ze maakt onderdeel uit van de theatergroep Purper waarmee ze een theatertournee doet. Daarnaast staat ze af en toe op het toneel met Adelheid Roosen en Leoni Jansen.

Het programma De Rotonde (met repertoire van tekstschrijver Rob Crispijn), waarmee ze tien keer optreedt in de Stadsschouwburg te Amsterdam, wordt in 1991 uitgezonden door de NOS. Met Angela & the Rude maakt ze twee CD’s. In 1996 komt haar solo-CD ‘Groothuizen’ uit.

Angela Groothuizen heeft twee theaterprogramma’s gemaakt: ‘Spelen’ en ‘Wegwijs in Ikea’. In 1994 gaat ze het theater in met het theaterprogramma ‘Spelen’. En in de periode van 1996 en 1997 speelt ze ‘Wegwijs in Ikea’. Dit programma is een mix van kleinkunst en rock ’n roll.

Ze presenteert verschillende programma’s voor de AVRO. Eén van de bekendste programma’s was De Uitdaging. In april haalt Angela Groothuizen tijdens de jubileumuitzending van de AVRO (de Ultieme Uitdaging) rond de 2,5 miljoen steunbetuigingen op voor Amnesty International. Het jongerenprogramma ‘Sex met Angela’ krijgt wereldwijde aandacht met als hoogtepunt een uitnodiging in de talkshow van Phil Donahue in New York. Van 1999 t/m 2005 presenteert ze ook Wie is de Mol? en in 2003 en 2004, presenteerde zij de voorrondes van het Junior Eurovisiesongfestival.

In 1999 speelt ze de hoofdrol in de musical ‘Blood Brothers’. Ze speelt moeder Bell in de speelfilms Pietje Bell en Pietje Bell 2: De Jacht op de Tsarenkroon, samen met Burt Reynolds acteert ze in the film “Snapshots”.

Van 2001 tot 2005 tourt ze door het land samen met de formatie JAM, bestaande uit Julya Lo’ko en Mildred Douglas (die later werd vervangen door Berget Lewis). Samen hebben ze liedjes van Sting gezongen en de laatste show ging over liedjes van Woodstock.

In december 2005 werd bekend dat haar contract bij de AVRO niet wordt verlengd waarop ze besluit om voor Talpa te gaan werken. Daar presenteerde ze het programma Thuis, totdat dat van de buis gehaald werd.

In 2008 tourt Groothuizen wederom solo door het land met haar theater voorstelling ‘Klein’. Op 25, 26 en 27 mei 2007 gaf ze, samen met de Dolly Dots, een reünieconcert in Ahoy. Ook met de formatie JAM heeft ze aantal theaters aangedaan met het programma Woodstock. In maart 2008 vond de release plaats van haar Nederlandstalige cd ‘Melk en honing’.

Met de Dolly Dots tourt Angela Groothuizen in 2008 met ‘The Goodbye For Now Tour’, zes optredens in diverse hallen in Nederland. Ze is ook jurylid in de derde reeks van het programma Steracteur Sterartiest op de Belgische televisiezender Één. Ook speelt ze een gastrol in de jeugd serie Het Huis Anubis als de versteende Rosa van den Berg

In het voorjaar van 2009 en 2010 was Angela te zien als jurylid op televisie voor het programma de X Factor op RTL4. Ook was Angela in 2009 te zien in RTL Boulevard als vervangster voor Albert Verlinde. Tevens maakt Angela deel uit van de groep RTL-presentatoren die het zomerprogramma Ik kom bij je eten presenteert. Ook presenteert ze bij RTL4 een nieuw tv-programma, “SOS Verbouwing”.

Vanaf het najaar van 2010 is Angela Groothuizen te zien als jurylid in het RTL4-Programma The Voice of Holland.

Angela Groothuizen boeken
Angela Groothuizen boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button