Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Andre van Duin boeken

Andre van Duin boeken

Andre van Duin boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Andre van Duin of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

André van Duin is een van de meest succesvolle Nederlandse artiesten van de afgelopen 50 jaar. Zijn bijzondere talent zet hij al decennia in als revueartiest, zanger, regisseur, tekstschrijver en programmamaker. Bij het grote publiek is André van Duin vooral bekend als komiek. Maar ook in het meer serieuze genre is hij actief, zoals met de vijfdelige albumserie ‘And’re André’ en ‘Recht uit het hart’. André van Duin is een ras-entertainer.

André van Duin boeken voor een evenement

André van Duin is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Wie is André van Duin

Al op jonge leeftijd weet André van Duin dat hij het talent bezit om mensen aan het lachen te kunnen maken. Zijn vader werkt bij de Rotterdamse Droogdok Maatschappij en op de personeelsavonden van dat bedrijf ziet de jonge André onder meer optredens van Johnny Kraaykamp, Rita Corita en Bueno de Mesquita. Hij bekwaamt zich in het imiteren van bekende Nederlanders en op 16-jarige leeftijd mag André van Duin een paar optredens verzorgen voor het radioprogramma Mignon van de AVRO. In 1964 doet hij mee aan de televisietalentenjacht Nieuwe Oogst. Hij wint de hoofdprijs: een optreden in de Willy en Willeke Alberti Show. De echte doorbraak komt als André van Duin met een parodieband in het voorprogramma staat van het legendarische Kurhaus optreden van de Rolling Stones.

Muzikale carrière

André van Duin nam al vanaf het begin platen op, veelal als persiflages zoals Stoele stoele uit 1965, een persiflage op Wooly bully van Sam the Sham & the Pharaohs. Sommige van zijn persiflages werden uiteindelijk meer succesvol dan het origineel; dat was o.a. het geval met Doorgaan dat in de Nationale Hitparade een veel hogere ranking had dan het origineel. Bekend zijn natuurlijk ook zijn carnavalskrakers, zoals het legendarische Willempie (1976), ‘k Heb hele grote bloemkoole (1979), Er staat een paard in de gang/Flip Fluitketel (1981), Joep Meloen (1982), Gatzdeladigee (1983), Wij zijn de vuilnisman (1984) en Mijn opoe heeft een zadel op d’r rug (1985) en meer recentelijk Ome Cor heb een drilboor (2010).

Eigen TV show en revue

In 1968 kreeg André zijn eerste televisieshow. Ook was hij al begonnen met zijn welbekende revue’s, samen met Frans van Dusschoten en Corrie van Gorp. Vanaf de jaren zeventig verschenen er in totaal ook zeventien albums van zijn hand en bijna net zoveel hitsingles. Eén van zijn grootste hits was Het Bananenlied uit 1972.

André van Duin als acteur

Zijn talent werd al gauw ook ingezet bij Nederlandse films, zoals in de rol van de onnozele Joep Meloen in Ik ben Joep Meloen en als rondreizende kiezentrekker in De Boezemvriend, losjes gebaseerd op het boek De Inspecteur-generaal van Gogol. Ook maakte hij enkele andere producties, waaronder een kerstshow bij de TROS in 1978 en in 1982 de musical Boem-Boem. Daarnaast speelde hij al vroeg in zijn carrière (1972) de rol van Toontje Bulthuis en de televisieserie Het meisje met de blauwe hoed.

TV programma’s

Al in 1985 won André van Duin de jaarlijks uitgereikte Johan Kaartprijs voor zijn revue’s. Tegelijkertijd bleef hij op TV een graag geziene persoonlijkheid, zoals bij het programma Animal Crackers en de Ep Oorklep Show. In Animal Crackers kwam ook zijn imitatietalent naar voren. Erg populair was zijn bijdrage aan het TROS-programma Ter land, ter zee en in de lucht. Andere bekende televisieprogramma’s uit zijn carrière zijn o.a.:

 • Animal Crackers (voice-overs)
 • Dik Voormekaar Show (vanaf 1973) met Ferry de Groot
 • De Ep Oorklep Show (1978) met Frans van Dusschoten en Hans Otjes
 • Wie ben Ik (vanaf 1990) met Ron Brandsteder
 • Van Duin op z’n best (2010)
 • Heel Holland Bakt (vanaf 2016)
 • Het geheime Dagboek van Hendrik Groen (2017)
 • Wat een verhaal (2019)

Prijzen

In 2011 kreeg André van Duin de Beeld en Geluid Oeuvre Award uitgereikt vanwege zijn prestaties en werd hij benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau. Het theaterdier André van Duin heeft nog niet aan gegeven met zijn werk te willen stoppen.

Reclamecampagne met André van Duin

André van Duin inhuren als voice-over

André van Duin werkte in zijn bekende ‘Animal Crackers-stijl’ mee aan de Dierentuin Actie van Remia. Kijk voor meer informatie over het inhuren van bekende Nederlanders voor een (reclame) campagne op onze pagina Celebrity Based Campaigning.

Andre van Duin boeken
Andre van Duin boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

 • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
 • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
 • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button