Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Ambacht boeken

Ambacht boeken

Ambacht boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ambacht of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

“De muziek van Ambacht slaat een brug tussen kleinkunst en sfeervolle nederpop/rock met prachtige melodieën, fraaie composities, een akoestische sound met de body van een band en soms scherpe, soms ontroerende teksten. Voor een ieder die niet van steen is mengen de vijf heren uit Brabant ambachtelijke ingrediënten die garant staan voor kippenvel.”

Ambacht is een Nederlandstalige popformatie bestaande uit Jorn Roodbol, Eric Weterings, Roy Koopmans, Dennis Toebak en Jordy van Drunen. Hun liedjes worden gekenmerkt door harmonische zang en akoestische sound en zweven ergens tussen de kleinkunst, pop- en rockmuziek. De teksten zijn afwisselend melancholisch, scherp en ontroerend.

Jorn Roodbol en Eric Weterings ontmoeten elkaar in 1999 op de middelbare school. Vrijwel meteen beginnen de twee jonge honden met het schrijven van hun eigen repertoire en in 2005 besluiten ze hun muziek te versterken met een volledige band. Met de komst van Jordy (drums/percussie), Roy (piano/gitaar) en Dennis (basgitaar/zang) krijgen de liedjes eindelijk de vorm die ze nodig hebben. Drie jaar later speelt de band in voorprogramma’s van onder andere Trijntje Oosterhuis en De Dijk en belandt een demo cd in de handen van het management van de Bredase popgroep Abel. Dit management gelooft in hun muziek en besluit te investeren in een album dat uiteindelijk eind augustus 2010 verschijnt.

Het album ‘De Roes’, geproduceerd door Joris Rasenberg (Abel) wordt goed ontvangen bij zowel lokale, regionale als nationale radio- en televisiestations en wordt onder andere behandeld door Frits Spits op Radio 2. De eerste single, ‘Voorgoed Zo Mooi’ gooit hoge ogen in Hilversum en komt begin oktober zelfs binnen in de Single Top 100. In de tussentijd warmt Ambacht regelmatig het publiek op voor Abel en spelen de mannen in ‘TROS Muziekcafé’, gepresenteerd door Daniel Dekker.

2011 begint voorspoedig met de release van de nieuwste single ‘Nummer 206’ eind februari. Op zowel de single als de videoclip wordt enthousiast gereageerd en begin maart stromen de optredens binnen. Hoogtepunt van de lente zijn twee bezoeken aan de studio’s van 3FM. De band is te gast in de programma’s ‘TurbuLent’ en ‘Ekdom In De Nacht’. In de zomer van 2011 doet Ambacht enkele festivals aan zoals ‘Zeumerpop’, ‘Zomerterras’, ‘Veerse Dag’ en ‘Breda Barst’ en staan de heren in voorprogramma’s van Abel en Marsman. De band belandt tevens in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, een talentenjacht die voor Ambacht eindigt in Speakers, Delft.

Eind 2011 staat de release van de nieuwste single ‘Familie’ centraal. Begin november zal dit nieuwe nummer van Ambacht zowel in Nederland als in België uitkomen.

De Brabantse muzikanten zullen in november ook weer veel op het podium te vinden zijn. Zo verzorgen ze een optreden tijdens de Margriet Winter Fair in de Jaarbeurs te Utrecht en zullen ze wederom het publiek op mogen warmen voor De Dijk, een band waarvoor ze in oktober ook al mochten openen.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button