Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Alamo Race Track boeken

Alamo Race Track boeken

Alamo Race Track boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Alamo Race Track of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Ralph Mulder is een vogelaar uit Oost-Groningen en heeft dagen rondgedwaald op het Nieuwstaterzijl, aan de boorden van de Dollard, op zoek naar de Blauwborst, de Bruine Kiekendief en de Wulp. Op het platte Groninger land kreeg Ralph de inspiratie voor de meeste liedjes op ‘Birds At Home’, het debuutalbum van Alamo Race Track.

En al weerklinken bij tijd & wijle platen als ‘Harvest’ en de eerste van Sparklehorse op dit lang verbeide debuut, ‘Birds At Home’ is geen plattelandsplaat pur sang; daarvoor hoor je teveel het geluid van De Grote Stad terug. Want uiteindelijk was dat de plek waar Ralphs hersenspinsels ontkiemden, met dank aan zijn bandkameraden en collega-songschrijvers David Corel, Len Lucieer en Guy Bours.

Met hen zit Ralph sinds jaar & dag in een band, en met zijn vieren klinken ze behalve ‘landelijk’ (lees: introvert en laidback) ook heel erg ‘stads’ (lees: extravert en uptight). Waarmee Alamo het beste van beide werelden verenigt zonder dat het bedacht klinkt, daarvoor is de bandsound te organisch en aldus heel erg ‘eigen’. Een proces dat hopelijk nog lang mag doorgaan maar waarvan Fase 1 nu al een magnifiek resultaat heeft opgeleverd.

Live-recensies

VPRO 3voor12: De grote kracht van Alamo Race Track is de stem van zanger/gitarist Ralph Mulder, die doet denken aan Morrissey, Hank Williams en Ray Davies – om een idee te geven van zijn vocale veelzijdigheid en overmacht. De songs van Alamo Race Track zitten vol raffinement en wendingen (denk aan The Smiths en Talking Heads). Mulders stem is het bindmiddel van die songs, die nu eens nerveus en springerig zijn, dan weer sferisch en hypnotiserend, maar steeds verrassend en spannend. De band stond geconcentreerd en zonder flauwekul te spelen, niks geen poses of pretenties, maar een en al vakmanschap en geïnspireerdheid.

Oor over Noorderslag: Erg goed vonden we Alamo Race Track. Bij hen klopte opeens alles. Ze zinderden een halfuur trefzeker en -waar nodig- onheilspellend, met catchy riffs en mod looks.

Fret over Alamo Race Track in Manifesto Hoorn: In tegenstelling tot Johan zoekt Alamo Race Track meer het experiment op: hoekig gitaarspel en tegendraadse ritmes voeren de boventoon. Live levert dat de nodige gedenkwaardige momenten op, vooral het briljant uitgevoerde Happy Accidents vormde een goed voorbeeld van de perfecte popsong. Alamo Race Track ging er vandoor met de kwaliteitsprijs.

 

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button