Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Alain Clark boeken

Alain Clark boeken

Alain Clark boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Alain Clark of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Een godvergeten soulstem bezit hij. Eentje die doet denken aan die van Michael Jackson in zijn goede jaren. Anders dan The King of Pop is Alain Clark echter wel volwassen geworden.

Alain Clark boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Alain Clark zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is Alain Clark

Alain Clark schreef onder meer nummers voor Jamai en Jim. Zijn eerste solo-single ‘Heerlijk’ komt in 2004 uit. In datzelfde jaar volgen ‘Vrij’ en ‘Ringtone’. De nummers verschijnen op zijn debuutalbum, getiteld ‘Alain Clark’. Als producer werkte Alain samen met onder andere Ali B. en Boris. Verder schrijft de tekst voor ‘V*kkevuller’, een parodie op Eamons ‘Fuck It’.

Live it Out

Na een afwezigheid van drie jaar keert Alain Clark in 2007 terug met de beste songs en de krachtigste plaat die hij tot dusver heeft gemaakt. Er ging een lange periode van veel schrijven, eindeloos opnemen, een trip naar Los Angeles en een intens productieproces aan vooraf. ‘Live It Out’ is voor alles een onverbloemd soulalbum geworden. Met krachtige, doorleefde soulsongs die schaamteloos vertellen over echte liefdes, over opofferingen, de ware vader-zoon-relatie.

Retro Motown sound

Net zoals Alain Clark in zijn lovesongs eisen stelt aan de liefde, zo kijkt hij ook kritisch naar zichzelf tijdens het schrijven, opnemen en produceren van zijn album. “Ik ben altijd op zoek naar progressie en groei, op zoek naar beter. Ik voel me nu comfortabel in een sound die retro aan doet, met een als het ware een oude Motownbezetting,” aldus Alain. “Natuurlijk gaat het altijd om de muzikanten en de liedjes, maar wat het gebruik van echte instrumenten doet voor je liedjes en sound is enorm. Voor ‘Live It Out’ heb ik eigenlijk niets digitaals gebruikt, in tegenstelling tot vroeger. Het dichtst dat op dit album bij een synthesizer in de buurt komt is een mini-moog – eigenlijk ook al een ding met een inmiddels ouderwets stempel.”

Duet Alain en Dane Clark

Leidraad voor Alains nieuwe stijl was ‘Father & Friend’. Het is een duet dat hij schreef en opnam met zijn vader Dane Clark, een soul-tearjerker van het zuiverste water, een showstopper die stadions kan doen ontploffen. De eerste zin is ook hier bepalend: ‘Papa sit down and hear my song.’ De echt grijpende zinnen zijn als Dane zich tot Alain richt en zingt: ‘I didn’t know my father like the way that you know me.’

Vader en zoon

Dane Clark klinkt in dit lied als de oude, doorleefde vader van The Lion King, met zijn jonge welp ernaast. Dane zong als frontman vroeger in soul-coverbands als The Soulful Blues Quality en Dane & The Dukes of Soul. En toen trok hij Alain op het podium. ‘Father & Friend’ is een interessante mix. Voor Alain zijn leven en muziek nauwelijks te scheiden.

‘Live It Out’ voert Alain Clark terug naar Los Angeles, waar hij als 19-jarige zijn eerste stappen zet in de muziekwereld. Het album bereikt de tweede plaats in de album top-100, net als de single ‘Father & Friend’. Dit prachtige duet met zijn vader zorgt hiermee voor weer een hitsucces voor Alain Clark.

In 2010 volgt het album ‘Colorblind’, de langverwachte opvolger van het megasuccesvolle ‘Live It Out’. De eerste soulvolle single is ‘Love Is Everywhere’.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button