Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Al Andalusi Ensemble boeken

Al Andalusi Ensemble boeken

Al Andalusi Ensemble boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Al Andalusi Ensemble of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Betoverende klanken uit Bagdad.

Het Al Andalusi Ensemble speelt, op authentieke instrumenten, muziek uit de rijke Midden-Oosterse traditie, die terug gaat tot de tijden van Haroun Al Rashid. Men speelt klassiek Arabisch, Iraakse folklore, Koerdische folklore en moderne composities, waaronder veel werk van de beroemde oud-speler Munir Bashir. Drie à vier musici uit Bagdad zijn elkaar in Nederland weer tegengekomen en hebben de draad van hun muzikale vriendschap moeiteloos kunnen oppakken.

Andalusi is de muziekstijl die is onstaan in de 8e eeuw uit een fusie van Spaanse en Arabische muziek. Bij hun veroveringen troffen de Arabieren er Vandalen, Westgoten en joden aan. Weldra vestigden de Arabieren er een multicultureel rijk (met als hoofdstad Cordoba), waar vrede heerste, waar iedereen in vrijheid zijn geloof kon beleven enwetenschap en kunst een hoogtijdperk beleefden. Dit was de tijd van Haroun Al Rashid, toen musici uit de hele wereld kwamen studeren bij grootmeesters als Al Kindi, Es-haq Mousali en Zirjab. Deze traditie is in de loop der eeuwen altijd bewaard gebleven en verder ontwikkeld in Bagdad, dat nog altijd een toonaangevend cultuurcentrum is.

Alle leden van het Al Andalusi Ensemble zijn geschoold in deze traditie en met perfect samenspel en gevoelige improvisaties laten zij horen hun muzikale gelijken te hebben teruggevonden.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button