Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Ad Visser boeken

Ad Visser boeken

Ad Visser boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ad Visser of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Ad Visser boeken voor een evenement

Ad Visser is voor verschillende soorten opdrachten. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is Ad Visser

Toppop

Ad Visser presenteerde van 1970 tot 1985 wekelijks het populaire muziekprogramma Toppop voor de AVRO. Ook was hij jarenlang op Hilversum 3 te horen met de radioprogramma’s Droomgeheimen, Toppop-Disco, De HitVisser en de elpee-top 50. In 1974 bedacht en produceerde Ad Visser het album Zing Je Moerstaal, waarin literatuur en pop werden samengebracht. In 1981 nam hij het album Het geheim van de wonderlijke Kubus op. Het jaar daarop realiseerde Visser zijn eerste multimediaproject Sobriëtas, dat bestond uit een door hemzelf geschreven roman en gelijknamig album met synthesizermuziek. Het album werd in achttien landen uitgebracht.

Giddyap a gogo

Van het album kwam de single Giddyap a gogo, met Daniel Sahuleka als zanger. Zo verscheen Ad Visser zelf als artiest in Toppop. Hij scoorde een top vijf hit in Italië en speelde o.a in de legendarische opera arena van Verona. In 2016 stond Ad Visser drie avonden in de ArenA tijdens Toppers in concert. In 2007 kwam Ad Visser met een over-the-top komische versie van zichzelf terug met het programma ‘Toppop The Golden Years’.

Ad Visser als singer songwriter

Als singer songwriter schrijft Ad Visser De Parade Van De Hemelse Tragedie. Een lied van 1050 verzen met een tijdsduur van 8 uur 39 minuten 39 seconden. Een gedicht over het zoeken van de mens naar geluk en greep op het leven. Het verschijnt eerst in boekvorm daarna in 2016 met beeld en geluid als video installatie. Hetzelfde jaar wordt het aangekocht door het Groninger Museum. In 2003 presenteerde Ad Visser zich op het Gala Van De Dood ter gelegenheid van de Boekenweek in zijn nieuwe gedaante als singer-songwriter. Op De Nacht van de Filosofie (2004) bracht hij de eerste delen van De Parade Van De Hemelse Tragedie als song ten gehore.

Echte Meisjes Op Zoek Naar Zichzelf

In 2012 presenteerde Ad Visser het programma Echte meisjes op zoek naar zichzelf. Het was de opvolger van Echte meisjes in de jungle.

Andere producties

Voor de sector Kunst van de AVRO bedacht, produceerde en presenteerde Visser enkele televisieprogramma’s rond Ton van Duinhoven en Peter Faber. Daarnaast voerde hij steeds vaker performances op, waarin technologie een belangrijke rol speelt. Zo transformeerde hij een BMW 850 tot een sensorisch gestuurd muziekinstrument. In 1992 bedacht en produceerde hij het cd album Natuurlijk Nederlands waarop Freek de Jonge en Adèle Bloemendaal over de natuur zingen.

Art performances

Van 1982 tot en met 2000 creëert Ad Visser een serie van 33 verschillende art performances waarin technologie een belangrijke rol speelt die hij in heel Europa uitvoert. Zoals de Sensitive Car, een BMW 850 als sensorisch gestuurd muziekinstrument. In 1993 ontwikkelt hij de eerste van een serie Brainsessions, met support van experts en hersenwetenschappers: muziek die rechtstreeks de hersenactiviteit beïnvloedt en de bewustzijnsstaat van de luisteraar verandert en verdiept. In 1999 kwam de CD The Kamasutra Experience uit, die het seksleven van de luisteraar / beoefenaar wezenlijk moet verdiepen.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button