Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Abel boeken

Abel boeken

Abel boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Abel of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Na acht jaar radiostilte verscheen in 2010 een nieuw album van de Nederlandstalige popband Abel. Tien jaar na hun grootste hit ‘Onderweg’ is er ’12 Uur’, waarop zanger/componist Joris Rasenberg laat horen dat hij het schrijven van melodieuze, pakkende liedjes nog niet verleerd is. Deze derde plaat symboliseert een nieuw begin. ’12 Uur’ is de overgang van dag naar nacht, een omslagpunt waarop een periode eindigt en iets nieuws begint.

Abel boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van Abel zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking.

Wie is Abel

Een kleine terugblik naar het verleden. In 1997 richt Joris Rasenberg met een stel vrienden Abel op. De eerste, in eigen beheer opgenomen demo levert de band een platendeal op. De debuutsingle ‘3 Dagen Zon’ doet weinig, maar de opvolger ‘Onderweg’ staat begin 2000 wekenlang op nummer 1 in de hitlijsten. Ook de clip, met een hoofdrol voor Birgit Schuurman, is een regelrechte hit. Abel ontvangt een TMF Award voor Meest Belovende Act, en de band levert de titeltrack van de film Minoes, ‘Nooit meer bang’. Abel brengt twee albums uit: ‘De Stilte Voorbij’ en ‘Doen en Laten’. Als in korte tijd een paar bandleden uit de band stappen, valt echter het doek.

Maar ook na het uiteenvallen van Abel laat de muziek Joris Rasenberg niet los. Hij gaat door met liedjes schrijven, zij het voornamelijk voor anderen. Zo schrijft hij ‘Duizel Mij’ voor Paul de Leeuw en ‘Omdat Je Bij Me Blijft’ voor Marco Borsato.

“Muziek is de kunstvorm die het meest met mij doet, waar ik het meest in kwijt kan. Als je een goed gevoel omzet in muziek, kan het iets worden wat je bijna aan kunt raken. Alsof je iets uitlegt wat niet te omschrijven valt. Daarnaast is het mooi dat het je kan troosten, je op kan beuren, je gedachtes en gevoelens een plek kan geven. Ook in de fase dat het minder ging, is het vuur altijd blijven branden. Ik schrijf dus ik besta! Dat gevoel is heel mooi, dat blijf ik zoeken.” aldus Joris.

Sprankelend. Melancholisch. Ambachtelijk. Afwisselend. Zomaar wat beschrijvingen die van toepassing zijn op de liedjes van ’12 Uur’. ‘Mieren Op De Aarde’ is bluesy, met Hammondorgel en gitaren. ‘Zolang Je Bij Me Bent’, de eerste single van het album, is melancholisch en meeslepend. ‘Kwijt’ is folky en feestelijk, terwijl ‘December’ een ingetogen pianonummer is, verschoond van enige poespas. De gemene deler is de uit duizenden herkenbare stem van Joris Rasenberg en de prachtige poëtische teksten die de nummers diepgang geven.

Al schrijft Joris Rasenberg wel alle muziek en teksten, ’12 Uur’ is geen soloplaat. De huidige band van Joris bestaat uit voormalig Abel-leden Maarten van Damme op gitaar en Erik Smans op toetsen, aangevuld met Marc Tromp op bas en Roan Segers op drums. Het is wel zo dat de naam Abel het meest aan Joris kleeft. Hij is de constante factor in de band, naast het feit dat veel mensen hem ook Abel zijn gaan noemen. Met ’12 Uur’ zet Joris Rasenberg een streep onder het verleden en richt zich op de toekomst van Abel.

Abel boeken
Abel boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button