Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » 2 Unlimited boeken

2 Unlimited boeken

2 Unlimited boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor 2 Unlimited of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

2 Unlimited was de eerste groep die housemuziek op echte grote schaal tot een internationaal commercieel succes wist te maken. De formule van een mannelijke rapper en een zangeres, met gemakkelijk in het oor liggende melodieën en stevige dance-ritmes (ook wel eurodance genoemd) domineerde de popmuziek in de jaren 90. Ray & Anita scoorden als 2 Unlimited hit na hit met twee Belgische producers in de jaren ’90.

2 Unlimited scoorde een kleine undergroundhit met een instrumentaal nummer ‘Get Ready For This’. Maar het internationale succes begon pas echt toen de Nederlandse rapper Ray Slijngaard en zangeres Anita Doth werden toegevoegd aan 2 Unlimited. Ray en Anita braken met 2 Unlimited het eerst door in Groot-Brittannië, waar de nieuwe versie van ‘Get Ready For This’, ditmaal met tekst maar zonder de raps van Ray, wekenlang in de top-3 van de UK Top 40 stond. Daarna volgde de rest van Europa en scoorde het duo in vijf jaar tijd 12 wereldhits waaronder ‘No Limit’ en ‘Twilight Zone’. Na jaren van wereldwijd succes stopte de succesvolle formatie in 1996.

In 2009 stonden Ray Slijngaard en Anita Doth voor het eerst sinds 1996 weer samen het podium, tijdens het festival I Love The 90’s in het Belgische Hasselt. Hun eerste Nederlandse reünieoptreden is dat jaar tijdens Koninginnedag op het Museumplein te Amsterdam. Tijdens de lancering in juni van de website Top40.nl wordt 2 Unlimited onderscheiden met de Top 40 Decennium Award, omdat de band in de jaren negentig de meest succesvolle Nederlandse act was in de hitlijst. In september en oktober 2009 traden ze als gast op tijdens de concerten van Milk Inc in het Sportpaleis te Antwerpen.

In 2010 brachten Ray & Anita een nieuwe single uit onder hun eigen naam, ‘In Da Name Of Love’.

In augustus 2012 traden Ray en Anita voor het eerst weer op als 2 Unlimited op het Smukfest in het Deense Skanderborg. De hernieuwde samenwerking met hun Belgische producer De Coster werd door beiden omarmd. 2 Unlimited gaf in maart 2013 in het Sportpaleis in Antwerpen een groot concert, met gastoptredens van onder andere Reel 2 Real. Later dat jaar verschijnt een remix door de Amerikaanse DJ Steve Aoki van het nummer Get Ready. In mei 2014 verscheen voor het wereldkampioenschap voetbal 2014 No limit (Brasilian Remix) en waren ze een van de gastartiesten tijdens de concerten van de Toppers in de Amsterdam ArenA.

Anita Doth stapte in 2016 uit 2 Unlimited, omdat het te moeilijk te combineren was met haar solowerk. Ray Slijngaard treedt sindsdien met Kim Vergouwen op als 2 Unlimited.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button