Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Willy Sommers boeken

Boekingsinformatie voor Willy Sommers? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

In Ukkel wordt op 9 augustus 1952 ten huize De Gieter een jongen geboren die de voornaam Willy meekrijgt. Vijftien maanden eerder was de ooievaar al een eerste keer langsgekomen en werd er een dochter geboren, Viviane.

Als kleine rakker is Willy De Gieter een creatief en actief kereltje. Er gaat geen familiefeestje voorbij of Willy zingt wel één of ander liedje. Jawel, de muziekmicrobe heeft hij op jeugdige leeftijd al meteen te pakken. Op z’n 14 besluit Willy om naar de Anderlechtse muziekacademie te trekken. Hij schrijft zich in voor notenleer, piano en saxofoon.

Wat velen misschien niet weten is het feit dat Willy in een latere periode zijn diploma regent weet te behalen. Hou zou dus les mogen geven hebben in talen, en meerbepaald het Nederlands, Engels en Duits, die hij op dit ogenblik nog steeds onder de knie heeft. Ondanks zijn diploma, zal blijken dat Willy nooit voor de klas zal staan, want de muzikale roeping is veel te groot. Iets wat zijn ouders reeds geruime tijd in de mot hadden.

We noteren 1967, u weet wel de tijd waarin de rockgroepjes als paddestoelen uit de grond kwamen. Samen met een paar vrienden had Willy het idee opgevat om zelf zo rockgroepje op te richten. En zo ontstonden The Sons Of Abraham. Eigenlijk deed Willy het in zijn beginjaren muzikaal niet onaardig, maar toch voelde hij aan dat het rockgenre (ondanks zijn enorme populariteit in die jaren) toch niet meteen de richting was die hij wou bewandelen. Na één jaar liet hij The Sons Of Abraham voor wat ze waren en werd hij zowaar leadzanger van een populaire band in het Pajottenland ; The Yeats.

Het muzikale succes en de eerste fans waren een feit. Trouwens, The Yeats lagen onrechtstreeks mee aan de basis van zijn muzikale loopbaan. Toen hij twee jaar in de groep zat, kwam hij op kerstavond 1970 in contact met Roland Verlooven (Armath) . Tussen beide klikte het meteen en we mogen absoluut stellen dat Roland Verlooven zo’n beetje de stuwende kracht is geworden van het muzikale Sommers’ succesverhaal.

Verlooven, muziekproducer bij het gerenommeerde label Vogue zag wel iets in Willy en zo was Sommers geboren. Geen van beiden had kunnen voorspellen dat de naam Willy Sommers goed zou zijn geweest voor een muzikale succesperiode van méér dan dertig jaar.

Met Het is weer morgen kwam platenfirma Vogue in maart 1971 uit met een nieuwe muzieknaam in Vlaanderen ; Willy Sommers. De verzamelde muziekpers beoordeelde het nummer en de artiest als een verfrissend muzikaal geluid . Ruime airplay zorgde voor een groeiende Sommers fanscene, maar daar bleef het dan ook voorlopig bij.

Een paar maanden na de release van zijn debuutsingle, moeten de muziekjongens- en meisjes hun mening herzien want bij de release van Zeven anjers, zeven rozen in datzelfde jaar (1971) is de absolute doorbraak van Willy Sommers in Vlaanderen een feit. Hij verkocht meer dan 100.000 plaatjes in Vlaanderen en stond maar liefst 19 weken nummer één in de hitparade. Ook de Spaanse, Duitse en Franse charts moesten eraan geloven want Sieben küsse, sieben rosen en Siete rosas, siete besos waren kaskrakers.

Het jaar na Zeven anjers, zeven rozen bracht de bevestiging dat Sommers een blijver zou worden en geen ééndagsvlieg. Dagelijks stond hij op het podium met zijn eigen professioneel orkest De Sommerstip. Sommers zijn fanclub werd op dat ogenblik één van de grootste in Vlaanderen, met maarliefst 12.000 leden. Op muzikaal vlak rijgde hij de hits aan elkaar. Sympathie is geen liefde, Weet je nog die slow en Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds.

Als blijk van erkenning kreeg hij op 20 november 1972 zijn eerste gouden plaat voor de verkoop van 500.000 singles in amper twee jaar tijd. Voor dergelijke astronomische verkoopcijfers heb je in de huidige muziekzender enkele malen platina.

De gouden muzikale jaren ‘70 hebben hun naam niet gestolen en in het geval van Willy Sommers was het een aaneenschakeling van hits.

Sommers had naast succes in eigen land ook een in onze buurlanden een bloeiende muzikale carrière. In 1973 stond Willy voor de Franse tv-camera’s in het spraakmakende Cadet Roussel van Guy Lux. In de Spaanse top-50 bloeide nog steeds zijn Siete rosas, siete besos.

In 1974 werd de zanger uitgeroepen tot populairste artiest van Vlaanderen en mocht hij voor het eerst de Zomerhit trofee ontvangen met het nummer Blijf nog een uurtje bij mij. Hij startte met een recitaltournee door Vlaanderen.

In ‘ 75 kreeg Willy Sommers opnieuw goud voor Dans met mij tot morgenvroeg. Op 22 augustus 1975 debuteerde hij op het Duitse Schlagerfestival, waar hij nadien nog vele malen te gast zou zijn als populairste Vlaming.

In 1976 bracht Willy de single Holiday uit. Hij stond ermee vijf maanden lang in de top-10. Ruim twee jaar later, 16 januari 1978 komt de Duitse versie Holiday binnen op de 35ste stek in de charts. Op 23 november van datzelfde jaar ondertekent Willy Sommers een contract met platengigant Philips/Polygram voor de komende decennia. Wat populariteit betreft is Sommers een absolute kaskraker.

In ‘ 79 , 81 en ‘ 84 won hij de Zomerhit , een onderscheiding voor de beste Vlaamse single van het jaar. Respectievelijk ging deze onderscheiding naar de singles De nacht wordt lang, Naar de zee en het felgesmaakte Ik ben verliefd op haar.

In 1979 bracht hij de langspeler Willy Sommers Internationaal uit met Franse, Duitse en Spaanse nummers.

De jaren tachtig waren moeilijk voor de Vlaamse muziekindustrie. Het leek wel of de gouden periode afgesloten was en slechts enkele muzikale namen konden nog overleven in wat later het pré-VTM tijdperk zou genoemd worden. Aan hits en vooral optredens had Willy Sommers alvast geen gebrek; Naar de zee, Ken je nog die slows, Dallas, Jij, Vlaanderen de leeuw (wat een klassieker zou worden en nog steeds luidkeels meegebruld wordt op menige studenten-cantussen).

De woelige jaren tachtig kregen een positieve eindnoot, want in 1989 start in Vlaanderen het eerste commerciële televisiestation; VTM.

Al van bij de start is duidelijk dat tv-pioniers Mike Verdrengh en Guido Depraetere de Vlaamse muziek een nieuwe impuls willen geven. In 1988 had Sommers gelezen dat men op zoek was naar nieuwe mensen voor de eerste Vlaamse commerciële zender. In september-oktober ’88 kreeg hij een telefoontje van Mike Verdrengh met de vraag of hij het muziekprogramma Tien om te zien wou presenteren. Eerst twijfelde de man uit Lennik omdat bovenal zijn muzikale carrière prioriteit was, maar dat schepte voor de makers van het programma geen enkel probleem. Zo kwam Tien Om Te Zien in 1989 op de buis en Willy presenteerde het programma samen met Bea Van Der Maet. Het programma werd een begrip in Vlaanderen en gedurende meer dan 10 jaar zou het dan ook onafgebroken in de top-10 staan van de CIM-kijkcijfers.

In ’89 bracht Willy het nummer Het water is veel te diep uit en voor Tien om te zien verkocht de single een duizendtal stuks. Onder impuls van het opgestarte muziekprogramma vlogen de singles over de toonbank en in mum van tijd kreeg het nummer een gouden randje. Enkel Will Tura kon Sommers op dat moment van de nummer één houden in de hitparade.

De nummer één voor Sommers was er meteen met de opvolger Als een leeuw in een kooi in datzelfde jaar ’89. De TOTZ-trein had niet alleen een goede start genomen, maar scheurde als een tol door de huiskamer. De opwaardering van de Vlaamse muziek was een feit, mogelijk gemaakt door samensteller Jos Van Oosterwijck die mee aan de basis stond. TOTZ was ook de reddingsboei voor heel wat artiesten die op dat ogenblik zo’n beetje in een doodlopend straatje waren terechtgekomen, en het programma creëerde ook nieuwe namen in het muzieklandschap.

Sommers scoorde niet alleen op tv, ook muzikaal ging het hem helemaal voor de wind. Zijn muur werd gedecoreerd met goud en platina en dat met singles als Mooie vrouwen lopen nooit in de schaduw en Kijk eens diep in mijn ogen (een duet met diva Wendy Van Wanten).

In 1993 komt het album Parfum d’amour uit, een cd waarbij Sommers enkele Franse nummers bewerkt. In 1995 wordt er gekozen voor Profumo d’amore waarbij er een selectie en bewerking gemaakt wordt van Italiaanse klassiekers.

1996 is een muzikaal keerpunt voor Willy Sommers. Na 25-jaar samenwerking besluit Roland Verlooven zijn poulain te verlaten. Wegens medische problemen besluit de man van het eerste uur een vlucht richting Spanje te nemen om daar zijn tenten op te slaan en van het leven te gaan genieten. Willy besluit met een nieuw team in zee te gaan en zo komt hij terecht bij John Terra. In gehele vriendschap verlaat hij na jaren trouwe dienst Polygram en tekent hij een contract met Play That Beat.

In een volgelopen Antwerps Sportpaleis presenteerde Willy Sommers samen met Anne De Baetzelier de TOTZ-special, we noteren eind ’97.

In 1998 verschijnt het album Op reis naar jou/Onderste boven met de hitsingles Met mijn ogen dicht, Toen kwam jij, Ik geef me over, Er is geen reden en Zomaar zomer.

In de zomer van 1999 besluit VTM een punt te zetten achter het populaire muziekprogramma “Tien om te zien”. Willy presenteerde van de allereerste aflevering het programma.Het nieuws sloeg in als een bom! Enige positieve noot:het liedjesprogramma komt telkens terug in de zomermaanden.Tot grote vreugde van de hele showbizz.

Ondertussen presenteert hij ook elke zaterdagmorgen het radioprogramma “Rendez-vous”op Family radio.

Platenfirma Play That Beat! brengt begin 2000 de 8 eerste langspeelplaten van Willy uit op CD.Een prima idee voor wie in het nieuwe millennium geen platendraaier meer heeft.

In maart 2000 komt het nieuwe album: “Warm in mijn hart”op de markt. Na een jaar afwezigheid komt “Tien om te zien”opnieuw op het Vlaamse scherm. Van een gigantisch succes gesproken: de absolute top van de kijkcijfers.Nu staat Anne De Baetzelier aan de zijde van Willy voor de presentatie van het programma.Willy brengt de singel “Kleine Karlien” uit,de voorbode van een nieuw album.

Vanaf september 2000 presenteert hij een nieuw TV programma op VTM: Hitstop,een clipprogramma.

VTM,muziek en Willy Sommers zijn één.

In november 2000 brengt Willy bij platenfirma Label Vie een nieuw album op de markt in productie van gitaarvirtuoos Françis Goya: “Alleen de liefde overwint”. Bart Herman werkt samen met Willy voor de teksten van het album.

2001 wordt een belangrijk jaar,een mijlpaal in Willy’s leven: 30 jaar Sommers.

De concerten in het teken van zijn 30 jarige carrière waren een ongekend succes. Radio en televisie besteden uitgebreid aandacht aan de evenementen rond 30 jaar Sommers. Iedereen kan er méér dan tevreden op terugkijken.

2002 wordt nog sensationeler: Willy wordt de trotse papa van Luna. Een complete verrassing. Een goede balans tussen carrière en gezin wordt nu een must. Willy staat op het podium van “Tien om te zien” met zijn singel: “Mijn illusie”. Maar naar het hoogtepunt van het jaar wordt het nu toch aftellen:de geboorte van Luna. Naar aanleiding van de geboorte van Luna maakt Willy in een productie van John Terra de singel: “Het mooiste wat bestaat”. Een ode aan het wonder der liefde: een kind.

Op 21 november 2002 krijgt Willy een trofee van Radio 2 en Sabam: een plaats in de eregalerij van het Vlaamse lied met “Zeven anjers,zeven rozen”. Het zal dus een onsterfelijke song blijven.

Begin 2003 brengt Willy de singel “Als tevoren” uit, opnieuw in een productie van John Terra. Een sterke song die door gebrek aan promotiemogelijkheden te weinig aandacht krijgt.
Maar iets later komt de plotse ommekeer: onder impuls van managers Ilia Beyers en Piet Roelen wordt er een nieuw album klaargestoomd door, jawel 3 artiesten, Lisa Del Bo,Luc Steeno en Willy Sommers.

Het album heet:”De mooiste duetten en méér”.De gerenommeerde producer Peter Koelewijn zorgde voor een fantastische productie.Een schot in de roos…

Nu nog, 6 jaar later, treden deze 3 artiesten nog zeer regelmatig tezamen op als trio met dit inmiddels gekend repertoire. Een vervolg op dit album zal vermoedelijk niet uitblijven….

In 2005 zocht hij weer aansluiting bij de jeugd door in een project te stappen met de jongeren-tv-zender TMF. De single ‘Zeven Anjers, Zeven Rozen’ werd opnieuw uitgebracht tezamen met de figuren Daan & Seppe. Dit werd een gigantisch succes op TMF.

Het jaar 2006 was voor Willy een belangrijk jaar.

Hij stond dan 35 jaar lang op de planken en dat ging gepaard met een aantal concerten in Vlaanderen, gespreid over het hele jaar.

Daarnaast had hij een kanjer van een zomerhit te pakken, met het nummer “Laat de zon in je hart”. Jong en oud pikte dit nummer op en het gevolg was dat najaar 2006 , maar vooral 2007 meteen volgeboekt stond met optredens over heel Vlaanderen.

Een album mocht dan ook niet uitblijven en het resultaat werd in september 2007 voorgesteld.

“Ik denk aan jou” bevat, naast enkele singles die de afgelopen 2 jaar verschenen zijn, heel wat nieuw materiaal, waaronder een zeer emotioneel eerbetoon aan Willy’s vader.

Willy Sommers

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Willy Sommers of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.