Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Waylon boeken

Boekingsinformatie voor Waylon? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Vanaf zijn geboorte op 20 april 1980 te Apeldoorn is het duidelijk dat 1 ding centraal staat in het leven van “Waylon” Muziek!

Na een paar jaar op potten en pannen slaan krijgt hij op zijn 6e verjaardag een drumstel waarmee hij vol enthousiasme aan de slag gaat. Met zijn 12e speelt hij dan ook in verschillende bands waar hij in de gaten krijgt dat zingen toch wel meer zijn ding is.

Na wat oefenen op gitaar en zang worden er muziekbanden gemaakt en daarmee is een nieuwe en heftige tijd aangebroken voor het hele gezin. Niemand had verwacht dat het zo snel zo druk zou gaan worden met optredens in Nederland maar ook ver daarbuiten. Duitsland, België, Scandinavië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en ga zo maar door.

Samen met Carlo Boszhard & Irene Moors wordt de leader ingezongen van “Harry de hengst” die op de telekids cd verschijnt. Hiermee breekt de tijd aan waarin radio, televisie en pers interesse krijgt in Waylon.

In 1995 komt zijn CD “Watching the Way” uit en Waylon klaar voor het grote werk.

Op zijn 17e jaar komt er een nieuwe cd uit onder de naam “Hard to be” en wordt er een vaste begeleidingsband opgericht. Waylon & Band is de nieuwste en jongste band waar veel mensen voor vallen. Het nieuwe geluid waar Waylon voor kiest is vernieuwend in zowel muziek als presentatie. Na 2 jaar toeren is het dan eindelijk zover! Een contract bij platenmaatschappij EMI.

Met deze gebeurtenis gaat alles in een stroomversnelling, besprekingen, onderhandelingen, opnames, grote optredens, een cd single “Ways of the heart” uit 1999 en uiteindelijk de grote verrassing. Amerika!

Producent Joey Balin zorgt ervoor dat Waylon de kans krijgt om in Amerika te toeren onder het toeziend oog van Country legende Waylon Jennings. Waylon gaat op tournee met Waylon Jennings en leert alles van zijn grote voorbeeld.

Hij woont in het huis van de icoon en krijgt V.I.P. behandelingen overal waar hij komt. Helaas overlijdt Waylon Jennings een jaar later en gaat Waylon terneergeslagen weer terug naar Nederland om vervolgens een jaar lang niets te doen.

“M’n wereld was niet meer hetzelfde zonder hem en ik had tijd nodig om het opnieuw in te richten” aldus Waylon.

Terug in Nederland is er veel veranderd, Waylons platenmaatschappij EMI is gefuseerd en heeft een nieuwe A&R manager die de plaats van Danny Friedrichs heeft ingenomen. Helaas moesten er met dhr. Friedrichs ook een aantal artiesten weg waaronder Waylon.

Na een jaar van allerlei baantjes zoals, taxi chauffeur, pakketbezorger en roadie begint het bloed toch weer sneller te stromen als Waylon een advertentie ziet van een band met een goede agenda die een zanger zoeken. Waylon reageert en wordt meteen aangenomen en staat een maand later weer op de planken met De Mill Street Band.

Uiteindelijk besluit Waylon zich in te schrijven voor het programma ‘Hollands Got Talent’ om toch aan Nederland te laten zien waar zijn kwaliteiten liggen. Na een spetterende auditieronde waarin een sterke vertolking van ‘It’s a mans world’ van James Brown de weg vrijmaakt naar de halve finale is een nieuwe Nederlandse ster geboren. Publiekslieveling Waylon wint vervolgens de halve finale met het nummer ‘I’m a love man’ van de soul legende Otis Redding. In de finale wordt Waylon tweede met het nummer ‘Dancing in the Street’

Waylon

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Waylon of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.