Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Tygo Gernandt boeken

Boekingsinformatie voor Tygo Gernandt? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Tygo Gernandt wordt geboren op 7 april 1974 in hartje Jordaan, Amsterdam. Al snel verhuist hij met zijn twee jaar oudere broer Ilja en ouders Arthur en Manja naar Amsterdam-Zuid. Op zijn vierde begint Tygo naar eigen zeggen al met toneelspelen. Op zijn vijfde zit hij op de jeugdtheaterschool De Krakeling, waar hij iedere woensdag en vrijdag toneelstukjes kan spelen.
Tygo Gernandt is op twaalfjarige leeftijd voor het eerst op televisie te zien in een promotieclip om de Olympische Spelen naar Nederland te halen. In 1987 gaat Tygo naar de Televisieschool van de Stichting Cervelaat. Hier krijgt hij vier jaar acteerlessen van diverse regisseurs en acteurs. Na afronding van de Televisieschool schrijft Tygo Gernandt zich in bij de Pabo. Op hetzelfde moment dat die opleiding begint, stromen de acteeropdrachten binnen. Zijn rol in de jongerenserie ‘Fort Alpha’ verschaft hem zijn eerste echte bekendheid. Gastrollen in ‘Goede tijden, slechte tijden’, ‘12 steden, 13 ongelukken’ en ‘Oppassen’ doen de rest. Daarna volgen meerdere rollen in televisieseries, zoals ‘De Garage’, ‘All Stars’, ’t Schaep met de 5 Pooten’, ‘Offers’, ‘Van Speijk’, ‘Het Schnitzelparadijs’, ‘Vuurzee’ en ‘Flikken Maastricht’.

Op het witte doek is Tygo Gernandt onder meer te zien in ‘Naar de klote’, ‘De Dominee’, ‘Ik omhels je met 1000 armen’ en ‘Dunya & Desie’. Voor zijn hoofdrol in de film ‘Van God Los’ werd hij in 2003 onderscheiden met een Gouden Kalf voor Beste Acteur. In 2005 wint hij opnieuw een Gouden Kalf voor zijn rol in de film ‘Het Schnitzelparadijs’, maar ditmaal deelt hij de prijs met zijn vier medespelers.

Tygo was de afgelopen jaren in de bioscopen te zien in de speelfilms ‘Oorlogswinter’ (2008), in ‘Carmen van het Noorden’ (2009) speelde hij de hoofdrol Joz, ‘Mijn vader is een detective’ en in ‘Het leven uit een dag’ (2009). In 2010 was Tygo te zien in ‘First mission’ in de rol van Barry, in ‘De boule de boule’ en in de internationale productie ‘Black death’.

In het voorjaar van 2011 was Tygo te zien in de nieuwe kinderserie van de TROS, ‘De bende van Sjako’, in de rol van Gomez. Ook heeft hij weer aan mooie producties meegewerkt, zoals de OneNightStand ‘Vast’, die een Gouden Kalf voor Beste Televisie Drama heeft mogen ontvangen. De oorlogsfilm ‘Suskind’ is vanaf januari 2012 in de bioscoop te zien.

Tygo Gernandt is zijn carrière begonnen met toneelspelen en staat nog steeds regelmatig op de planken. In 2010 speelde hij een van de twee hoofdrollen in ‘De Club’, een toneelstuk gebaseerd op de film ‘Fight Club’; in 2011 speelt hij mee in het vervolg van dit stuk. In december 2011 is de theaterproductie ‘Spuiten & Slikken’ in première gegaan. Eind 2012 zal Tygo Gernandt in de herneming van ‘Cloaca’ te zien zijn.

Verder spreekt Tygo ook veel commercials en animatiefilms in. Zo is hij te horen als o.a. Hammy de Eekhoorn in ‘Over the hedge’, als Popeye in ‘Popeye the Sailorman’, als Eddie de Buidelrat in ‘Ice Age’, als Stuart Little in ‘Stuart Little’ en in 2011 als Gargamel in ‘De Smurfen’ en in ‘De avonturen van Kuifje’, de animatiefilm van Steven Spielberg.

Tygo Gernandt

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Tygo Gernandt of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.