Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Soulvation boeken

Boekingsinformatie voor Soulvation? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

2001

Na een overigens nog lang niet afgesloten succesvolle dj/producer carrière verwezenlijkt de Rotterdammer Ronald Molendijk een langgekoesterde wens: deel uitmaken van een echte band. Samen met toetsenman Jeroen Rietbergen (eerder te vinden in de groepen van Rick DeVito en Marlayne, maar ook als gastmuzikant bij Candy Dulfer en Judith en als producer voor Hans de Booij’s single Vlinderhart) richt Molendijk Soulvation op. De twee werkten eerder samen in het vinyl-only project Flat Earth Society en traden ook eerder samen op. Dankzij de achtergrond van de betrokkenen staat de groep al meteen op grote festivals als North Sea Jazz (met Michiel Borstlap als gast), Parkpop en Dance Valley. Het disco-getinte I Just Can’t Stop verschijnt als eerste single en wordt een bescheiden hitje (komt tot 85 in de Mega Top 100). In september verschijnt het debuutalbum Some Love, dat natuurlijk meteen breed uitgemeten wordt in de vaderlandse pers. Candy Dulfer en Hans Dulfer zijn te gast, ieder op één nummer. De exposure van de groep komt tegen het eind van het jaar in een stroomversnelling wanneer Ronald gevraagd wordt een Marlboro Flashback tournee door Nederland te doen rond de thema’s disco en dance. Een tweede single Flying Into Love haalt de Mega Top 100 net niet. Vreemd genoeg verdwijnt het album uit de handel, volgens de band vanwege miscommunicatie met het label PIAS. De oplage wordt vernietigd.

2002

De groep neemt in januari deel aan het meerdaagse festival Vrienden Van Amstel in Ahoy te Rotterdam. Een derde single van de groep, een geheel opnieuw opgenomen versie van de albumtrack Summer In The City, verschijnt in april, niet langer bij PIAS, maar bij BMG. Het nummer, dat gezongen wordt door Rick DeVito, wordt een zomerhit. Vanwege het succes met zijn eigen formatie Baggabownz besluit rapper Andy Ninvalle te stoppen met Soulvation.

2003

Jeroen Rietbergen, Michel van Schie en Ronald Molendijk van Soulvation produceren het nieuwe album van Jan Akkerman. De lange studiosessies voor het nieuwe Soulvation-album One leveren in de zomer met het nummer Reset Your Brain een zomerhit op. Soulvation is dankzij de hit met grote regelmaat te zien op de Nederlandse televisie. Jan Duikeren breekt in september zijn kuitbeen en mist daardoor enkele shows.

2005

Met nieuwe bassist Emanuel Platino en gitarist Willem Philipsen in de bezetting bereidt de groep de Motivated clubtour voor. Het gelijknamige album staat gepland voor begin 2006. Tijdens de tournee treedt Hans Dulfer enkele malen op als gastmuzikant.

2006

Na anderhalf jaar produceren in de studio ligt Motivated vanaf juni in de winkels. De eerste single van het album I Wanna Be With You. De videoclip bij het nummer is opgenomen in Barcelona.

Soulvation

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Soulvation of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.