Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Sascha Visser boeken

Boekingsinformatie voor Sascha Visser? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Persoonlijke gegevens:

Naam: Sascha Leon Visser

Woonplaats: Capelle aan den IJssel

Geboren: 19 oktober 1988 in Rotterdam

Opleiding: Thorbecke Lyceum Rotterdam

Werk: Acteur Onderweg naar Morgen

TV Series

2000 Ben zo terug (1 aflevering)

2000-2003 Oppassen (vaste rol, 3 seizoenen)

2003 Bergen Binnen (1 aflevering)

2004-2006 Kees&co (vaste rol, 2 seizoenen)

2007 Spoorloos verdwenen (1 aflevering)

2007- tot op heden Onderweg naar morgen (vaste rol)

Films

2007 De Avondboot

2008 Alibi

Radiocommercials

2007 – Volkskrant, Luchtverkeersleider, Hogeschool Rotterdam, Vader en Moederdag

Ik was vroeger zo gek van voetbal dat ik zo snel mogelijk wilde beginnen met zelf voetballen. Ik was vier jaar toen ik begon met trainen SV Ommoord in Rotterdam. Op dat moment mocht ik nog geen wedstrijden spelen dus ik deed alleen mee met de trainingen. Toen ik eindelijk wel wedstrijden mocht spelen, kreeg ik al vrij snel een proeftraining bij mijn idolenclub Feyenoord aangeboden.

Die proeftraining vond plaats op een woensdagmiddag en samen met mijn twee jaar oudere (keepende) broer Nikki liep ik die middag het trainingsveld op van de jeugd van Feyenoord. Mijn broer en ik sprongen eruit tijdens de proeftraining en we werden al snel gevraagd om bij Feyenoord te komen voetballen. Mijn droom zou uitkomen: Ooit bij Feyenoord voetballen!

Ik begon in de F2 en mijn broer begon in de E-slectie. Zodoende gingen wij door met voetballen en we hadden allebei maar 1 doel: Ooit debuteren in Feyenoord 1! De jeugdspelers van die tijd zijn inmiddels vrijwel allemaal internationaal doorgebroken: Robin van Persie, Leonardo Vitor Santiago, Ebi Smolarek, Rene van Dieren en noem maar op.

Dat waren op dat moment allemaal jeugdselectie spelers die niemand nog kende maar daar keek ik na mijn wedstrijden op zaterdagochtend altijd naar. Ik heb vijf jaar lang bij Feyenoord in de hoogste elftallen gespeeld. Hierbij speelde ik veel toernooien in Duitsland, Belgie en uiteraard ook in Nederland.

Toen ik elf jaar was, ging ik toevallig een keer met mijn moeder mee naar een castingbureau. Mijn moeder was na het winnen van een soap-acteerwedstrijd gebeld om auditie te komen doen bij Harry Klooster Casting. Dat is een castingbureau in Amsterdam dat de acteurs regelt voor vrijwel alle Nederlandse soapseries. Op de dag van mijn moeders auditie zou ik alleen thuis zijn en dat zag mijn moeder niet zo zitten dus vroeg ze mij om mee te gaan naar Amsterdam.

Bij binnenkomst stond de man die de audities af ging nemen, Wim Rijken, al te wachten en toen hij met mijn moeder stond te praten, vroeg hij aan mijn moeder of ik mij ook in wilde schrijven. Dat vond ik allemaal best en een paar weken erna werd ik al gebeld door Harry Klooster of ik auditie wilde doen voor de rol van Mark in de serie Ben zo terug. Ik was toen dus 11 jaar en ze zochten voor die rol een jongen van 11 of 12 jaar. Ik vond het hartstikke leuk dat ik auditie mocht doen terwijl ik nog nooit een theaterschool had gedaan.

Op de dag van mijn auditie moest ik naar de studio van Blue Horse Productions in Rotterdam komen waar de set van Ben zo terug stond. Ik was de derde kandidaat die auditie moest doen en ook gelijk de laatste. Mijn auditie was gedaan en ik werd al achterna gelopen om te vertellen dat ik het was geworden. Zo had ik mijn eerste gastrol (1 aflevering) te pakken. Voordat ik daadwerkelijk die aflevering in Ben zo terug ging spelen deed ik eerst nog een figurantenrol in Westenwind en een commercial voor Super de Boer.

Toen de opnames van Ben zo terug bezig waren, waren inmiddels bij hetzelfde bedrijf de audities gestart voor een nieuwe rol in de comedyserie Oppassen!!! Na een paar dagen werd aan mij gevraagd of ik hiervoor ook auditie wilde doen. Dat heb ik vervolgens gedaan en een paar weken daarna werd ik gebeld dat ik het was geworden! Er werd een hele nieuwe reeks van Oppassen!!! uitzendingen opgenomen. Na al dertien seizoenen Oppassen!!! gemaakt te hebben, had Blue Horse Productions namelijk zin om iets heel anders te doen met de serie en dat gebeurde ook. Een deel van de cast moest in 2000 plaats maken voor nieuwe acteurs en actrices waaronder ik. Mijn rol in die serie was die van de kleinzoon Sander de Hert, kleinzoon van opa Rogier van Cleeff en ik heb drie seizoenen meegespeeld totdat in 2003 de serie definitief stopte. Direct na het einde van Oppassen!!! werd er door de Vara nog een kort vervolg op de serie uitgezonden onder de naam ‘Bergen-Binnen’. Hoewel hier voornamelijk nieuwe acteurs voor werden ingezet, speelde ik ook voor deze serie nog in 1 aflevering de rol van Sander de Hert.

Twee weken nadat Oppassen!!! was gestopt werd ik opnieuw gebeld door Harry Klooster Casting of ik auditie wilde doen voor de serie Kees & Co. voor de rol van Steven Speier. Na twee auditierondes en een paar weken afwachten werd ik weer gebeld en ik kreeg te horen dat ik dat dus was geworden! En ook daar ging het heel snel: vanaf mei 2003 maakten we opnames voor twee seizoenen Kees & Co. Toen de serie daarna definitief stopte omdat hoofdrolspeelster Simone Kleinsma koos voor een carriere in het theater, was ik nog maar 17!

In de tussentijd ging ik door met voetballen. Ik stopte voordat ik in Oppassen!!! ging spelen bij Feyenoord en ging verder bij een nabijgelegen amateurclub. Daar voetbalde ik een jaar toen Excelsior mij vroeg of ik daar in de C-selectie (tot 15 jaar) wilde voetballen. Dit was voor mij een verrassing omdat zij op dat moment op het hoogste niveau van Nederland speelden. Het werd een goed jaar en ik ben tot twee keer toe uitgenodigd voor een voorselectie van het Nederlands elftal onder 15 jaar. Beide keren ging dat echter niet door omdat ik het niet kon combineren met mijn tv-werkzaamheden.

Aan het eind van de Kees & Co. periode had ik dus al bij Feyenoord, SVS (amateurclub), Excelsior en toen weer bij amateurclub Alexandria 66 gespeeld. Hierna werd ik wederom teruggehaald naar Excelsior. Zo had ik een drukke periode met voetballen, acteren en ook nog eens mijn middelbare school.

Het werd na Kees & Co. rustiger dus wilde ik alle aandacht op dat moment richten op voetbal. Ik ging opnieuw spelen bij Feyenoord maar nu bij de amateurtak. Na het jaar te hebben afgemaakt werd ik gevraagd om bij Sparta, nu in de hoogste competite voor de jeugd van Nederland tegen respectievelijk de hoogste teams van PSV, Ajax, Feyenoord en noem maar op, te komen voetballen. Mijn keuze had ik op dat moment gemaakt: Ik ga voor voetbal en het tv-wereldje zeg ik voor altijd vaarwel.

Het voetbalseizoen was nog niet begonnen of ik had al een paar leuke tv-aanbiedingen afgewezen (zonder twijfel weliswaar). Ik ging verder met voetballen maar raakte al snel geblesseerd aan mijn lies en moest daardoor twee weken langs de kant staan. Daarna begon ik weer met trainen maar raakte in de lucht in een knal met mijn neus/voorhoofd tegen iemand anders zijn achterhoofd aan. Resultaat: een gebroken neus. En ook hierna werd ik nog een paar keer geteisterd door kleine blessures. De eerste competitiewedstrijd ging verloren en de tweede competitiewedstrijd werd ik met een rode kaart eruit gestuurd.

Na dit allemaal te hebben opgeteld en inmiddels nog meer leuke tv-aanbiedingen te hebben afgewezen, besloot ik uiteindelijk op de eerstvolgende tv-aanbieding in te gaan en onverwachts werd ik diezelfde avond gebeld met de vraag of ik auditie wilde doen voor Onderweg naar Morgen. Hierin kreeg ik de rol van Sam Massini.

Sinds 16 maart 2007 ben ik één van de 11 deelnemers in So You Wannabe a Popstar? op SBS 6. In dit programma strijdt ik tegen andere deelnemers waaronder Erik Hulzebosch, Roxeanne Hazes en Viktor Brand voor een platencontract. Ik wist de finale op 18 mei te bereiken met Erik Hulzebosch. De finale heb ik niet gewonnen, maar ik bracht op 4 juni toch mijn single: “Ik wil met je mee” uit.

Op de TMF Awards 2007 was ik ook aanwezig, waar hij aangaf de nieuwe VJ te worden vanaf begin 2008. Hij presenteert onder andere het programma Reaction. In mei 2008 kwam ik in het nieuws voor mijn programma Wakker worden met Sascha, waarin hij probeerde met iemand op een vreemde (vaak verboden plaats) probeerde de nacht door te brengen.

Sascha Visser

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Sascha Visser of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.