Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Sandra van Nieuwland boeken

Boekingsinformatie voor Sandra van Nieuwland? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Sandra van Nieuwland (Delft, 16 februari 1977), ook bekend als Sandra Newland, is een Nederlandse zangeres. Ze verkreeg nationale bekendheid door haar deelname aan het derde seizoen van het televisieprogramma The voice of Holland.

In 2005 studeerde ze af in de muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van Nieuwland zong in verschillende bands. Dit waren vooral top-100 coverbands en jazzcollectieven. Haar vaste band werd de pop-/jazzcombo Applethree. In 2011 kwam Van Nieuwland solo tot de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland. Ze bracht begin 2012 als Sandra Newland haar eerste single uit en won in mei van dat jaar het Haarlems zangfestival.

Van Nieuwland deed in de zomer auditie voor het derde seizoen van The voice of Holland. Ze wist hiermee alle vier de coaches voor zich te laten draaien en koos toen voor Trijntje Oosterhuis. Op 24 september wist Van Nieuwland een gouden plaat te halen met haar versie van More die ze tijdens de Blind Audition van het derde seizoen van The voice of Holland zong. Tijdens Van Nieuwlands eerste liveshow kreeg ze een platina award van More en bereikte hierdoor wat nog nooit is voorgekomen in een talentenjacht, namelijk een platina single tijdens de competitie zelf.

Op 23 november 2012 schreef Van Nieuwland geschiedenis door in de Single Top 100 zowel de nummer 1 positie als de nummer 2 positie te behalen. Nog nooit eerder wist een Nederlandse artiest dit de twee bovenste posities tegelijk te bemachtigen. Een week later overtreft ze haar eigen record, door met Beggin’ op de eerste positie binnen te komen en haar andere twee nummers op de tweede en derde positie in de lijst te hebben. Een week later kwam ook haar vierde nummer New Age binnen op de eerste plek en weet ze meer nummer één hits te behalen dan Ben Saunders.

In december 2012 zette Van Nieuwland een ander uniek record neer door met drie singles tegelijk in de top 10 van de Nederlandse Top 40 te staan: Keep your head up op 1, Beggin’ op 4 en More op 9. Alleen The Beatles en Bruce Springsteen lukten het ook om ooit met drie singles tegelijk in de top 10 te staan. Van Nieuwland is de eerste Nederlandse artiest die dit lukt. Op vrijdag 7 december 2012 werd Van Nieuwland in The voice of Holland in de halve finale uitgeschakeld, wanneer teamgenote Leona Philippo meer stemmen van het publiek krijgt.

Op 14 december 2012 werd Van Nieuwland tijdens de finale van The voice of Holland overvallen wanneer blijkt dat ze met haar single More dubbelplatina heeft vergaard, met Keep Your Head Up platina en met Beggin’ en New Age goud. Dit is nog nooit een artiest(e) van Nederlandse bodem gelukt. Tegelijkertijd werd bekend dat ze bezig is met de opname(n) van haar eerste studioalbum And More, dat nog in 2012 zou moeten verschijnen. Diezelfde dag werd ook Venus als eerste officiële single uitgebracht. Nog op de(ze) dag van de finale verstoot Sandra met dit nieuwe nummer de uiteindelijke winnares Leona Philippo van de eerste plaats in de Nederlandse Itunes Top 200.

Haar nummer werden ook veel gedownload in het buitenland. Het nummer “Keep Your Head Up” stond naast de Nederlandse notering ook genoteerd in de iTunes Pop-Charts van Spanje (#85) en België (#113). Met het nummer “Beggin'” behaalt Van Nieuwland in Luxemburg (#51) eveneens de iTunes Pop-Charts.

Sandra van Nieuwland

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Sandra van Nieuwland of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang nieuwe artiesten en talenten maandelijks in je mailbox. Op deze manier ben je altijd een van de eerste die hem of haar kan boeken.
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.