Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Rowwen Heze boeken

Boekingsinformatie voor Rowwen Heze? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

1985

Jack Poels begint de Engelstalige groep genaamd Bad Edge, met Hans Swinkels op gitaar, Henk Hesp op basgitaar en Ger Haegens op drums. Poels voegt zich vervolgens bij The Legendary Texas Four. Omdat het in zijn buurt traditie is om met carnaval een lied in dialect op te nemen, maakt de band een hoempa-achtig nummer. De naam van de band wordt veranderd in Rowwen Hèze, naar een zonderlinge man die in de 19e eeuw in de Peel woonde. De carnavalsschlager Niks Stront Niks wordt echter geboycot, omdat het lied te politiek getint zou zijn. De boycot haalt alle lokale kranten en het televisieprogramma Van Gewest Tot Gewest. De single wordt een groot succes en is daarmee de start van een geheel nieuw repertoire, bestaand uit eigen werk en een aantal vertalingen van nummers van onder andere Los Lobos en The Pogues. De teksten worden allen geschreven door frontman Jack Poels.

1986

Rowwen Heze bouwt haar reputatie als live band verder uit en treedt veel op.

1987

Rowwen Heze brengt in eigen beheer het album Rowwen Hèze uit.

1988

Rowwen Heze brengt de single Bestel Mar uit. De KRO DJ’s van Radio 3 draaien de single regelmatig en hij komt terecht in de mini-parade. Diezelfde KRO DJ’s zijn verantwoordelijk voor de band’s bijnaam ‘Los Limbos’ (naar de Amerikaanse Chicano-rockband Los Lobos).

1989

Met de ‘Bestel Mar Toer ’89’ doet Rowwen Hèze alle feesttenten van Zuid-Nederland aan en oogst overal veel succes. Ook gaan ze door Nederland op toernee met de Mexicaans/Amerikaanse accordeonist Flaco Jimenez.

1990

Rowwen Heze tekent bij platenmaatschappij HKM/CNR en brengt de single ’n Man en ’n Vrouw uit. Direct gevolgd door het album Blieve Loepe en een tournee. Het album wordt geen commercieel succes.

1991

Boudewijn de Groot produceert het nieuwe album getiteld Boem. Het album komt in augustus in de hitlijst terecht. Tren van Enckevort neemt de plaats in van Geert Hermkes, die samen met Captain Gumbo’s Leon Giesen de nieuwe band Romeo begint (niet te verwarren met de r&b-formatie Roméo!).

1992

Bestel Mar wordt opnieuw uitgebracht en wordt nu ook boven de rivieren een hit. De band speelt op het Pinkpopfestival en vestigt daarmee definitief haar naam in heel Nederland. Opnames hiervan worden, aangevuld met een aantal andere opnames, op de cd In De Wei uitgebracht. Een uitermate succesvol optreden op de Amsterdamse Uitmarkt met gastmuzikanten Flaco Jimenez en Pierre LaRue wordt rechtstreeks uitgezonden op televisie.De cd In De Wei komt in oktober in de albumlijst terecht.

1993

Rowwen Heze wordt uitgenodigd voor het Roskilde Festival in Denemarken en speelt er als eerste Nederlandse band op het hoofdpodium. Het album Station America verschijnt. Met dit meer ingetogen album, verbreedt Rowwen Heze zijn muzikale horizon en oogst hiermee lovende kritieken. De band ontvangt een aanmoedigingsprijs in de vorm van een Zilveren Harp.

1994

Samen met Flaco Jimenez brengt de band de maxi-cd The Moon Is Mine uit. Commercieel gezien geen groot succes.

1995

De single ‘T Roei Klied, een bewerking van de Duitse schlager Koa Kiata Madl, wordt een hit. Het door Rob van Donselaar geproduceerde album Zondag In Het Zuiden komt op de markt. Dit album wordt een groot succes. De single Zondag In Het Zuiden bereikt in april de hitparade. In september viert de band zijn 10 jarig bestaan. Er verschijnt een boek over de band: Splinter van de ziel; Rowwen Hèe en het grote dorpverlangen geschreven door Jan Brands. De single De Neus Umhoeg wordt in een live-uitvoering een hit.

1996

De single Limburg, opgenomen in Paradiso samen met het Metropole Orkest tijdens With A Little Help From My Friends, komt in de hitparade terecht.

1997

De cd Water, Lucht en Liefde verschijnt. Deze cd oogst lovende kritieken en verkoopt erg goed. Dat Rowwen Hèze’s naam verder reikt dan de feesttenten blijkt als Hanneke Groenteman Jack Poels uitgebreid interviewt in het VPRO-kunstprogramma De Plantage en de band het Parkpopfestival mag afsluiten. De band speelt tevens op het alternatieve Lowlands Festival. Een theatrale uitvoering van de nummers van Rowwen Hèze, waarbij de groep zelf als achtergrondorkest fungeert, wordt in uitverkochte schouwburgen in het zuiden van het land gespeeld. Hoewel Rowwen Hèze een uitstekend lopende band is, hebben alle groepsleden er nog een parttime baan bij. De Nederlandse Toonkunstenaarsbond rijkt de Gouden Notenkraker uit aan Rowwen Hèze en het Metropole Orkest voor hun verdiensten voor de levende amusementskunst in Nederland.

1998

Rowwen Hèze krijgt een Gouden Harp toegekend en een platina plaat voor Zondag In ’t Zuiden. Met de single She Stole My Accordeon bereikt Rowwen Hèze de 33e plaats in de hitparade. De band reist af naar Texas om daar enkele optredens te doen. De VPRO-televisie zendt een impressie van deze tour uit. De Texanen zijn enthousiast over de Limburgse interpretatie van tex mex-muziek. De tweede theatertournee heet Van America helemaal naar Amerika.

1999

Rowwen Heze is present op de 30ste editie van het Pinkpop-festival. De compilatie ‘t Beste Van Twee Werelden verkoopt bijzonder goed en bereikt een zevende plaats in de album top 100. De single Auto, Vliegtuug reikt niet verder dan de tipparade.

2000

Om in alle rust aan een nieuw album te werken trekt de band zich terug in een klooster. Het album Vandaag verschijnt met daarop twee nummers die handelen over het nieuwe vaderschap van Jack Poels. De muziek van het nummer Vader is van de hand van Henny Vrienten. Op zijn beurt schrijft Jack Poels de tekst voor het nummer Leven Met Een Zeven voor de Doe Maar-cd KLAAR. Rowwen Héze speelt op de Doe Maar tribute cd het nummer 1 Nacht Alleen. De band treedt als afsluiter aan op het Parkpop festival in Den Haag. Poels en Van Enckevort spelen mee in het nummer Kom Hier op het debuutalbum van Manuëla Kemp. Aan het eind van het jaar wordt het 15-jarig bestaan gevierd met een jubileumconcert, een jubileumboek, een jubileumvideo en een jubileumsingle. De single bevat een duet met de Amerikaanse band Los Lobos.

2001

Op 11 mei ontvangt Rowwen Hèze uit handen van Limburgse Commissaris van de Koningin de Prix d’Asperge 2001 voor promotionele verdiensten voor de regio. De band mag een goed doel uitkiezen om de tienduizend gulden aan te schenken en kiest voor Stichting Popmuziek Limburg. De groep staakt op 22 juni voor het eerst in de zestienjarige carrière een optreden tijdens het Betuws Spektakel wanneer publiek gericht met T-shirts naar de band gooit en zanger Jack Poels verwondt. Vanaf 16 november trekt de band opnieuw langs de theaters. Ditmaal onder de titel DADPGS, dat staat voor Drinken Als De Pis Gaat Stinken.

2002

De theatershows eindigen op 8 februari in Gouda. De band doet in juni verrassingsoptredens in Venray en Heythuyzen waarbij liedjes van het komende album worden uitgeprobeerd. De plaat wordt in de zomer opgenomen. In augustus neemt de band uit handen van wielrenner Michael Boogerd in Heerlen de platina plaat in ontvangst voor het album Tussen Twee Werelden. De groep speelt in december drie try-outs in Schouwburg Cuijk voor de nieuwe theatertournee.

2003

Vur De Kerk is de titel van de single van Rowwen Hèze die op 20 januari in de winkels ligt. Het is de voorloper van het album Dageraad dat in april uitkomt. Single en cd worden uitgebracht door V2 Records, waarmee Rowwen Hèze eind 2002 een contract sloot. De titel is mede gekozen als laatste saluut aan Gé van de Donk, de geluidsman van onder andere Doe Maar en Ilse Delange en diens geluidsbedrijf Dageraad waarmee Rowwen Hèze intensief heeft samengewerkt. Van 28 januari tot en met 2 februari maakt Rowwen Hèze deel uit van het livespektakel Vrienden Van Amstel Live! in Ahoy’. De band tourt verder met het programma DADPGS en staat daarmee op 24 februari voor het eerst in Carré te Amsterdam. De registratie van het optreden op 10 februari in De Oranjerie te Roermond verschijnt op 15 november de dvd Rowwen Hèze in het Theater. De dvd wordt gepresenteerd tijdens het slotconcert van de poptour in thuishaven America ten overstaan van 6000 fans uit het hele land.

2004

In januari verschijnt Holland America Lijn, een Nederlandstalige cd van Jack Poels samen met de Utrechtse muzikant Leon Giesen uit Toontje Lager en Captain Gumbo. In augustus staat de band in het Heineken Holland House tijdens de Olympische Spelen in Athene. Op 4 december gaat de theatervoorstelling Andere Wind van start waarmee Rowwen Hèze tot 5 maart 2005 door het land trekt. De band speelt tijdens de optredens Rowwen Hèze-klassiekers in arrangementen van Nard Reijnders. In december verschijnt de gelijknamige live-cd Andere Wind opgenomen op 14 november in de Galaxy Studio’s te Mol (België).

2005

Rowwen Hèze figureert in een reclamespot van Gulpener. De Limburgse bierbrouwer maakt vervolgens een speciaal Rowwen Hèze-bier waarbij elk bandlid een eigen etiket krijgt. 14 mei staat de band voor de derde keer op Pinkpop. In november wordt op de thuisbasis America het twintigjarig jubileum gevierd met een viertal concerten. Zo’n zestienduizend mensen wonen de feestelijkheden bij. Tegelijkertijd verschijnt het door fans samengestelde album Kilomeaters (’t Beste Van 20 Joar Rowwen Hèze) en een gelijknamig jubileumboek, samengesteld door Jan Willem Anholts en Jan Brands. 21 november start de band in Waalwijk met de reprise van de theatertour Andere Wind.

2006

Op 3 februari ontvangt de band een bijzondere onderscheiding: de Gemeentelijke Legpenning van de gemeente Horst aan de Maas. Ter afsluiting van het jubileumjaar geeft de band op 10 en 11 februari een ‘megaconcert’ in een uitverkochte Heineken Music Hall. In het voorjaar werkt de band in een als opnamestudio ingerichte oude boerderij in het kerkdorpje Meterik aan het album Rodus & Lucius. De productie is in handen van Tren van Enckevort, Rowwen Hèze’s accordeonist, en Jos Haagmans. Op 28 mei start in Heythuysen de eerste van een reeks openluchtmatineeconcerten die de band geeft samen met Limburgse harmonie- en fanfare-orkesten. Deze ‘hafa-optredens’ zijn ook bedoeld om bij jongeren belangstelling voor de blaasmuziek te kweken. Op 11 augustus verschijnt de single Vechte, Valle En Opstoan, een eerste track van het album Rodus & Lucius, dat op 31 augustus in De Melkweg te Amsterdam wordt gepresenteerd.

bron: Nationaal Pop Instituut

Rowwen Heze

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Rowwen Heze of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang nieuwe artiesten en talenten maandelijks in je mailbox. Op deze manier ben je altijd een van de eerste die hem of haar kan boeken.
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.