Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Richenel boeken

Boekingsinformatie voor Richenel? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Richenel is helemaal terug van weggeweest en is een nieuwe muzikale weg ingeslagen. Met een prachtig jazzrepertoire treed hij al jaren met succes op in landen als Frankrijk en Spanje. De succesvolle discoperiode ligt nu achter hem en heeft deze onlangs afgesloten met een fantastische dance/lounge CD “ARTIST IN EXILE”. Nu is het tijd voor de nieuwe Richenel !

Een terugblik
Tijdens de eerste jaren van zijn muzikale carrière viel Richenel vooral op door zijn excentrieke verschijning en zijn prachtige hoge stembereik. Zijn exotische uitstraling en extravagante uiterlijk zijn een inspiratie voor veel mensen. Hij begint zijn carrière als een bühne-artiest die zichzelf steeds transformeert. Zijn shows zijn een mix van vrouwelijke “elegance” tot aan een mannelijke stoerheid. Is het een man, een vrouw, een travestiet? Zijn antwoord was steevast : “it’s strictly business”!

Richenels’s muziek valt op doordat hij met een sound komt die erg funky klinkt in een periode dat punk en new wave op een hoogtepunt zijn in de tachtiger jaren. In die periode treedt hij veel op met zowel “LUXOR” als de “FETISJ-band”. Met laatstgenoemde staat zij zelfs in de voorprogramma’s van “KC & THE SUNSHINE BAND, MAZE(feat. Frankie Beverly) en de INGRAMM BROTHERS. Beide bands ontwikkelen zich enorm en nemen een belangrijke plaats in het clubcircuit met als middelpunt Richenel’s zangkwaliteiten. Nadat Richenel terugkeert van een reis naar London waar hij contacten legt met Richard Coles (The Communards) en Sarah-Jane Morris krijgt hij een platencontract aangeboden door het platenlabel MEGADISC. De eerste demo-opnamen worden echter afgekeurd inclusief het house-nummer “Statue of Desire”, geproduceerd door J.A. Tacuma (ex bassist Ornet Coleman).

In 1986 werd hij ontdekt door het populaire producerduo Eric van Tijn & Jochem Fluitsma die grote hits scoorden met Mai Tai, de Dolly Dots en de Star Sisters. Hij kreeg vrijwel direct een platencontract aangeboden bij de grote maatschappij CBS/Epic. Eind 1986 was de eerste single DANCE AROUND THE WORLD een feit. Vreemd genoeg werd dit niet opgepikt door de Nederlandse radio. Toen in 1987 dit nummer in Italië op nummer 3 in de hitparade stond werd ook Nederland wakker… Uiteindelijk werd het in de ‘herkansing’ een enorme hit, zowel in Nederland als vele Europese landen. Nadat de tweede single TEMPTATION ook een grote internationale hit was geworden werd het album A YEAR HAS MANY DAYS uitgebracht dat goed verkocht werd. In diezelfde periode neemt de Amerikaanse hitformatie S.O.S. Band, de coverversie op van Richenel’s “SECRET WISH”, wat als B zijde van zijn hitsingle DANCE AROUND THE WORLD uitkwam

In 1989 besluit Richenel om een nieuwe weg in te slaan zonder producers Fluitsma & van Tijn en maakt het album DEEP AS BLUE. De eerste single ARE YOU JUST USING ME is geschreven door George Michael onder de pseudoniem R. Phillips en word weer een hit. Er volgen nog drie hitsingles van het album: TURN MY PAGE, BILLIE (zijn ‘tribute to’ Billie Holiday) en LOVE YOU LIKE THERE’S NO TOMORROW. In datzelfde jaar kreeg Richenel ook nog de hoofdrol in de succesvolle Duitse Musical KAMASUTRA.

Het vierde studio album OASIS werd in 1992 uitgebracht met de bijbehorende singels OASIS en de grote dance-hit FASCINATION FOR LOVE. Beide singles scoorden erg hoog in de Franse dance-charts. FASCINATION FOR LOVE werd zelfs een grote hit in de New Yorkse underground club-sene. Het album OASIS werd geproduceerd door Henk Temming & Sander van Herk, alsmede Bob Pieck van FETISJ en Rick Zwaan zijn medeproducers.

In 1997 besloot Richenel Nederland te verlaten en naar Spanje te verhuizen en geheel te stoppen met zingen. Gedurende een periode van 3 jaar die volgden zong Richenel geen enkel noot meer tot de zomer van 1997 toen hij op Ibiza verbleef en de Spaanse producer Tommy Lopez ontmoette die hem aanspoorde weer de studio’s in te gaan. Zo begonnen zij samen in november 1997 en rond januari 1998 was het album ARIES klaar. Dit album is nooit in Nederland uitgebracht.

Sinds 1999 heeft Richenel zich volledig op jazz gericht, en treedt regelmatig op in Spanje en Frankrijk. Gedurende deze periode heeft Richenel zich als Crooner kunnen ontwikkelen, met een dieper en warmer stemgeluid dan voorheen, waardoor hij regelmatig met Lou Rawls vergeleken wordt.

Het is inmiddels ruim twintig jaar geleden sinds Richenel zijn hit scoorde, een nieuwe generatie is ontwaakt, een generatie die een heel andere Richenel zullen leren kennen dan hun ouders! Richenel heeft zich door de jaren ontwikkeld als een uiterst professionele entertainer van internationale allure, die zijn show moeiteloos in 6 verschillende talen presenteert, en zich volledig aan het publiek geeft.

Vroeger moest je Richenel écht gezien hebben, maar tegenwoordig willen mensen hem “beleefd” hebben, men wil zelf die ervaring maken om bij een show te zijn geweest. Hoe intenser het publiek reageert, des te intenser wordt de show omdat Richenel hen erbij betrekt op zijn eigen “zeer intieme” manier, uitdagend, verleidelijk, spottend, provocerend, kwetsbaar of ronduit bitchy, er wordt geen Bull.Shit. verkocht!!!

Richenel woont inmiddels weer in Nederland en is begonnen met de voorbereiding voor zijn eerste jazz CD / DVD. Het album wordt een combinatie van reeds bestaande en nieuwe stukken waarvan hij zelf de teksten schrijft. Gepland is het album eind 2010 – begin 2011 klaar te hebben.

Richenel

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Richenel of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang nieuwe artiesten en talenten maandelijks in je mailbox. Op deze manier ben je altijd een van de eerste die hem of haar kan boeken.
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.