Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Marc Dex boeken

Boekingsinformatie voor Marc Dex? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Marc Dex werd geboren te Retie op 3 maart 1943 als Marcel Deckx. Als zoon van een zingende moeder (Leonie Vanherck) en een dichtende humoristische vader (Alfons Deckx) groeide hij op in een Kempisch gezin met 6 kinderen. Vader een harde werker; ’s morgens vroeg naar de fabriek en ’s avonds een eigen bescheiden landbouwbedrijf. Principes werden in ere gehouden vaders wil was wet. Na de lagere school ging Marc naar, zoals het in die tijd genoemd werd de Vakschool in Turnhout, want een goede stiel leren was belangrijk en zo behaalde Marc dan in 1961 zijn diploma A3 Elektriciteit.

Muziek begon bij KAJ, want die hadden een drumband en later werd er gestart met een orkestje dat al snel moest optreden op diverse feesten en trouwpartijen. Dit deed hij samen met zijn broer Jules (“Juul Kabas”) en het orkest “The Ruby’s”. Zo werd Marc ontdekt door legerkommandant Van Herck tijdens een optreden met zijn orkest voor de fanfare van Retie. De kommandant, die in zijn vrije uren aktief was in de showbizz, bracht hem in kontakt met Louis Van Rijmenant. Een eerste single “Vaarwel Jenny” volgde en werd een lokaal succes. Van Rijmenant en Van Herck zagen het evenwel groter en ze loodsten de jonge kerel uit de Kempen in Canzonissima 1967. Een liedjeswedstrijd rechtstreeks op TV met begeleiding van groot orkest onder leiding van Francis Bay. Marc Dex zong drie nummers, waaronder “O clown” naar de finale. De jury vond het nummer barslecht maar het Vlaamse publiek was het daar niet mee eens. Voor hen was een nieuw idool geboren! Marc begon aan een indrukwekkende serie hits en reeg de optredens aan elkaar. In 1968 groeide Marc Dex zo uit tot één van de populairste Vlaamse zangers en stak hij zelfs heel even Will Tura naar de kroon. In 1970 kreeg hij ook een eigen radioprogramma: “Marc groet ’s avonds de mensen” dit was op radio Limburg.

Op 27 juni 1971 huwde Marc met Maria Staes en ze kregen drie kinderen. Tom, Barbara en Nathalie.

In 1982 start hij een horeca zaak “Klaveren Drie” waar hij jonge mensen uitnodigt hun kunnen te tonen op het “Vrij podium”. Hieruit groeien enkele talenten waaronder Margriet Hermans, Dominique, zijn dochter Barbara en de gebroeders Björn & Joeri.

Eind 1992 brengt hij een verzamel CD uit met eigen nummers en natuurlijk zijn successen onder de titel “Marc Dex- Liedjes van vroeger en nu”. Hierop aansluitend kwam er het dubbele album “MIJN HART & ZIEL”. Een selectie van 45 liedjes met een evolutie van zijn carriere tussen 1967 en 2000 met al zijn grote hits alsook nieuw materiaal,waar hij met hart en ziel aan gewerkt heeft hetzij als zanger,componist of auteur. Voor de volledige lijst van uitgebrachte singles, LP’s en CD’s verwijzen we u graag door naar onze “Discografie” pagina.

Marc Dex

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Marc Dex of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang nieuwe artiesten en talenten maandelijks in je mailbox. Op deze manier ben je altijd een van de eerste die hem of haar kan boeken.
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.