Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Jan Smit boeken

Boekingsinformatie voor Jan Smit? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Er zijn heel weinig artiesten die op hun 25e kunnen zeggen dat ze vijftien jaar in het vak zitten. Maar Jan Smit is zo’n jonge veteraan. De zanger viert zijn jubileum met zijn allereerste ‘greatest hits’-compilatie: 15 Jaar Hits.

Wie herinnert zich niet het schattige Volendamse jongetje dat naar hartelust “Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen” stond te zingen? Jantje Smit, zoals hij bekend werd, had destijds de prille leeftijd van 10 jaar. Nu is diezelfde Jan een volwassen man; hij is vader en getrouwd. In de vijftien jaar sinds hij met zijn eerste publieke optreden al die harten vertederde, bouwde hij een muzikale carrière op die tot op de dag van vandaag nog steeds ongekend succesvol is.

Voor de compilatie van “15 Jaar Hits” zocht Jan Smit alle nummers persoonlijk uit. “De nadruk ligt op de tijd vanaf 2005”, legt Jan uit. Dat was het jaar waarin hij in ons land het succes hervond, nadat hij jarenlang vooral in Duitsland werkte. “Daar stond ik avond na avond in enorme hallen op te treden, zo’n beetje mijn hele puberteit lang”, herinnert hij zich. “Ik heb er geleerd te entertainen. Mijn muzikale basis werd daar gelegd.”

In 2005 ging het ook in Nederland loos. Mede door de realitysoap “Gewoon Jan Smit” ontdekte het publiek de sympathieke Volendammer weer en kwamen ook hier de hits. En hoe: de ene nummer 1 wisselde de andere af. “Laura”, “Als De Morgen Is Gekomen”, “Cupido”, “Dan Volg je Haar Benen”, “Stilte In De Storm”… Dertien van de veertien nummer 1-hits op het album bereikte Jan nadat hij in 2005 de erkenning en waardering vond die hij jarenlang had moeten missen in eigen land.

Zoals we van hem gewend zijn eert Jan ook op zijn Best Of-project de twee artiesten die hij als zijn grote inspirators rekent: John Denver en Bryan Adams. Denvers “Perhaps Love” nam hij op als duet met Paul de Leeuw, “Calypso” verscheen in 2007 als dubbele A-kant met “Dan Volg Je Haar Benen”. Covers daargelaten bestaat het gros van het werk op “15 Jaar Hits” natuurlijk uit nummers van Jans eigen hand, en die van zijn vaste muziekpartners Tol & Tol. “Met hen werk ik vanaf 2002, toen we het album Zonder Jou maakten. Cees en Thomas Tol hebben me muziek leren maken, mij zo echt gevormd. Tol & Tol produceren mijn muziek en maken ook veel van de melodieën. Wat mij betreft blijft deze samenwerking nog lang in stand.”

Teksten schrijft Jan inmiddels zelf. Rond zijn vijftiende begon hij daarmee, toen nog samen met schrijfmaatje Simon Keizer. Sinds het album “Stilte In De Storm”, toen Simon het te druk kreeg met zijn eigen carrière als helft van hitduo Nick & Simon, doet Jan het alleen – met evenveel succes. Hij ziet een duidelijke lijn in zijn repertoire. “Ik maak soms luchtige liedjes, en dan weer liedjes met een diepere betekenis, zoals “Laura” en “Je Naam In De Sterren”. Maar het past allemaal in het Jan Smit-straatje, door de duidelijke stijl die er altijd in door klinkt.”

Op “15 Jaar Hits” staan ook drie ‘nieuwe’ nummers. Ten eerste “Niemand Zo Trots Als Wij”, over de geboorte van dochter Emma, een hit die nooit eerder op een album verscheen. Met “Hou Je Dan Nog Steeds Van Mij” scoorde Jan onlangs zijn veertiende nummer 1-hit, en tenslotte is daar het gevoelige “Dromen”. De nummers luiden het nieuwe tijdperk van de volwassen Jan Smit in. “Mijn leven is veranderd; het draait nu allereerst om mijn gezin”, zegt hij stellig. “Maar daarin vind ik uiteraard een enorme inspiratiebron voor mijn muziek.”

Volgend najaar viert Jan Smit zijn vijftienjarig jubileum ook live, met een reeks grote optredens waarvoor momenteel een geschikte locatie wordt gezocht. “De eerste vijftien jaar zitten erop”, sluit hij af, “maar ik ben nog lang niet klaar.”

Jan Smit boeken
Jan Smit

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Jan Smit of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.