Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Freddy G. boeken

Boekingsinformatie voor Freddy G.? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Algemene informatie:

Vooral bekend om zijn entertainment

en op de manier waarop hij zalen weet mee te krijgen.

Schrijft en componeert eigen nummers

zowel in het engels, spaans, nederlands, surinaams en Papiamento. Doet ook bekende covers. Eerste hit gescoord in 1975 met zijn zelf geschreven nummer “Minerva”, welke bekroond werd met een gouden plaat op Curaçao.

In 1976

een single uitgebracht met de toenmalige topformatie “Oscar Harris & The Twinkle Stars”. Daarna vertrokken naar Trinidad om een longplay uit te brengen met het grootste Caribbean Soca Orkest “Ed Watson and his Brass Circle”. Opgetreden in talrijke shows en hotels op diverse plaatsen in Zuid-Amerika.

Heeft in topformaties gezongen

zoals Willy Latino’s Showband. Ook nummers gezongen op de longplay van “Trinidad Invaders Steelband” en op de verzamellongplay van “Sunsation Groove Collection”.

In de afgelopen jaren

opgetreden met zangers zoals Andre Hazes, Lee Towers, Rene Froger en Marco Borsato. Ook soundmixshow gedaan bij Hennie Huisman. Samen met Gordon in de finale beland om voor de televisie op te treden.

In 1990

zelf alle songs op de ceedee van de formatie “Caribe” geschreven en gezongen. Hierbij begeleiding gekregen van een koor gevormd door Ruth Jacott en Denice Jannah.

In 1993

een single ceedee uitgebracht met de formatie “Exotica” met het nummer: “Gaatjes in mijn sokken”. Dit werd ook een hit en werd veel gedraaid op de lokale radiostations.

In 1993

heeft hij zijn schreden gezet in de film industrie. Ondanks het feit dat hij jaren vooraf acteerde voor verschillende informatie films en politie series, kwam zijn grootste succes door de nasynchronisatie in de rol van “Sebastiaan de krab” met het liedje “Diep in de zee” en “Kus haar dan” in de Disney tekenfilm “De kleine zeemeermin”. In de 5 uur show van Tineke op RTL-4 heeft hij het lied “De kleine zeemeermin” gezongen. Ook had hij de rol van “Rafiki de aap” in de tekenfilm “De Leeuwekoning”.

In 1995

een CD uitgebracht in verschillende talen en muziekstijlen. In het bijzonder in zijn moeders taal Papiamento en ook één in het Surinaams. Het surinaamse nummer “Soso foe joe” en het Antilliaanse nummer “Mi ke frei bo” werd een dijk van een hit, zowel op de Antillen als in Suriname. Niet alleen de antillianen en surinamers zijn enthousiast maar ook een groot deel van het nederlandse volk. Overal waar hij optreed geniet hij telkens van een groot aanhang.

In november 1995

een nummer uitgebracht op een CD van de bekende toporkest van de Antillen: “Doble R” die nogal hoog scoorde.

In mei 1996

twee ceedees tegelijk uitgebracht. Allemaal weer met eigen teksten en grotendeels eigen composities, zowel in het Papiaments als in het surinaams en een “toetje” in het Nederlands.

In oktober 1997

was zijn stem te horen in de bioscopen in de film “George uit de jungle”. In de familiefilm “Stuart Little” heeft hij de stem van één van de katten ingesproken.

In april 1999

heeft hij nog een gevarieerd ceedee uitgebracht, nl. Freddy G & The L.J. Sound “Hopi lief bo ta”.

In mei 2003

opgetreden in Zambia met zijn eigen formatie op uitnodiging van de nederlandse ambassade.

Eind september 2005

een CD uitgebracht met een nummer 2 hit op de hitparade van de Antillen en Suriname. Dit is zijn eerste lang begeerde gospel CD met nummers in vier verschillende talen.

Op 23 september 2005

heeft Freddy opgetreden tijdens de Orphancare symposium in het Erasmus Universiteit in Rotterdam, voor de prinses van Burundi, Esther Katamari. Hier heeft de prinses een inleiding verzorgd.

Op 27 september 2005

met een optreden voor Hare excellentie koningin Beatrix, op het moment dat zij een bezoek brengt aan de gemeente Lelystad in verband met haar 25 jarig jubileum.

In november 2006

heeft Freddy opgetreden in het voorprogramma van de Amerikaanse gospelzanger Kirk Frankkin. Deze gospel optreden werd gehouden in de Heineken Musical Hall in Amsterdam.

Op 24 maart 2007

heeft Freddy een CD uitgebracht in de papiamentse taal. Gedichten van de bekende bonaireaanse dichter Cecilia Everts heeft Freddy vertaald naar liederen. De nummers zijn allemaal uitgebracht met warme caribische muziek. Dit was een droom van mevrouw Everts, welke eindelijk werkelijkheid werd op haar 85e verjaardag op Bonaire.

Van 31 mei t/m 5 juni 2007

was Freddy voor een optreden met de band op bezoek in Mali. Hier heeft hij op uitnodiging van de Nederlandse ambassade opgetreden.

Freddy G.

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Freddy G. of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang nieuwe artiesten en talenten maandelijks in je mailbox. Op deze manier ben je altijd een van de eerste die hem of haar kan boeken.
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.