Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Fred Flinstone boeken

Boekingsinformatie voor Fred Flinstone? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

De Flintstones is een van de meest succesvolle tekenfilmseries aller tijden. De serie is gecreëerd door het duo Hanna-Barbera en draaide zes seizoenen, van 1960 tot 1966, op de Amerikaanse televisiezender ABC. De meeste karakters zijn bedacht door Ed Benedict. De televisieserie werd, evenals het Nederlandse Toen was geluk heel gewoon, gebaseerd op de sitcom The Honeymooners. De serie is, met The Simpsons, een van de weinige tekenfilmseries die tijdens prime-time werd uitgezonden.

De serie speelt zich af in Bedrock, een fictieve stad in de Steentijd. Hierin leven uitgestorven dieren als mammoeten, dinosauriërs, pterosauriërs, sabeltandtijgers en dodo’s samen met holbewoners. Daarbij ging men eraan voorbij dat, behalve de mammoet en de dodo, deze dieren allang uitgestorven waren toen de mens op aarde verscheen. Het bijzondere van de serie is, dat allerlei aspecten die normaal waren in het Amerika van de jaren ’60, maar volledig onbekend zijn in de prehistorie (denk aan televisie, auto, platenspeler, bowlingbaan, buitenwijk), in de fictieve wereld van de Flintstones wél voorkwamen. Om de zaken een prehistorisch uiterlijk te geven, werden materialen als steen, hout en dierenvellen gebruikt. Een auto werd aangedreven met de voeten. Vaak maakte de technologie ook gebruik van dieren: een mammoet was door zijn slurf de waterkraan, de naald van de platenspeler was de snavel van een vogel, en een Brontosaurus diende als bus of graafmachine.

De hoofdpersoon in de serie is Fred Flintstone. Hij eet veel, schreeuwt vaak, is bot en arrogant, maar heeft een hart van goud. Zijn vrouw is Wilma Flintstone. Zij wonen samen met hun ‘hond’ Dino naast hun beste vrienden, Barney en Betty Rubble. Fred werkt als ‘bronto crane operator’ (bronto-kraanwerker) in een steengroeve voor Mr. Slate. In een later seizoen kregen de twee koppels kinderen, Pebbles Flintstone en Bamm Bamm Rubble.

In 1994 werd er een op de serie gebaseerde live-action movie uitgebracht, the Flintstones, en in 2000 kwam er een prequel van die film uit, The Flintstones In Viva Rock Vegas.

Fred Flinstone

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Fred Flinstone of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang nieuwe artiesten en talenten maandelijks in je mailbox. Op deze manier ben je altijd een van de eerste die hem of haar kan boeken.
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.