Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Erik & Sanne boeken

Boekingsinformatie voor Erik & Sanne? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Sanne werd op 22 maart 1973 geboren in Bornem als Sandra Denotté. Ze is enig kind, maar dankzij haar liefdevolle en verstandige ouders, verre van verwend. Zingen was voor haar altijd al iets vanzelfsprekends, iets wat ze kon, iets waar ze talent voor had. Verder werd er daar door haarzelf of haar omgeving niet mee uitgepakt.

In november 1989 zong ze een paar liedjes op een feest waar ook Erik Van Neygen optrad.

“Jij hebt een mooie stem…”

“Dank u meneer.”

Dat was het begin van hun leven en carrière samen.

De eerste single komt er in 1990. “Veel te mooi”, een duet met Erik Van Neygen, gaat meer dan 75.000 keer over de toonbank. Het vervolg van haar carrière is eveneens een successtory met hits als “Het huis dat tussen rozen stond” en “Land van ons twee”. Haar albums “Veel liever”, “Details”, “In één woord” en de verzamel-cd “Veel te mooi – De mooiste van Erik en Sanne” worden allemaal platina en de duet-cd “Mee met de zon” wordt goud. Ze werkte ook met succes mee aan de tekenfilm “Anastasia”.

De release van “Cowboy’s sweetheart” in maart 2003, een album in samenwerking met Wigbert Van Lierde en Roland Van Campenhout, is een openbaring voor diegenen die haar vroeger platenwerk niet kenden. Sanne zingt op deze cd liedjes in het Engels, Frans en … Turks! En hoe !!! Het beste komt dat naar voren in de concerten en op zomerfestivals (zoals ‘Kneistival’ en ‘Boterhammen in de stad’. De cd-voorstelling ter gelegenheid van Radio 1 Open in de Ancienne Belgique is een succes, het album wordt goed onthaald en de single “Make love to me” met Roland Van Campenhout en Kathleen Vandenhoudt wordt een veelgedraaid nummer op zowel Radio 1 als Radio 2.

Het allerleukste vindt ze nog steeds de optredens, concerten en opnames met Erik Van Neygen. Hun project met de zigeunermuzikanten en de release van het album ‘Parfum Tzigane’ in 2008 ligt hen nauw aan het hart. Omwille van de vriendschap die ze met de Hongaarse en Roemeense muzikanten hebben opgebouwd en omwille van het feit dat het overgrote deel van de liedjes op deze plaat door henzelf werden geschreven. Erik tekende voor de muziek, Sanne nam de teksten voor haar rekening.

Amper een jaar later – in september 2009 – is er alweer een nieuwe cd ‘Vertrouwen’ die in 1 week tijd goud wordt.

Erik werd geboren in Anderlecht op 1 mei 1951 als vierde in een gezin van twaalf kinderen. Van jongs af aan was hij bezeten van muziek. Elvis was zijn eerste idool. In de jaren zestig waren het de folksingers zoals Dylan en Donovan die hem zin deden krijgen om ook op een podium te staan.

Ondanks het feit dat Eriks vader, een strenge leraar, niet voor een zangcarrière van zijn zoon te vinden was, kwam Erik toch in de muziekwereld terecht door de invloed van zijn klasgenoot (vanaf het eerste jaar van de humaniora) Johan Verminnen. Samen met hem vormde Erik de skifflegroep “Motten drizzle”, maar het werd pas menens met de formatie “Pendulum” die countrymuziek bracht. In 1970 scoorden ze een hit met “It’s a beautiful day”.

Twee jaar later vinden we Erik terug bij Raymond Van Het Groenewoud en zijn band “Louisette”. Op de B-kant van de singles “Maria, Maria, ik hou van jou” en “Daddeemelee (Dat deed me leed)” horen we voor het eerst dé Erik Van Neygen zoals we hem het beste kennen. En in 1975 verschijnt zijn eerste solosingle “Ik weet niet / Heel alleen”.

In de loop der jaren zou hij een beetje zijn eigen stijl ontwikkelen : wat pop, een vleugje kleinkunst en een beetje country, dit alles in een smaakvolle mix. Maar nooit het platte, populaire werk. Hij schrijft vele songs zelf, andere vertaalt hij. Met zijn album “Het huis aan het water” haalt hij een gouden plaat, terwijl “Eriks beste” zelfs platina haalt. Enkele van zijn grootste hits zijn : “Stille Brieven”, “Jas met duizend kleuren”, “Vanavond schrijf ik jou een brief”, “De herinnering blijft”, “Dans met mij door de nacht” en “Ogen zeggen meer dan woorden”.

In 1990 neemt zijn carrière een andere wending. Al lang droomde Erik ervan een zangeresje te vinden met dezelfde muzikale smaak en een heldere, frisse stem om samen mee te zingen. Hij ontdekt Sanne en vanaf dat moment is hij – naast zanger – ook actief als manager en producer van Sanne.

De nummer 1- hits, top 10- hits en gouden en platinum platen volgen elkaar op.

Twintig jaar later zingt Erik nog steeds samen met zijn Sanne.

En het werd zomer …..

Zomer 1990.

Een hele zomer lang stonden ze op nr. 1 van alle hitparades in België. Vijfenzeventigduizend platen werden er verkocht van “Veel te mooi”, alleen in Vlaanderen…Erik had zijn sporen verdiend bij Johan Verminnen en Raymond van het Groenewoud en was op dat moment zelf al een gevestigde waarde in Vlaanderen. Sanne nam haar eerste plaatje (Veel te mooi) op samen met Erik.

Erik, toen 38 en Sanne,17 : een paar dat tot ieders verbeelding sprak. En in de jaren die volgden, bleven de hits en gouden en platinum platen maar komen. Vorig jaar namen ze een vernieuwende cd op met zigeunermuzikanten, die overal werd bejubeld. Op 4 november 2009 kennen ze elkaar precies 20 jaar en na al die tijd zijn ze nog steeds een gelukkig stel. Hun stemmen klinken nog even mooi samen en ze hebben nog altijd evenveel plezier in ‘samen muziek maken en mensen raken’. En dat hoor je… Hun nieuwe cd ‘Vertrouwen’ met 12 nieuwe, prachtige, tijdloze nummers is hiervan het bewijs.

Lente 2010.

Dan is het 20 jaar geleden dat Erik en Sanne hun eerste plaatje samen opnamen. Reden genoeg dus om er een echt feestjaar van te maken!

Erik & Sanne

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Erik & Sanne of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang nieuwe artiesten en talenten maandelijks in je mailbox. Op deze manier ben je altijd een van de eerste die hem of haar kan boeken.
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.