Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Ensemble Cubrica boeken

Boekingsinformatie voor Ensemble Cubrica? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

ENSEMBLE CUBRICA

Multimediaal muziektheater met traditionele en nieuwe polyfonie uit Bulgarije

De vocal group Čubrica zingt traditionele Bulgaarse volksliederen, meerstemmig gearrangeerd en daarnaast nieuwe hedendaagse composities in traditionele stijl. Het ensemble bestaat uit een koor dat veelal a capella zingt, maar ook begeleid wordt door accordeon, tapan, klarinet en bas. De concerten hebben de vorm van een theatervoorstelling, compleet met lichtplan, een videopresentatie en een mise en scène.

Dit professionele gezelschap zingt levendige, veelkleurige, ernstige en feestelijke liederen uit Bulgarije. Zij worden begeleid door een instrumentaal trio. Op de achtergrond worden foto’s en videobeelden uit Bulgarije vertoond.

Čubrica kan optreden in de vorm van een uitgebreid luister- en theaterconcert (2 x 45 minuten), maar het ensemble is ook uitermate geschikt voor intermezzo’s tijdens congressen (2 x 15 minuten) of het opluisteren van een feestelijke gelegenheid (2 x 30 minuten).

Ensemble Čubrica is, naast het Pauni Trio, het enige ensemble in Nederland dat alleen Bulgaarse folkloremuziek brengt. En wel op een niveau dat zich kan meten met de kwaliteit van de hedendaagse folkrevival in Bulgarije. Bulgaren roemen de typische Bulgaarse sound en uitspraak van Čubrica. Dit Nederlandse gezelschap was reeds verschillende keren een zeer gewaardeerde gast op Bulgaarse festivals. In 2005 maakt de Bulgaarse Nationale Televisie een documentaire film over het ensemble. Zowel in Nederland als in Bulgarije verschenen zeer lovende recensies.

Čubrica prijst zich gelukkig met de inbreng van enkele Bulgaren van naam uit de Bulgaarse folkcsene. Zangeres Galina Durmušliyska gaf het ensemble onder meer een authentieke Bulgaarse klank. Bekende Bulgaarse componisten, waaronder Genčo Genčev en Petâr Krumov, bezorgden het ensemble een aantal eigentijdse Bulgaarse composities. Vanaf het allereerste begin was Ivo Boswijk de dirigent van Čubrica. Ivo is ook dirigent van Balkankoor Slavuj. En in het diepste geheim startte hij een eigen band, Dusho.

Čubrica bestaat uit 14 zangeressen, 7 zangers en wordt begeleid door:

Johan Baerents – accordeon

Bart de Kater – klarinet

Wim Zuiderwijk – slagwerk

Ensemble Cubrica

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ensemble Cubrica of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang nieuwe artiesten en talenten maandelijks in je mailbox. Op deze manier ben je altijd een van de eerste die hem of haar kan boeken.
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.