Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Dimitri Vantomme boeken

Boekingsinformatie voor Dimitri Vantomme? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Dimitri Vantomme werd geboren in Moorslede op 9 mei 1979. Op vrij jonge leeftijd wist hij al wat hij wou want toen men hem vroeg wat hij later worden wilde antwoordde hij steevast ‘zanger’. Op een dag werd zijn moeder het echter zo beu dat ze hem een ‘echte’ richting opdrong. Zijn ervaring in de horeca, op zijn elfde was Dimitri al een actief afwasser, was dan ook de aanleiding voor een opleiding als kok aan de befaamde hotelschool van Koksijde. Het koken ging hem best af maar eenmaal zijn diploma op zak stak Dimi’s zin voor avontuur pas echt de kop op en besliste hij zijn veilige thuishaven te verlaten voor het dan nog eerder onbekende stads- en nachtleven in Antwerpen.

Vrijwel onmiddellijk na zijn sprong in het duister, Dimitri is dan net 18, werd hij zaakvoerder van de Antwerpse karaokebar BONAPARTE. Het populaire danscafé op de Grote Markt bleek een kweekvijver van zangtalent want ruwe diamanten als Kate Ryan, Natalia, Karen van K3 en zelfs Helmut Lotti werden daar regelmatig gesignaleerd. Wanneer Dimitri niet achter de draaitafel stond dan zorgde hij er wel voor dat er een perfecte kraag op de pintjes stond. Hoe dan ook, telkens hij in de zaak aanwezig was ontpopte hij zich tot de ideale cafébaas/entertainer die van ieder avondje uit een geslaagd feest wou maken.

Toch bleef de lokroep van de showbizz in zijn oren weerklinken. Samen met de toenmalige Miss Antwerpen ‘Roxane Kalishoek’, die op dat moment werkte in een nabijgelegen en concurrerende karaokeclub, richtte hij de popgroep Spirit op. Ook Anke Frederick (tegenwoordig Idool choreografe) werd één van de respectievelijke leden. Miguel Wiels, Alain Vandeputte en Peter Gilis, het team achter het toen al razendpopulaire K3, besloot mee hun schouders te zetten onder Vlaanderen’s nieuwste popsensatie. De eerste single ‘Love is gonna save me’ scoorde gigantisch en ook de opvolgers deden het niet slecht in de Top 50. Op 1 jaar tijd trad de groep meer dan 100 keer op. Spirit werd een succes en Dimi’s oude wensdroom ging in vervulling.

Toen Spirit splitte schreef hij zich in voor de drukbekeken talentenzoektocht ‘Idool 2003′ waar hij uiteindelijk strandde bij de laatste 30 finalisten. Dimitri was enigszins teleurgesteld maar zijn talent ging niet onopgemerkt voorbij want verschillende mogelijkheden dienden zich aan. Een scout pikte hem op om leadzanger te worden bij het groepje ‘Sodapop’, een boysband die alle voorgaande moest doen vergeten. Ze stonden hooggenoteerd in de charts met ‘Angel’ en er werden nog 3 andere singles ingeblikt. Sodapop werd een graaggeziene gast in Vlaanderen’s muziekprogramma bij uitstek ‘Tien Om Te Zien’ en schopte het zelfs tot in de finale van de nationale preselecties voor het Eurovisiesongfestival.

Tussen zijn muzikale projecten door vond Dimitri nog de tijd om presentaties te verzorgen voor o.a. Coca Cola, VTM, Kix’ Events en Nickelodeon. Via een auditie georganiseerd door de Vlaamse Mediamaatschappij werd hij uitgekozen om één van de drie gastheren te worden van de commerciële Response TV-programma’s op VTM en Kanaal2. Door zijn ongedwongen manier van presenteren en zijn ‘frisse’ looks behaalde hij er in mum van tijd de hoogste kijkcijfers en scoorde hij er uitstekende resultaten.

Alhoewel hij stilaan voet aan de grond kreeg in televisieland bleef hij zich verder ontplooien op muzikaal vlak. Hij kwam in contact met topproducer Serge Ramaekers bekend van o.m. De Confetti’s, T-Spoon en zijn wereldbefaamde remix van Freddy Mercury’s ‘Living on my Own’. Samen met platenbaas Jo Casters besloten Serge en Dimitri de rockklassieker ‘7 Nation Army’ van The White Stripes onder handen te nemen. Het trio maakte er een clubhit van die binnen de kortste keren op de draaitafel van iedere Belgische club belande. Het nummer stond ettelijke weken in de top 10 van de Belgische Ultratop 50 en was tevens één van de weinige hits die zowel in Vlaanderen als in Wallonië scoorden. De bijbehorende podiumact laat weinig aan de verbeelding over. 2 expliciet geklede ‘punkmadammen’, The Blizzchicks, die meejammen op keyboards en gitaar terwijl Dimitri zich live volledig geeft en geen enkel plekje van het podium onbenut laat. Zijn langverwachte soloproject D-ME is meteen gelanceerd.

Dankzij het succes van de eerste single ‘Oh o o o Oh Ooh’ en de continuïteit van zijn televisiewerk werd Dimitri al snel opgemerkt door het creatieve team van JIM, Vlaanderen’s grootste en populairste jongerenzender van het moment. Het instandhouden van de positie van marktleider in het sterk concurrerende medialandschap vergt uiteraard constante evolutie en verbetering en de programmamakers van JIM zagen in Dimi wel een manier om een ‘nieuwe wind’ te laten waaien in de gangen van de Medialaan.

Sinds begin 2005 presenteert Dimi op JIM de dagelijkse talkshow ‘Live Request’, een programma dat hem op het lijf geschreven is. Dimitri lanceert er dagelijks een leuk thema waarop de kijkers kunnen reageren en gaat hierbij geen controverse uit de weg. Live Request wil dicht bij de kijkers staan en in dat opzicht kan men er ook clips aanvragen en leuke prijzen winnen. Al snel blijkt dat Dimitri meer in zijn mars heeft. Wanneer het vaste gezicht van Pop&Showbizznews, een kijkcijferkanon van JIM, besluit om er de brui aan te geven lijkt het de programmamakers het meest logisch dat Dimitri deze plaats zou innemen. En zo gebeurde het dan ook.

Ondertussen scoorde D-Me’s tweede single ‘Ooh oh oh Ooh (The Sequel)’ alweer hoog in de charts en dweepte het buitenland met de plaat waar het voor hem allemaal mee begon. Een album kon nu niet meer uitbljven en belande in de winkels begin augustus 2005, net na de release van de 3de single ‘Girls & Boys’. Het album werd een feel-good plaat en weerspiegelt wat D-Me wil overbrengen wanneer hij op een podium staat, meerwaarde geven aan rockklassiekers door deze samen te smelten met een groovy dancebeat. Dimitri schreef ook enkele teksten zelf die voor een goede balans van de songs op zijn debuutalbum zorgen.

Aan optredens geen gebrek, hij trad al op in enkele trendy clubs en discotheken. Ook op grote evenementen kan hij zijn mannetje staan, zo zong hij reeds live voor tienduizenden mensen … maar nog steeds is zijn verbazing groot wanneer het publiek zijn ‘Oh Oh Oh’s’ luidkeels meezingt.

Dimitri Vantomme

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Dimitri Vantomme of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang nieuwe artiesten en talenten maandelijks in je mailbox. Op deze manier ben je altijd een van de eerste die hem of haar kan boeken.
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.