Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Def P boeken

Boekingsinformatie voor Def P? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Def P

Def P (Pascal Griffioen) werd op 16 december 1969 geboren te Amsterdam. Van 1982 t/m 1990 volgde hij twee vierjarige opleidingen aan de Amsterdamse Grafische School en ging daarna aan het werk als grafisch ontwerper/werktekenaar. Tijdens deze schoolperiode raakte Def P volledig in de ban van de op dat moment opkomende Hip-Hopstroming. Def P was vooral geobsedeerd door graffiti en rap, wat al snel een levensstijl werd die hij nooit meer los kon laten.

In 1986 richtte Def P met wat vrienden

zijn eerste rapgroep ‘Funky Fresh Force’ op. In eerste instantie zou Def P alleen (Engelstalige) raps schrijven, beatboxen en graffiti’s ontwerpen, maar de stap van schrijven naar zelf rappen was snel gemaakt.

Toen Def P in 1988 een zomer in Amerika doorbracht

raakte Def P er van overtuigd dat rap het krachtigste en origineelste was als dat in de eigen ‘moerstaal’ gebeurde. Na wat taalexperimenten in ’88 richtte Def P in ’89 met zijn neef ‘IJsblok’ en vrienden ‘Seda’ en ‘King’ de Osdorp Posse op. Met deze groep zou hij voortaan alleen nog maar in het Nederlands rappen.

Zonder het in eerste instantie zelf te beseffen

vervulde de Osdorp Posse zo een pioniersrol voor alle Nederlandstalige rapgroepen die na hun eerste successen als paddestoelen uit de grond schoten.

Ondanks onbegrip van de media

en het ontbreken van airplay wist de Osdorp Posse door hun originaliteit, fanatisme en harde werkersmentaliteit een stormachtige carrière te bewerkstelligen.

Het hoogtepunt kwam in 1995

na de release van hun vierde album ‘Afslag Osdorp’. Ze braken tijdens een legendarische show letterlijk door op het Lowlandspodium en werden daarna massaal opgepikt door de media. In 1996 wonnen ze de Popprijs en maakten op 5 mei een helikoptervlucht over Nederland om die dag op vijf plaatsen op te kunnen treden.

Na vele diverse projecten en albums

te hebben afgeleverd besloot de Osdorp Posse in 1998 een eigen platenlabel ‘Ramp Records’ op te richten. Met een eigen studio, postorderservice, label en management had de Osdorp Posse nu alle touwtjes in eigen hand.

Def P releasde op Ramp Records

twee soloalbums, namelijk ‘Cryptokilostijl’ en het ‘Ware Aardverhaal’ waarmee hij zich ook als documentaire/hoorspelmaker profileerde.

Ook schreef Def P diverse theaterstukken

voor/met Christine van Stralen en Marjan Luif. Daarnaast begon hij eind jaren ’90 ook voor het eerst zijn teken- en schilderwerk te exposeren in diverse galeries. Def P maakte series schilderijen met kunstenaars als Juice en Peter Pontiac en een eigen stripalbum genaamd ‘Verfallstad’. Verder schrijft Def P ook columns voor underground tijdschriften als de EssensiE. Elk laatste uurtje van de maandag draait hij nu ook als DJ op Kink FM.

Het is dan ook niet verwonderlijk

dat Def P vandaag de dag bekend staat als een divers kunstenaar. Def P leeft van het uitvoeren van allerlei teken- en schrijfklusjes, maar muziek blijft tot op heden zijn voornaamste en belangrijkste verdienste. Op dit moment tourt Def P door het land met ska-reggaegroep ‘Beatbusters’ om zijn nieuwste cd ‘Aangenaam’ te promoten.

Def P

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Def P of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang nieuwe artiesten en talenten maandelijks in je mailbox. Op deze manier ben je altijd een van de eerste die hem of haar kan boeken.
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.