Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Dave Edmunds boeken

Boekingsinformatie voor Dave Edmunds? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Dave Edmunds (Cardiff (Wales), 15 april 1944) is een rockgitarist, zanger en producer die zeer beïnvloed is door de rock-‘n-roll-muziek uit de jaren vijftig en eind jaren zeventig zijn grootste successen behaalde.

Eind jaren zestig heeft Edmunds voor het eerst succes als muzikant als bandlid van Love Sculpture, een band die rocksongs maakte van klassieke stukken. Na het het uiteenvallen van die band heeft hij een solo-hit met I Hear You Knocking, een nummer van Smiley Lewis. Ook gaat hij aan de slag als producer van onder andere The Flamin’ Groovies en Brinsley Schwarz. Bij die laatste band ontmoet hij Nick Lowe met wie Edmunds eind jaren zeventig en begin jaren tachtig een tijd zou samenwerken. Men werkt daarbij onder de naam Rockpile maar door contractuele problemen verschijnen de platen onder Edmunds’ naam.

De samenwerking levert hits op als Girls Talk (geschreven door Elvis Costello) en Queen Of Hearts en enkele succesvolle albums voor het Swan Song-label van Led Zeppelin. Ook verschijnt er in 1980 nog een plaat onder de naam Rockpile: Seconds of Pleasure maar de samenwerking met Lowe was uitgewerkt en Edmunds ging alleen verder.

Midden jaren tachtig werkt Edmunds samen met Jeff Lynne, de leider van The Electric Light Orchestra, Lynne produceert 2 albums van Edmunds waarop gebruik wordt gemaakt van drumcomputers en synthesizers maar het succes loopt terug. Ondertussen blijft Dave zelf ook produceren, onder andere voor The Stray Cats.

Na de samenwerking met Lynne verschijnen met regelmaat platen van Edmunds en werkt hij in 1990 nog een keer samen met Nick Lowe. Tegenwoordig leeft Edmunds in Los Angeles en doet hij het, mede door een slechte gezondheid, rustig aan en gaat nauwelijks nog op tournee.

Dave Edmunds

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Dave Edmunds of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang nieuwe artiesten en talenten maandelijks in je mailbox. Op deze manier ben je altijd een van de eerste die hem of haar kan boeken.
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.