Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Cyrille Carreon boeken

Boekingsinformatie voor Cyrille Carreon? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Cyrille Carreon

Cyrille Carreon kwam op 31 mei 1972 ter wereld in Quezon City, onder de rook van Manilla in de Filippijnen, als de middelste van 3 zussen Carreon: Cybele, Cyrille en Cystine.

Geboren in een muzikale familie

is de liefde voor muziek haar met de paplepel ingegoten: haar opa was pianist en dirigent in het concert waar haar oma viool speelde, haar moeder was danseres en haar vader is het best te omschrijven als een multi-instrumentalist. Met deze disciplines heeft de familie Carreon de wereld rondgetourd, en belandde zo ook in Nederland. Toen haar moeder hier een baan aangeboden kreeg, besloten ze te blijven.

Op 5-jarige leeftijd

begon Cyrille Carreon aan de Nederlandse viool-, piano- en balletlessen. Net als haar twee zussen stortte ze zich al vroeg op muziek en dans, iets wat haar ouders heel belangrijk vonden. Op 13-jarige leeftijd deed ze auditie voor het Conservatorium Ballet. Dit heeft ze een jaar gedaan, terwijl ze ondertussen cello- en pianolessen volgde.

In haar middelbare-schooltijd (VWO Gymnasium)was ze behalve voorzitter van elke denkbare commissie en leerlingenraad ook zangeres in de schoolband en actief bij het schooltoneel. Ze vervolgde haar opleiding op de internationale afdeling van de Hogere Hotelschool in Den Haag, vanuit de visie dat ze kunst wilde combineren met management. In deze periode liep ze ook stage in haar geboorteland, de Filippijnen.

Vlak voor haar afstuderen in 1996

stopte Cyrille Carreon met haar studie vanwege een buitenkans die ze wilde grijpen: de musical Miss Saigon kwam naar Nederland. Hiermee kon ze terug naar haar ‘roots’: zang en dans. Ze deed auditie en werd aangenomen, net als haar zus Cystine. Samen speelden ze anderhalf jaar in de musical, en van het een kwam het ander: Cyrille werd gecast voor de hoofdrol in de musical The King and I. Na een fantastische tijd bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen keerde ze terug bij Miss Saigon als understudy voor de rol van Gigi.

Vervolgens verzorgde Cyrille Carreon

de PR bij verschillende theater-producenten om zoveel mogelijk ervaring op te doen achter de schermen, van de productie tot de kostuums. Totdat ze in 1999 gecast werd voor de musical Fame, waarmee ze weer in de spotlight terecht kwam. Een jaar later belandde ze weer achter de schermen, voor de productie van de film Qui Vive van Frans Weisz. Maar de planken lonkten weer, en na afronding van de film werd ze understudy voor de hoofdrol in de musical A Chorus Line, gespeeld door haar zus Cystine.

Daarnaast bouwde Cyrille Carreon

in die jaren ook op diverse gebieden tv-ervaring op, onder andere door een rol in het NPS-docudrama Soekarno in Holland, waarin ze de eerste vrouw van Soekarno (gespeeld door Porgy Franssen) speelde. Ook zat ze in commercials voor onder andere KPN Telecom en de Amsterdamse Uitmarkt, en speelde ze gastrollen in series als Spangen en Luifel & Luifel.

In 2002 werd Cyrille Carreon gecast

voor een bijrol in de Nederlandse speelfilm Liever Verliefd van producent Johan Nijenhuis, met onder andere Chris Zegers in de hoofdrol (sinds maart 2003 in de bioscoop). Tevens werd ze gestrikt voor het inspreken van een karakter in de tekenfilmserie Filmore. Daarnaast was ze ook weer een tijdje achter de schermen actief, als regie-assistente voor de musical Blues Brothers.

Momenteel staat Cyrille Carreon

weer op de planken, ditmaal met haar eigen

muziektheaterprogramma Behind The Backdoor: zang, dans, muziek en tekst in een aaneenschakeling van jazzklassiekers. Een eigen productie, die in juli van dit jaar al veel succes oogste in theater-nachtclub PANAMA in Amsterdam. Haar doel is om hier in de toekomst vaker mee op te treden, in kleine zalen in het land.

Cyrille Carreon

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Cyrille Carreon of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.