Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Brainpower boeken

Boekingsinformatie voor Brainpower? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Brainpower

1975

Gertjan Mulder wordt in Antwerpen geboren als zoon van een progressieve predikant.

1986

Gertjan groeit op in Alphen a/d Rijn, waar hij als beginnend rapper één van de schaarse hiphopliefhebbers is.

1989

Mulder begint met het schrijven van Nederlandstalige raps, die hij (voorlopig) nog voor zichzelf houdt.

1994

Onder het mom van een universitaire studie Communicatiewetenschappen vertrekt de MC naar het meer hiphop gerichte Amsterdam.

1996

Gertjan werkt voor het danceblad Update Magazine, waar hij voornamelijk underground hiphop recenseert.

1997

Brainpower verzorgt gastoptredens in het hiphop-radioprogramma Dutch Masters. Daarnaast is Brainpower veelvuldig te vinden bij jazzmuzikanten in café Meander, is hij MC bij drum‘n’bass-feesten in de Amsterdamse Roxy en is Brainpower te zien op het podium van Paradiso als host van de populaire Bassline-clubavond.

1998

Brainpower wint De Grote Prijs Van Nederland in de categorie R&B/hiphop alsmede de publieksprijs. Verder mag Brainpower de Award voor Beste Rapper in ontvangst nemen en sleept zijn vaste live-partner TLM de Award voor Beste DJ in de wacht. Brainpower is tevens vertegenwoordigd op het Drum Rhythm Festival en North Sea Jazz. Live wordt er opgetreden met backup-rapper Too Tall en DJ TLM, hetgeen niet betekent dat Brainpower een groep is.

1999

In gezelschap van onder andere Murth The Man-O-Script en Yukkie B is Brainpower te horen op de single Zoete Inval van de Bredase Nederhopper Extince. Zoete Inval behaalt in juli de dertigste plaats in de Top 40.

2000

In het voorjaar verzorgt Brainpower de gastvocalen op de Doe Maar-single Als Niet Als. In de door Eboman geproduceerde videoclip, die met grote regelmaat te zien is op de clipstations, is een prominente rol voor Brainpower weggelegd. Met de single Door Merg & Brain heeft de rapper zijn eerste bescheiden solosucces te pakken. Door Merg & Brain schopt het tot de tipparade.

2001

Met flinke vertraging komt Brainpower’s debuutalbum Door Merg & Brain in februari uit, waarop te horen is dat de rapper zich niet van het in de Nederhop gangbare macho-idioom bedient, maar veeleer de gevoelige snaar raakt. In nummers als Je Moest Waarschijnlijk Gaan, waarin Brainpower de zelfmoord van zijn beste vriend van zich af probeert te schrijven, en De Vierde Kaart, dat handelt over liefdesverdriet, geeft Brainpower zich helemaal bloot. Het album krijgt zeer lovende recensies in de vaderlandse pers. Zijn carrière bereikt een voorlopig hoogtepunt als hij gevraagd wordt voor Pinkpop. Brainpower rapt mee op de single Down 2k1 van Green Lizard. De single Je Moest Waarschijnlijk Gaan gaat over het overlijden van een van Brainpower’s beste vrienden.

2002

Op 27 februari krijgt Brainpower tijdens het Nederlands Muziekfeest in de Heineken Music Hall te Amsterdam een Zilveren Harp uitgereikt. Brainpower ontvangt ook een TMF Award in de categorie Beste Hiphop Act Nationaal. In de eerste week van mei breekt Brainpower een uniek record. Nooit eerder werd namelijk een single(-clip) in één week verkozen tot Alarmschijf, Megahit én Superclip. De nieuwe single Dansplaat van Brainpower gebeurt dit wel. De plaat behaalt de eerste plaats van de hitparade. Op 5 mei reist Brainpower per helikopter langs de Nederlands bevrijdingsfestivals. Behalve in Nederland heeft Brainpower ook in België een nummer 1 hit. In augustus staat de single Dansplaat op de eerste plaats van de Ultratop 50, de officiële hitparade van onze zuiderburen. Door Merg En Brain wordt opnieuw uitgebracht met een extra cd waarop remixen en livetracks staan. Het volledige repertoire van Brainpower verschijnt op vinyl. Op 14 november neemt Brainpower in Barcelona de MTV Europe Music Award voor Best Dutch Act in ontvangst. In dezelfde deze week gaat One Mic, de samenwerking tussen Brainpower en de Amerikaanse rapper NAS, op de radio in première.

2003

Brainpower is te zien in de videoclip van het nummer Down Met Jou. Op 6 maart krijgt Brainpower in de Heineken Music Hall een Edison Music Award uitgereikt in de categorie beste r&b/hiphop nationaal. Brainpower krijgt in april een TMF Award in de categorie Beste Rrap Nationaal. Brainpower speelt op 29 juni op Parkpop in Den Haag. Op 7 juli geeft Brainpower met zijn crew een optreden in Hotel Arena te Amsterdam. Voor de serie P.U.R.E. van clipzender The Box worden bestaande nummers van Brainpower in afwijkende arrangementen uitgevoerd, ondermeer met een strijkkwintet en gastmuzikanten Candy Dulfer en Berget Lewis. De registratie van het optreden verschijnt in het najaar als bonus-dvd bij een speciale editie van het album Verschil Moet Er Zijn. Brainpower speelt in augustus op Lowlands met zijn project ADHD (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid Dopeness). ADHD is een kwartet dat naast Brainpower bestaat uit Man!ak, TLM en Dicecream. Op Curaçao neemt Brainpower begin september de twee nummers Eilandstijl en Nieuwe Dimensie op met de Antilliaanse rapper Ram One.

2004

Brainpower staat met het project ADHD op Noorderslag. In de track Doorgaan op het album 2e Jeugd van Extince wordt Brainpower in een felle rap ‘gedist’. Brainpower reageert heel snel en geeft Extince er verbaal van langs in het acht minuten durende Ghostbusters, een nummer dat op zijn site is te downloaden. De ruzie tussen de twee rappers levert veel aandacht in de media op. Tijdens de uitreiking van de TMF Awards op 10 april in Ahoy’ wordt Brainpower verkozen tot beste urban-act nationaal. De Beastie Boys vragen Brainpower om hun single Triple Trouble te remixen. Brainpower maakt vier versies, waar de platenmaatschappij van de Beasty Boys er één uit kiest. De remix verschijnt exclusief als B-kant op de 2-track cd-single van Triple Trouble en komt alleen in Nederland uit.

Brainpower

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Brainpower of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.