Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Bracha van Doesburgh boeken

Boekingsinformatie voor Bracha van Doesburgh? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

De op 3 September 1981 in Enschede geboren Bracha van Doesburgh kreeg nationale bekendheid door haar rol als Katja in de komische-aktie film ‘Vet hard’. Daarna was ze als Agnes te zien in het al even succesvolle ‘Het Schnitzelparadijs’. Hierna volgende het toneelstuk Trouw. Volgens Moov.nl een goede gelegenheid om Bracha eens te interviewen voor de site.

Wat is je favoriete CD en waarom?

Op dit moment luister ik veel naar de CD “Delicious Jazz” van DJ Maestro. Een verzamelalbum met hele fijne Jazz.

Wat is je favoriete nummer en wanneer zet je dat meestal op?

Mijn favoriet is “For Me Formidable” van Charles Aznavour. Ik zet dat nummer op om vrolijk te worden. Of tijdens het schoonmaken, om een vervelend klusje minder vervelend te maken.

Draai je wel eens muziek vlak voor de opnames/optredens?

Nee, eigenlijk niet. Ik draai ook geen muziek om in een bepaalde stemming te komen.

Hoe belangrijk is muziek in je leven?

Eigenlijk heel belangrijk. Meestal realiseer ik me dat pas wanneer ik weer een goede CD opzet. Dat doe ik veel te weinig.

Wie is je favoriete zanger/zangeres/groep?

Moeilijk om een favoriet te kiezen. Ik hou heel erg van Rufus Wainwright, Amos Lee, Norah Jones en Maarten van Roozendaal.

Met wie zou je wel eens een duet willen zingen?

Met Robbie Williams. En dan niet eens om zijn muziek maar gewoon om de lol die je dan zou kunnen hebben.

Wat is je favoriete sport?

En beoefen je zelf ook een sport?

De enige sport die ik leuk vind om naar te kijken is tennis. Zelf tennis ik alleen maar als ik op vakantie ben in Frankrijk. Yoga doe ik ongeveer één keer per week, erg fijn om te doen.

Je hebt ervaring met acteren via film (‘Vet hard’), TV (drie keer een gastrol in “De Band”), videoclip (voor ‘Het Schnitzelparadijs’), theater (Trouw) en je hebt daarnaast ervaring met commercial (Neutrogena) en presentatie-werk (clips voor de MTV-awards in New York). Maar wat doe je liever?

Theater, film, en TV zijn erg verschillend. Theater heeft voor een acteur altijd een duidelijke opbouw. Bij zowel TV als film wordt er niet chronologisch (in de juiste volgorde) gewerkt. Maar uiteindelijk gaat het er bij allemaal om dat je een karakter zo goed mogelijk neerzet. Dat vind ik leuk om te doen, dus heb ik geen uitgesproken voorkeur voor één van de drie. Juist de combinatie vind ik erg leuk.

Voor ‘Vet hard’ was je in één aflevering van “Grijpstra & de Gier” te zien als Gwen, wederom naast Jack Wouterse. Is het dan makkelijker als je iemand al kent bij de start van een produktie?

Ik weet niet of het makkelijker is als je iemand al kent. Bij Jack was het wel zo dat ik hem op de set van “Grijpstra & de Gier” al had ontmoet. Ik vond het een hele aardige man en een heel goed acteur. Dan kun je je er inderdaad op verheugen om nog een keer met hem samen te werken.

Voor ‘Vet hard’ had je nog niet zo veel ervaring en waren je tegenspelers Jack Wouterse en Kurt Rogiers (“Costa!”). Hoe hebben ze jou als nieuwkomer opgevangen?

Wat het fijne was bij de opnames van ‘Vet hard’ was dat niemand van de cast en crew me het gevoel gaf dat ik het groentje was of me zo behandelde. Natuurlijk is het allemaal heel spannend, maar het feit dat ze allemaal zo professioneel en vooral zo vriendelijk met je om gaan geeft je een prettig gevoel. Verder heb ik ontzettend veel lol met ze gehad. Iemand als Jack heeft natuurlijk ontzettend veel ervaring. Als hij dacht mij ergens te kunnen helpen kreeg ik een tip of een aanwijzing waar ik veel aan had.

In ‘Vet hard’ werk je met Jack Wouterse, in ‘Het Schnitzelparadijs’ met Tygo Gernandt en Linda van Dyck en in het toneelstuk Trouw met Anne-Wil Blankers, Nienke Römer en Edwin de Vries. Ben je niet nerveus als je hoort dat je met zulke professionele acteurs/actrices gaat werken?

Al deze mensen die je noemt hebben veel indruk op me gemaakt. En allemaal op een andere manier. Bij Trouw stond ik iedere avond op het toneel met Anne-Wil Blankers, Edwin de Vries en Nienke Römer. En Anne-Wil is natuurlijk één van de grootste actrices van Nederland. Zij speelt iedere avond zo ontzettend goed. Tuurlijk is het heel spannend als je voor het eerst met zo iemand mag spelen. Maar als die grote namen ook gewoon heel aardig blijken te zijn valt die nervositeit snel van je af.

In Trouw nam je de rol over van Katja Herbers. Is het lastiger dan een rol te spelen die je zelf helemaal kan creëren?

Katja is een hele goede vriendin van mij. Ze heeft me ook geholpen in de voorbereiding. Het was wel heel spannend. Drie repetities en een doorloop en dan meteen voor het publiek. Het geeft vanzelfsprekend meer rust als je vanaf het begin van de repetitieperiode erbij bent. Je kunt dan ook een rol geheel op je eigen manier vormgeven. Als je het van iemand overneemt dan kom je terecht in een machine die al draait. Dan is er geen tijd en geen ruimte om eens uit te zoeken wat jij precies van dat karakter kan maken. Iedere avond dat we het stuk speelde, groeide ik in de rol en kon ik de rol steeds meer van mezelf maken.

Wat kunnen we op showbizzgebied in de toekomst nog van je verwachten?

Ik ben van 25 Januari tot en met zondag 16 April 2006 bij Het Nationale Toneel te zien geweest in het toneelstuk Het Belang van Ernst. Daarnaast werk ik zo af en toe voor “Het Klokhuis”.

bron: Moov.nl

Bracha van Doesburgh

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Bracha van Doesburgh of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.