Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Boris boeken

Boekingsinformatie voor Boris? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

2003

Boris Titulaer is één van de ruim vijftienduizend Nederlanders die zich opgeeft voor de tweede editie van de talentenjacht Idols. Via een afvalrace bepaalt een jury en uiteindelijk het publiek welke zangers en zangeressen naar de volgende ronde gaan. Boris is al van jongs af aan actief in de muziek. Zijn vader is de jazzmuzikant en -docent Gé Titulaer. Met gitarist Gino Taihuttu richt Boris de duoband Sofuja op, waarmee hij in Spanje op straat optreedt. In 2003 doet Boris samen met Glenn Corneille mee aan het Nationaal Song Festival. Met het lied She Would stranden zij echter in de voorronden. In het najaar besluit de zanger mee te doen aan Idols. Vanaf het begin behoort Boris tot één van de favorieten.

2004

Boris haalt de finale van Idols en neemt het op 1 mei tijdens een live-uitzending op televisie op tegen Maud. Ruim 3,3 miljoen mensen kijken naar de ontknoping. Zoals verwacht wordt Boris met 61 procent van de stemmen uitgeroepen tot winnaar en treedt hij in de voetsporen van Jamai. Hij krijgt een platencontract aangeboden door BMG. Op 11 mei ligt de single When You Think Of Me in de winkels. De single is dan al dankzij officiële downloads binnengekomen op de tweede plaats van Free Record Shops Pepsi Chart. Een week eerder, op dinsdag 4 mei, voegt de Nieuwe Revu als stunt een cd bij hun blad met daarop opnamen die Boris in 2002 met Sofuja heeft gemaakt. De eerste 80.000 exemplaren zijn binnen twee dagen uitverkocht. BMG dreigt met een rechtzaak en weet zo te voorkomen dat Nieuwe Revu een tweede oplage op de markt brengt. Later in het jaar verschijnt van Sofuja ook een DVD met digitale filmbeelden die Jim Taihuttu heeft gemaakt tijdens repetities, jamsessies en optredens in de periode 2000-2002. When You Think Of Me komt binnen op de eerste plaats in zowel de Mega Top 100 als in de Top 40. Na Dreamer van Dinand Woesthoff is het de tweede single in 2004 die op 1 binnen komt in de Mega Top 100. Boris is als gastvocalist te horen op het album One On One en de single Something’s Wrong van de Limburgse band Down South. De opnamen zijn gemaakt voordat de zanger aan Idols meedeed. Het debuutalbum Rely On Me wordt geproduceerd door Fluitsma & Van Tijn. Zanger Llewy Is Sel en bassist Bart Possimus van Relax zijn verantwoordelijk voor het merendeel van de liedjes. Op 28 juli wordt het wassen beeld van Boris onthuld in Madame Tussaud’s. De single Cordelia is een cover van een liedje van de Zweedse singer/songwriter Daniël Lemma. Eind september verlaat bandleider Glenn Corneille en het merendeel van de begeleidingsband Boris na een meningsverschil met het management.

2005

Begin april gaat Boris op werkbezoek in het Verenigd Koninkrijk. Stichting Venlonaar van het Jaar verkiest Boris tot Venlonaar van het jaar 2004 naar aanleiding van zijn prestaties in Idols en de positieve publiciteit die daar voor Venlo uit voortvloeide. De zanger krijgt de onderscheiding op 25 april uitgereikt in het stadhuis van zijn woonplaats. Eind mei vliegt Boris naar Atlanta waar hij met de Amerikaanse producer Mixzo werkt aan nieuw songmateriaal. Hij vervolgt zijn schrijfwerk in New York. Tijdens North Sea Jazz verzorgt Boris een gastoptreden tijdens de set van Relax. In de zomer gaat Boris de studio in voor de opnamen van zijn tweede album.

2006

Tijdens het festivalseizoen treedt Boris meerdere keren op samen met de funky jazzgroep The Auratones onder de naam The Auratones feat. Boris. Within My Hands is de eerste single van het tweede album Holy Pleasure. De productie van de cd is in handen van Relax, Anthony Tolsma, Blair MacKichan, Sam Frank, Felix Howard en Paul Simm.

bron: Nationaal Pop Instituut

Boris

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Boris of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten

Aanmelden Nieuwsbrief

Ontvang nieuwe artiesten en talenten maandelijks in je mailbox. Op deze manier ben je altijd een van de eerste die hem of haar kan boeken.
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.