Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Babette van Veen boeken

Boekingsinformatie voor Babette van Veen? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Babette van Veen werd geboren in Utrecht. Na haar middelbare school heeft ze gestudeerd aan de Kleinkunstacademie in Antwerpen. In 1990 werd ze bij het Nederlandse publiek vooral bekend met haar rol als Linda Dekker in Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast zat ze met GTST-collega’s Guusje Nederhorst en Katja Schuurman in de hitformatie Linda, Roos & Jessica. Hiermee zong ze de nummer 1-hit ‘Ademnood’, gevolgd door nog een aantal hitsingles en een album. Na drie jaar werd de succesvolle groep opgeheven. Na haar vertrek uit GTST speelde Babette nog diverse kleinere rollen in films als in enkele televisieseries, waaronder Raveleijn en Baantjer.

In 1999 regisseerde haar vader haar in de film Nachtvlinder naast onder andere Karin Bloemen en Ramses Shaffy. Vervolgens werd haar zoon Sebastiaan geboren. In 2002/2003 speelde Babette in de musical Aladdin. In april 2004 volgde de geboorte van haar tweede zoon, Silvijn. In datzelfde jaar en opvolgend speelde ze de rol van Mem Klinkhamer (Hotze de Roos uit de boekenreeks) in de rondreizende muzikale theatershow De Kameleon Ontvoerd. In 2005 keerde ze voor even terug in Goede Tijden, Slechte Tijden als Linda Dekker en ruim een jaar later schaatst Babette de sterren van de hemel in Dancing on Ice.

Ondertussen is Babette als zangeres begonnen aan een serieuzere jazzy sound. Onder begeleiding van een bigband zingt ze jazzliedjes afkomstig uit de jaren ’40, waarmee ze de CD ‘Winter’ uitbrengt.

Babette zet zich veelvuldig in als spreekbuis voor het project Woezel & Pip, dat door haar vriendin Guusje Nederhorst is opgezet. Ze is onder andere te horen op luister-CD’s en leest regelmatig voor uit de boekjes van Woezel & Pip, op bijvoorbeeld basisscholen.

Vanaf april 2009 speelt Babette de laatste 3 maanden van de musical Dirty Dancing de rol van Marjorie Houseman. In augustus van dat jaar kwam haar laatste album ‘Vertrouwelijk’ uit, Nederlandstalige swingjazz met zeer herkenbare teksten onder begeleiding van een bigband.

Babette schreef jarenlang columns voor Flair, Libelle en vanaf 2012 voor het nieuwe magazine Daphne’s Diary. Ze presenteert regelmatig evenementen en bedrijfsfeesten, zingt vaak op evenementen, festivals en is daarnaast bezig met een schrijven van een boek.

Begin 2012 was ze te zien in het populaire SBS programma De Schat van de Oranje.

Babette van Veen

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Babette van Veen of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.