Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Alamo Race Track boeken

Boekingsinformatie voor Alamo Race Track? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Ralph Mulder is een vogelaar uit Oost-Groningen en dat is maar goed ook want anders had-ie nooit dagen rondgedwaald op het Nieuwstaterzijl, aan de boorden van de Dollard, op zoek naar de Blauwborst, de Bruine Kiekendief en de Wulp. En waren wij Amigos de Musica verstoken gebleven van de meeste stukken ‘Birds At Home’, het debuutalbum van Alamo Race Track. Immers, daar op dat zo platte Groninger land kreeg Mulder de heilige geest die hem de meeste liedjes op die plaat ingaf. En al weerklinken bij tijd & wijle platen als ‘Harvest’ en de eerste van Sparklehorse op dit lang verbeide debuut, ‘Birds At Home’ is geen plattelandsplaat pur sang; daarvoor hoor je teveel het geluid van De Grote Stad terug. Want uiteindelijk was dat de plek waar Ralphs hersenspinsels ontkiemden, met grote dank aan z’n bandkameraden en collega-songschrijvers David Corel, Len Lucieer en Guy Bours. Met hen zit Ralph sinds jaar & dag in een band, eigenlijk vanaf het moment dat fellow-Groninger en jeugdvriend Diederik Nomden hem zei dat-ie behalve goed kon voetballen misschien ook wel goed zou kunnen zingen. Met z’n vieren klinken Mulder/Corel/Lucieer/Bours behalve ‘landelijk’ (lees: introvert en laidback) ook heel erg ‘stads’ (lees: extravert en uptight). Waarmee Alamo het beste van beide werelden verenigt zonder dat het bedacht klinkt, daarvoor is de bandsound te organisch en aldus heel erg ‘eigen’. ‘Birds At Home’ is behalve lang verbeid (de band is best een ‘goed bewaard geheim’, vooral sinds ze volgens een Vpro-scribent een ‘ik-was-er-bij’-concert gaven op Noorderslag 2003) ook een plaat waarvan de opnamen heel lang hebben geduurd. Niet zozeer omdat opname-maestro Frans Hagenaars er niet in slaagde het spul op tape te krijgen als wel vanwege het feit dat de band maar beter en beter werd en zodoende steeds meer sublieme liedjes afscheidde. Een proces dat hopelijk nog lang mag doorgaan maar waarvan Fase 1 nu al een magnifiek resultaat heeft opgeleverd. September 2003, dan verschijnt het album, met een prachtige hoes, op ouwerwets vinyl en vergezeld door opwindende voorstellingen; kortom: laat maar komen die Herfst, wij hebben de soundtrack al klaarliggen.

De Plaat

1. Don’t frighten them, 2. Happy accidents, 3. We like to go on, 4. Trunk, 5. Summer holiday, 6. Short leave, 7. Life is great, 8. Speed up, 9. Flame it up, 10. I have seen the light 11. The low end, 12. Wild bees, 13. Birds at home, 14. Life like fire.

De Band

Faits divers:

– Bezetting Alamo Race Track: Ralph Mulder (zang/gitaar), Guy Bours (drums), David Corel (bas/zang), Len Lucieer (gitaar).

– Alamo won dit jaar een Essent Award.

– Alamo Race Track betekent verder niks.

Live-recensies:

– VPRO 3voor12: ……De grote kracht van Alamo Race Track is de stem van zanger/gitarist Ralph Mulder, die doet denken aan Morrissey, Hank Williams en Ray Davies – om een idee te geven van zijn vocale veelzijdigheid en overmacht. De songs van Alamo Race Track zitten vol raffinement en wendingen (denk aan The Smiths en Talking Heads). Mulders stem is het bindmiddel van die songs, die nu eens nerveus en springerig zijn, dan weer sferisch en hypnotiserend, maar steeds verrassend en spannend. De band stond geconcentreerd en zonder flauwekul te spelen, niks geen poses of pretenties, maar een en al vakmanschap en geïnspireerdheid. Wie in het afgeladen zaaltje was, kan later trots zeggen ‘ik was erbij’…..

– Oor over Noorderslag ……Erg goed vonden we Alamo Race Track. Bij hen klopte opeens alles. Ze zinderden een halfuur trefzeker en -waar nodig- onheilspellend, met catchy riffs en mod looks……

– Fret over Alamo Race Track in Manifesto Hoorn …..In tegenstelling tot Johan zoekt Alamo Race Track meer het experiment op: hoekig gitaarspel en tegendraadse ritmes voeren de boventoon. Live levert dat de nodige gedenkwaardige momenten op, vooral het briljant uitgevoerde Happy Accidents vormde een goed voorbeeld van de perfecte popsong. Alamo Race Track ging er vandoor met de kwaliteitsprijs. Een titel voor het debuut is er nog niet, maar Plaat van het Jaar zou niet misstaan, afgaande op het vanavond gespeelde materiaal.

Alamo Race Track

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Alamo Race Track of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.